Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UROŠ TOŠIĆ, DIREKTOR FK RAD, PRITISKA ŠAMPIONE:

Nema tu ljutnje, Zvezda će morati da nam plati skoro dva miliona evra!

Autor: V. N. | 29.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Zvuči neverovatno, ali sada nakon što je titula osvojena, Upravi crveno-belih pravi posao tek predstoji u borbi za evropsku licencu. Disciplinska komisija UEFA tek treba da saopšti odluku na koji način će kazniti novog srpskog šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a svi se nadaju da će u pitanju biti samo novčana kazna.

Luka  Milivojević  je iz Zvezde  prešao u  Anderleht

Luka Milivojević je iz Zvezde prešao u Anderleht | Foto: Marko Metlaš

Jedan od klubova, kojem Zvezda duguje, jeste FK Rad. „Građevinari“ potražuju 1,89 miliona evra za transfere Milivojevića i Pantića, a sportski direktor tima sa Banjice Uroš Tošić za „Alo!“ kaže:


- Nije nas još nije zvao iz Zvezde. U petak je u FS Srbije presuđeno da nam duguju procenat od prodaje Milivojevića i Pantića, a naš deo iznosi otprilike 1,89 miliona evra. Naravno, oni imaju rok za žalbu otprilike 20 dana - objašnjava Tošić.

Aleksandar  Pantić je  završio u  Viljarealu

Aleksandar Pantić je završio u Viljarealu | Foto: EPA


U FK Rad se ne plaše da će biti proglašeni za „narodnog neprijatelja broj jedan“, ukoliko zbog njihovog potraživanja Zvezda bude izbačena iz Evrope.
- Mi ne prisustvujemo sastancima između predstavnika Zvezde i UEFA, tako da i ne znamo šta se priča iza zatvorenih vrata. Ako se budu poštovala pravila, moraće da nam uplate pare. Ne plašimo se da će nas proglasiti „državnim neprtijateljem broj jedan“ samo zbog toga što tražimo naš novac.
Više bih se iskreno plašio reakcije naših zaposlenih, koji nisu dobili plate, da ne tražimo ono što nam Zvezda duguje. Imali su godinu dana makar nešto da nam uplate, nisu ništa uradili po tom pitanju, i šta bi sad? Da im ponovo izdamo papir kako mogu da igraju Evropu, a oni će nam kroz rate isplaćivati dug. Ne može više tako - poručio je za kraj Tošić.

Ili prodaja igrača ili spas od „Gasproma“


Zvezda bi u najkraćem mogućem roku mogla da dođe do neophodnog novca na dva načina. Ili kroz prodaju igrača, koji još uvek imaju ugovor sa klubom i kroz njihova obeštećenja, ili ukoliko sponzor kompanija „Gasprom“ u poslednjem trenutku uplati neophodna sredstva kako bi crveno-beli mogli da se okrenu kvalifikacija za Ligu šampiona i pravljenju respektibilnog tima.

Poslednji komentari
  • GP Vreme: 29.05.2014 09:13h

    "Samo novcana kazna". Pa to je gore nego da joj zabrane 1 godinu u Evropi.

  • Filip Vreme: 29.05.2014 12:56h

    Pantic je otisao iz Zvezde kao slobodan igrac kakav procenat, ne sirite lazi samo..

  • Ano Vreme: 30.05.2014 01:32h

    Klubovi kojima Zvezda najviše duguje doživaljavaju vrlo nizak udarac od uticajnih ljudi! Da li ljudi misle da je slučajno to što su iz lige ispali Sloboda i Javor, a Rad se kroz baraž bori za očuvanje superligaškog statusa! Da, to su klubovi koji imaju najveća finansijska potraživanja od Zvezde, tako da u zemlji Srbiji nije preporučljivo zamerati se Zvezdi, posebno kada je novac u pitanju!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP