Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDA JE TRI PUTA JURILA 1:3 IZ PRVOG MEČA

Neka se ponovi Banjik iz 1981!

Autor: | 07.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Tri puta je u svojoj velikoj istoriji Zvezda jurila na „Marakani“ da nadoknadi poraz iz prvog meča od 1:3, koliko će sutra uveče (20.45, RTS 1) juriti i protiv ukrajinskog Černomoreca.

Crveno-beli će u četvrtak imati podršku pune  „Marakane“

Crveno-beli će u četvrtak imati podršku pune „Marakane“

Jednom je samo bila uspešna, davne 1981. godine. Tada je, naime, Banjik iz Ostrave pobedio Zvezdu sa 3:1 kod kuće, u drugom kolu Kupa šampiona u sezoni 1981/82, ali su Boško Đurovski, Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon u revanšu bili strelci u pobedi crveno-belih od 3:0 i to je do danas ostao jedini prolazak Zvezde dalje posle poraza 1:3 u prvom meču.


Pre toga, godine 1964, u prvom kolu Kupa šampiona, škotski Glazgov Rendžers je dobio meč kod kuće sa 3:1 i potom je, uz mnogo sreće, prošao dalje posle revanša na „Marakani“, gde je bilo 4:2 za crveno-bele. Isti rezultat (1:3) važio je i posle prve utakmice drugog kola Kupa pobednika Kupova u sezoni 1996/97. sa Barselonom na stadionu „Kamp nou“, ali je u legendarnom revanšu Zvezda stigla samo do 1:1. „Marakana“ je eksplodirala posle gola Zorana Jovičića, a dok je još trajalo slavlje, Đovani je izjednačio...

U Zvezdi bi, osim Banjika, voleli da im se ponovi recimo 1970. godina, kada je Ujpešt Doža pobedila sa 2:0 kod kuće u prvom kolu Kupa šampiona, a onda je Zvezda u revanšu do vrha napunila mrežu Mađara, bilo je 4:0.

Još upečatljivija je utakmica iz sezone 1978/79, iz prvog kola Kupa UEFA, kada je Dinamo iz Berlina pobedio Zvezdu u Istočnoj Nemačkoj sa 5:2, a crveno-beli u revanšu slavili sa 4:1 golovima Duleta Savića, Zdravka Borovnice (dva) i Miloša Šestića. U sezoni 1974/75, Crvena zvezda igrala je polufinale Kupa pobednika Kupova i ispala od Ferencvaroša, ali tek nakon što je u četvrfinalu izbacila slavni Real Madrid posle poraza u Španiji od 2:0. U revanšu, penale su izborili Dragan Džajić golom u 36. i Ognjen Petrović pogotkom u 55. minutu, a onda je srpski klub prošao dalje ukupnim rezultatom 6:5.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP