Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DOSTA VIŠE!

Nek svako navija na svom stadionu!

Autor: | 04.11.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Večiti derbi već duže vreme ne uspevaju da obeleže fudbaleri lepršavom igrom i lepim golovima, pa su “slavu” po ko zna koji put pobrali navijači Crvene zvezde i Partizana. Dok batina iz raja ne izađe, i jedni i drugi će se ponašati kako im je volja, a nije da se rešenje ne naslućuje iz primera koje možemo da vidimo po svetu.

Možda najbolje rešenje: Žene i deca na stadionu

Možda najbolje rešenje: Žene i deca na stadionu

Poznato je da su u Grčkoj odavno stali na kraj barem stadionskom ludilu tako što na derbiju između Panatinaikosa i Olimpijakosa ne mogu da prisustvuju navijači oba tima. Grčke vlasti ne mogu da izađu na kraj sa incidentima na ulicama Atine, ali nemaju problem da zabrane gostujućim navijačima pristup tribini i na taj način barem spreče sukobe tokom utakmice. Poznat je i primer kada je odložen košarkaški derbi jer je napadnut autobus sa košarkašima Panatinaikosa.


Turska je takođe zemlja koja ima velikih problema da obuzda navijače, ali tamošnji fudbalski savez se na zanimljiv način dosetio da kažnjava klubove, a da im ne suspenduje stadion. Naime, poznati su slučajevi Bešiktaša i Fenerbahčea, čiji su navijači pravili nerede na tribinama, prekidali derbije, a onda morali da se suoče sa suspenzijom stadiona. Umesto praznih tribina, donesena je odluka da se utakmice igraju pred publikom, ali koju čine samo žena i deca. I odziv je bio fenomenalan - čak 41.000 navijača se skupilo na utakmici između Fenerbahčea i Manise, koliko ne bi bilo i da su tribine bile regularno otvorene!

Ono što uporno čine srpski političari jeste da se pozivaju na čuvenu britansku premijerku Margaret Tačer, koja je rešila problem huliganizma u Engleskoj. Ono što naši funkcioneri treba što pre da shvate je da ona to nije uspela, već je samo stvorila mentalitet “mi protiv njih”, između navijača i policije, koji je kod nas izuzetno prisutan.

Zato pamet u glavu kako bi se što pre rešilo pitanje večitog derbija i kako bi on bio bezbedan za sve.
Poslednji komentari
  • Mik Vreme: 04.11.2013 09:21h

    Ma nemoj!!?!?!!j...najbolje da partizan uvek igra samo pred svojim navijacima.Sve vreme stavljate u istu ravan Delije i Grobare,a to je u subotu bilo neuporedivo.Da na jugu nisu pravili haos derbi bi bio uobicajen,malo koreografije ,maolo bakljade i svi zadovoljni.Ne kazem da su delije nesto bolje ali aman za aman ne izjednacujte navijace ,bar ne za ovaj derbi.Odlicna ideja za Toleta i kompaniju da se derbi na prolece,koji ce verovatno odlucivati o mnogo cemu, igra samo pred grobarima.E pa ne moze!!!!

  • 1970hools Vreme: 04.11.2013 12:29h

    onda vam nece doci niko na derbi ...sta mislite sto se to sve desava na tribinama?jer smo kao narod izgubili cast ,postali sMO robovi svi nas ponizavaju kako stignu ,oteli su nam Kosovo,politicari mafijasi duse prodane, Siptari vam dole rade sta hoce sto njih ne hapsite i ne pritezete kamione droge voze kroz Srbiju i pljackaju narod ,a zemlja nam je puna sljama koji bi se prodali za saku para izdali bi svoju zemlju ...e Srbine

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP