Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TRENERI PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE OPTIMISTI PRED 147. VEČITI DERBI U HUMSKOJ:

NEMA PRIMIRJA! Samo pobeda je opcija za večite!

Autor: D. Ostojić | 18.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Došao je i taj dan! Večeras u 19 sati na stadionu u Humskoj u okviru 9. kola Superlige počeće 147. večiti derbi, svetkovina srpskog fudbala. Reagujući na provokacije albanskih ekstremista na nedavnom meču naše selekcije sa Srbijom, „grobari“ i „delije“ su najavili da će na ovom derbiju zakopati ratne sekire.

Vodiće veliku  bitku za svaku  loptu:  Kapiteni Mijailović  i Ilić

Vodiće veliku bitku za svaku loptu: Kapiteni Mijailović i Ilić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Međutim, ako je suditi po izjavama mladih i perspektivnih trenera timova sa Topčiderskog brda, Marka Nikolića iz Partizana i njegovog kolege Nenada Lalatovića iz Crvene zvezde, primirja na terenu neće biti! Konačno bismo mogli da gledamo otvoren fudbal, napadački, pa što da ne, i sa mnogo golova. Obojica najavljuju pobedu, remi ih ne zanima!


- Ovaj derbi ne odučuje ni o čemu jer ima mnogo da se igra. Tek smo na trećini sezone. Uvek se nadam dobroj utakmici u večitom derbiju, u kojem ne treba da bude kalkulacija. Da mi neko ponudio remi pre utakmice - ne bih ga prihvatio. Ako nemamo želju i glad za pobedom, nećemo da budemo šampioni - iskreno će Nikolić, koji se potom osvrnuo i na izjave Lalatovića da je Partizan favorit u ovom meču.

- To što nas proglašavaju za favorite samo je pokušaj da skinu teret sa sebe. To nije blisko realnosti, pošto u derbiju nikada nema favorita - rekao je Nikolić, čiji tim u dosadašnjem delu prvenstva ima sedam pobeda na isto toliko mečeva, dok Zvezda ima šest trijumfa i dva nerešena ishoda.
S druge strane, nešto blaži u izjavama je bio Nenad Lalatović, ali ipak krajnje optimističan.

- Očekuje nas praznik srpskog fudbala, nadam se punom stadionu, podršci naših navijača i pobedi. Neće biti lako, jer Partizan još ne zna za poraz u našem šampionatu. Imaju dobar i iskusan tim, ali derbi je uvek posebna utakmica. Može da odluči kako se tog jutra neki od igrača probudi i pobediće tim sa većom željom. Siguran sam da će moji igrači izgarati za pobedu, iako je rival favorit. Međutim, sećam se jednog od derbija kada sam bio igrač, svi su nas unapred otpisali, a mi smo na kraju pobedili sa 3:0. Najbitnije je da ne izgubimo. Više bih voleo da osvojimo tri boda nego jedan, ali ponavljam, najvažnije je da se ne izgubi - rekao je Lalatović i dodao da je jedino neizvestan nastup Đorđa Rakića, a nije želeo da otkrije ko će zameniti povređenog Marka Petkovića.

Meč u Humskoj direktno će biti prenošen na kanalu „Arena sport 1“, a prethodiće mu specijalna emsija posvećena večitim derbijima (počinje u 17.30).

MIJAILOVIĆ: Neću šutirati penal!


Prethodni duel večitih rivala, osim pobede Partizana, obeležila su i dva dosuđena penala za Crvenu zvezdu, a oba su promašena. Prvo je Lukač odbranio Ninkovićev šut „sa kreča“, a onda i udarac kapitena aktuelnog šampiona Nikole Mijailovića.
- Ako opet bude penal za nas, neću šutirati! Ja ću izdaleka, blizu mi je penal - našalio se Mijailović, kome će večerašnji derbi biti 50. meč u crveno-belom dresu.
S druge strane, na konstataciju novinara da Partizanu u derbijima penal nije dosuđen 19 i po godina, trener crno-belih Marko Nikolić je diplomatski odgovorio:
- Hvala vam, mnogo je bolje da vi novinari to pomenete nego ja!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP