Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UROŠ SPAJIĆ, DEFANZIVAC TULUZA ZA ALO!:

Nek Helena bude trener i Zvezde!

Autor: Marko Grujić | 10.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dolazak Helene Košte na mesto trenera francuskog drugoligaša Klermona, odjeknuo je svetom pošto se radi o prvom ženskom menadžeru nekog kluba u muškoj konkurenciji. Budući da dolazi iz Portugala, mnogi su je već uporedili sa Žozeom Murinjom, budući da je tek napunila 36 godina.

Ne smeta mu da žena trenira muški fudbalski klub: Uroš Spajić

Ne smeta mu da žena trenira muški fudbalski klub: Uroš Spajić | Foto: Profimedia

Ovim potezom nastavljen je trend izjednačavanja između muškaraca i žena pošto su proteklih godina sve češće situacije da viđamo žene u ulogama fudbalskih sudija, direktora, pa čak i predsednika klubova. Defanzivac Tuluza Uroš Spajić obrazložio je zašto ga potez Klermona nije iznenadio ni najmanje, budući da sada već godinu dana živi u Francuskoj.


- U suštini, Francuzi su takvi, oni ne mare ni za čim. Njima je sve to normalno, pa i da žena bude trener prvog tima. Nisam zaista nikada razmišljao na tu temu, zatekli ste me, ali zaista ne bih imao ništa protiv da me jednog dana trenira Košta. Treba videti kako će se snaći na klupi Klermona, pa dati sud na osnovu rezultata. Ako može da pomogne i osvaja trofeje, što da ne, onda bih joj dao šansu i na klupi Crvene zvezde - rekao je Spajić za “Alo!”.

Helena je prošle godine bila selektor ženske reprezentacije Irana

Helena je prošle godine bila selektor ženske reprezentacije Irana | Foto: Profimedia


U prilog njegovoj izjavi ide i podatak da je Francuska prva pružila šansu ženskom arbitru, i to krajem devedesetih godina, kada je Neli Vijeno sudila prvu ligu, što je dovelo i do pomoćnog arbitra u Ligi šampiona.
Defanzivac Klermona Antoni Lipini sa nestrpljenjem čeka početak saradnje sa Koštom.

- Pričao sam sa fizioterapeutom kako je bilo kada su žene prvi put kročile u vojsku. To je bio veliki kulturni šok, ali sada je to potpuno normalno, i mislim da će se isto desiti i u fudbalu. Jedva čekam da se vratim na teren, veoma sam radoznao i biće to jedinstveno iskustvo sarađivati sa ženom trenerom. Svi već pričaju o tome - kaže Lipini.

Helena Košta


Počela je u omladinskim kategorijama Benfike davne 1997. godine, i prvo je predvodila dečake do devet godina, a zatim je preuzela i ekipu do 17 godina, sa kojom je osvojila dve svetske titule. Nakon toga, preuzela je nekoliko ženskih klubova, uključujući i ženske reprezentacije Katara i Irana, a paralelno je radila i kao skaut Seltika za Pirinejsko poluostrvo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP