Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDRAG MIJATOVIĆ ZA ALO!

Nema ništa od privatizacije Zvezde i Partizana!

Autor: M. Zdravković | 10.02.2015 - 17:30:00h | Komentara: 1

Predrag Mijatović (46), jedan od najuspešnijih sportskih radnika sa ovih prostora, uvek je interesantan sagovornik. Bilo da se radi o fudbalu, u kojem je proveo najveći deo života, ili o biznisu, u kojem je izuzetno uspešan, reč nekadašnjeg sportskog direktora Reala se ceni i poštuje na svakom koraku.

Surovo realan:  Peđa Mijatović

Surovo realan: Peđa Mijatović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dovoljan povod za razgovor o fudbalskim temama, posebno o našoj svakodnevici, koju Peđa posmatra iz prestonice Španije.


- Pratim redovno dešavanja u srpskom fudbalu. Živim u Madridu i činjenica je da ne dolazim često u Beograd, ali sam upućen u dosta stvari, posebno kada je reč o mom Partizanu - ističe Mijatović u intervjuu za „Alo!“.

- Možete li da pomognete crno-belima?
- Nisam nikada razmišljao da se aktivno priključim kao funkcioner. Za takvu vrstu pomoći potrebno je da se preselim trajno u Beograd i budem posvećen 24 časa dnevno, a to ne mogu. U rukovodstvu Partizana sada su moji prijatelji Ljubiša Tumbaković i Dragan Ćirić, u čije kvalitete ne sumnjam.

- Mladi Danilo Pantić je nedavno odbio da produži ugovor s Partizanom. Kako gledate na to?
- Ne bih to komentarisao. Prepuštam to ljudima u klubu, ali i zastupniku fudbalera koji vodi računa o njegovoj karijeri.

- Da li je dečko pogrešio što je poslušao menadžera Falija Ramadanija?
- To će vreme najbolje pokazati. Uveren sam da ne treba žuriti sa odlaskom iz Partizana jer je to najbolje mesto za ozbiljnu afirmaciju. O Ramadaniju, s druge strane, ne želim da pričam. Suviše smo ozbiljni ljudi...

Uzalud čekaju nove  gazde: Vulićević (Partizan)  i Gavrić (Zvezda)

Uzalud čekaju nove gazde: Vulićević (Partizan) i Gavrić (Zvezda) | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Vidite li u neko skorije vreme privatizaciju Partizana i Zvezde?
- To je vrlo složeno pitanje. Zaboravljamo stalno da je već šest ili sedam godina na snazi ekonomska kriza i da niko više ne kupuje timove. Klubovi iz mnogo ozbiljnijih liga teško uspevaju da pronađu novog gazdu i bojim se da neće biti ništa od privatizacije u Srbiji u skorije vreme.

- Zašto tako olako odbacujete tu ideju?
- Zbog skorijeg iskustva. Imamo, recimo, primere da su u Španiji investitori kupovali klubove (Malaga i Hetafe), pa ih napuštali posle samo godinu ili dve. Dakle, treba naći kupca koji ima dobru viziju i jasan biznis plan, a iskreno vam kažem, ne vidim da je u Srbiji tako nešto moguće.

- Čime se trenutno bavite?
- Pružam konsultantske usluge klubovima, agentima i savezima. Koristim kontakte koje sam stekao kao direktor Reala kako bih pomogao prijateljima u poslu. Čista je situacija, prija mi takav posao, a često stižem i da pogledam Real uživo - zaključuje Peđa Mijatović.

- Inače, povodom skandala koji Madridski Real već danima nakon poraza od Ateltika (0:4) potresa zbog činjenice da je Kristijano Ronaldo iste večeri proslavio 30. rođendan, Mijatović misli da se nepravedno napravila prevelika gužva.

- Ne vidim razlog, zašto se kritikuje Ronaldo. Čovek je rođendansku žurku zakazao još pre dva meseca, a koliko sam video, većina igrača nije ni došla na zabavu. To može da se protumači kao posledica činjenice da im je poraz od Atletika teško pao - istakao je Mijatović.

Pogodio ga poker Atletika!


Kao legenda Reala iz Madrida, Mijatović je vezan za kraljevski klub. Naravno, pogodio ga je ubedljiv poraz u derbiju od Atletika u subotu po podne (4:0).
- Nisam bio na stadionu, gledao sam meč na telviziji. Zgazili su nas. Real je osramoćen, vidim to i po naslovima u medijima. Meni je neshvatljivo da i bez nekoliko standardnih igrača (Modrić, Ramos, Rodrigez) Real onako lako pukne. Ipak, očekujem da ovaj poraz posluži kao otrežnjenje pred nastupajuće mečeve u Primeri i Ligi šampiona - poručuje Peđa.

Kako bi danas glasao  modni žiri za Mijatovića od pre 20 godina?

Kako bi danas glasao modni žiri za Mijatovića od pre 20 godina?

Ne mogu da verujem da sam ovo ja!

Peđa se posebno oduševio kada smo mu pokazali fotografiju od pre 20 i kusur godina sa jedne utakmice u Humskoj, na kojoj se pojavio u neobičnoj odevnoj kombinaciji. Za ono vreme sasvim moderan fazon, danas deluje smešno mnogima, pa i samom Mijatoviću.
- Sećam se tog detalja. Bila su to lepa vremena, kada smo bili mnogo drugačiji, a ja bogami i mnogo mršaviji nego danas. Kada sada gledam ovu fotografiju, ne mogu da poverujem da sam to ja, jer je prošlo toliko godina - iskreno će Mijatović.

Poslednji komentari
  • mornar Vreme: 10.02.2015 19:33h

    Zakljucak intervjua: imam para da kupim ceo srpski fudbal, ali zivim u Madrid a pomazem menadzerima, istim ovim sto su uzeli Pantica, vrijeme ce pokazati je li to dobro,i sve je cisto, porez je dobar. Muka mi je od svih legendi zvezde i partitana a necu da se okrenu, makar pomognu..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP