Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RODITELJI PREMINULOG FUDBALERA OČAJNI

Neka nam vrate našeg Gorana da ga sahranimo

Autor: Večernje Novosti | 10.07.2015 - 23:23:00h | Komentara: 0

Roditelji fudbalera Gorana Gogića (29) traže pomoć države i uputili su apel najvišim državnim organima Srbije u želji da telo njihovog sina što pre bude dopremljeno iz Kine, kako bi ga sahranili. Otac Špiro, istovremeno, optužuje klub Ćingdao da "pegla" papire i sprečava dopremanje tela jer Goran nije bio osiguran.

Goran Gogić

Roditelji preminulog fudbalera su očajni | Foto: A. Dimitrijević

Ni posle osam dana od iznenadne smrti Gogića u Kini, roditelji Milanka i Špiro, koji žive u Kuli, ne znaju kad će biti dopremljeno telo njihovog sina jedinca.
Goranovi posmrtni ostaci najpre nisu mogli da budu transportovani jer je posle pet dana ustanovljeno da u Kini ne postoje kovčezi duži od 1,9 metara, a Gogić je bio visok 194 centimetra. Kad je kovčeg po meri najzad napravljen, roditelji su dobili informaciju da agencija koju je klub Ćingdao angažovao da obavi transport tela ne može da obezbedi dokumentaciju za prostor na aerodromu, kao i da rezervisani avion nije predviđen za prenos posmrtnih ostataka?!
Utučeni roditelji uputili su juče apel najvišim državnim organima Srbije da pomognu da telo njihovog sina konačno bude dopremljeno iz Kine u Kulu i dostojno sahranjeno.
- Ne daju nam ni mrtvu glavu našeg jedinca. Svako jutro dobijamo nove informacije koje nam stvaraju dodatnu tugu i bol. Prvo je bilo da nema odgovarajućeg kovčega, pa da nema papira za granicu, pa da avionom ne mogu da se prenose posmrtni ostaci, nego povrće. Mi nemamo više snage da ga dočekamo i da ga majka zagrli još jednom. Sutra će reći da carina ne radi vikendom. Dokle tako? Zar ni mrtvog ne mogu da ga dobijem, rekla je za "Novosti" majka Milanka.
Otac Špiro kaže da svi napori Crvene zvezde, u kojoj je Goran igrao, kao i Ministarstva spoljnih poslova Srbije, da se telo dopremi, nailaze na zastoj u klubu.
- Ćingdao je promenio gazdu, a ni jedan ni drugi nisu osigurali Gorana, što je jako kažnjivo, pa sad pokušavaju da "ispeglaju" papire da ne bi odgovarali, zbog čega kupuju vreme i zato odugovlače sa transportom tela. Drugi gazda je rekao našoj snaji Mileni da bi bilo bolje da je Goran umro kod kuće ili na ulici. Njima je problem što je on umro u autobusu, na povratku u karantin, dakle na radnom mestu, pa sad ne znaju kako da se izvuku. Svi njihovi izgovori zašto telo ne može da se dopremi samo su paravani za njihovu neodgovornost, kaže otac Špiro.
Roditelji ističu da od kineskog kluba ne traže nikakve pare, nego samo to da pošalje kući njihovog mrtvog sina.

Gogić je preminuo 3. jula nakon treninga.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP