Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADNIK PARTIZANA KOJI JE POKUŠAO DA SE OBESI:

Neka voze besna kola, ja hoću moju crkavicu!

Autor: Uglješa Danilović | 20.12.2014 - 13:30:00h | Komentara: 2

Goran Živojinović (40), ogorčeni radnik JSD Partizan, koji je pre tačno mesec dana pokušao da se obesi na stadionu u Humskoj izašao je iz bolnice i za “Alo!” prvi put javno progovorio o razlozima koji su ga naveli na taj samoubilački čin. Tragedija je sprečena tako što mu je kolega u poslednji čas skinuo omču sa vrata, dok čelnici kluba do danas nisu makar telefonom pozvali ovog oca troje dece. Goran je hteo da oduzme sebi život zbog toga što mu klub mesecima nije isplatio pošteno zarađenih šest plata.

Od šest zaostalih  zarada, Goranu  je tek pre neki  dan uplaćena  polovina jedne plate

Od šest zaostalih zarada, Goranu je tek pre neki dan uplaćena polovina jedne plate | Foto: Milorad Milanković

- I dalje sam očajan, ali mi više neće pasti napamet da uradim nešto slično, zbog porodice, pre svega. Svestan sam kakvu sam bedu mogao deci i supruzi da navučem, ali mi se desila ta žuta minuta! Slabo se i sećam kako sam završio na stolici sa kablom oko vrata. Kolega me je spasao, stigli su policija i Hitna pomoć, a tek pošto su me hospitalizovali postao sam svestan šta sam uradio.

„I dalje sam očajan,  ali zbog porodice nikad sličnu stvar  neću uraditi“:  Goran Živojinović

„I dalje sam očajan, ali zbog porodice nikad sličnu stvar neću uraditi“: Goran Živojinović | Foto: Milorad Milanković

Odlaskom Zečevića sve je krenulo nizbrdo!


Očajnik koji već 20 godina radi na održavanju terena na stadionu Partizana, za naš list kaže kako u klubu nikad nije bila gora situacija. Na pomen da se izbori za predsednika bliže, Goran samo vrti glavom...
- Ništa se tu neće promeniti. Ko je taj Mile Jovičić? Ko su svi ti ljudi koji se pominju da će izvući Partizan iz krize? Znam samo da je sve nizbrdo krenulo od 2007. godine, od momenta kada je Žarko Zečević napustio Partizan. Kod Zeke se znao red, plate su bile redovne, svi smo bili zadovoljni. Ja se za mesec dana vraćam na posao, nastavljam sa svojim obavezama, videćemo...

Na sve ovo su me naveli nemaština, težak život al’ najviše nepravda. Partizan mi duguje šest plata i za sve vreme ove moje agonije niko se nije setio da me poseti u bolnici, da me pozove telefonom, pita za moje zdravlje... Jedino se za mene interesovao direktor stadiona Aleksandar Stepanović, koji mi je i konkretno pomogao u najtežim trenucima. Od čelnika kluba nigde nikoga - sleže ramenima Goran Živojinović, koga smo juče, na dan njegove slave, posetili u skromnom domu koji je dozidao na mestu garaže.

- Od šest zaostalih zarada koje se duguju svim zaposlenima oko održavanja stadiona, tokom boravka u bolnici mi je isplaćena svega jedna polovina mesečne plate. Od tih para sad pripremam slavu. S druge strane, vidim da se čelnici kluba vozikaju u besnim automobilima i to mi ne smeta, al’ samo želim da meni i mojim kolegama isplate našu crkavicu, ono što smo pošteno zaradili - smireno će Goran.

Kuća u kojoj  Goran živi sa suprugom  i troje dece

Kuća u kojoj Goran živi sa suprugom i troje dece | Foto: Milorad Milanković

Kuća mi je stradala u poplavama

- U bolnici sam, konačno, došao sebi, ali i danas sam na lekovima zbog kojih se teško budim. Pijem „bensedine“ i stabilizatore, redovno posećujem neuropsihijatra. Osećam da mi je bolje, smiren sam, ali i dalje me tišti šta će biti sutra. Teško se živi. Još se nisam oporavio od onih majskih poplava u kojima mi je cela kuća stradala. Muka živa - priča Goran u svom domu u naselju Beli potok podno Avale.
 

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Gospodo, da li vas je sramota?


Pred vama su besni automobili aktuelnih, možda bivših, ali i nekih budućih čelnika Partizana kako dolaze na poslednji Upravni odbor kluba iz Humske. Dok smo ih slikali, potpisujemo, nikome nije pao napamet slučaj Gorana Živojinovića, jednog sasvim običnog radnika Partizana...

Poslednji komentari
  • pop Vreme: 20.12.2014 16:46h

    interesantno da u klubu koji duguje 60 miliona evra plate ležu u dan...ili je i tamo ovako ali o tome se ne sme.nema pljuvanja u vis

  • nedjo Vreme: 21.12.2014 00:48h

    ko iskreno resi da se ubije niko ga ne moze spreciti u tome

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP