Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BRANISLAV NIKOLIĆ, SELEKTOR „ORLIĆA” I SIN PREDSEDNIKA SRBIJE:

Nemam tremu kada me gleda otac!

Autor: P. Milovanović | 28.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Branislav Nikolić, selektor kadetske reprezentacije Srbije (U-17) i sin predsednika države Tomislava Nikolića, otkrio je za „Alo!” da se posle važne pobede nad Irskom (2:1) u završnoj fazi kvalifikacija za EP nije video sa ocem, koji ga je bodrio iz svečane lože sportskog centra u Staroj Pazovi, već da je čestitka pala telefonskim putem.

Branislav Nikolić i „orlići“ danas igraju sa Gruzijom

Branislav Nikolić i „orlići“ danas igraju sa Gruzijom

- Nismo se videli, nazvao me je telefonom i čestitao mi. Nije imao vremena za susret, odmah posle meča je produžio u Austriju. Rekao je i da čestitke prenesem igračima, koji su se borili do samog kraja - kaže selektor.


Na pitanje da li oseća pritisak i da li ima tremu zbog toga što njegovim mečevima često prisustvuje njegov otac, Branislav je odgovorio:
- Ne osećam pritisak i nemam tremu. Znam da u svakom trenutku imam podršku članova porodice, bilo da su na stadionu ili ne. Trudim se da i svojim igračima, koji su još deca, skrenem pažnju sa toga ko je došao da ih posmatra.
Osećali su veliki pritisak jer igraju pred svojim navijačima, roditeljima, predsednikom. Činim sve da im misli budu fokusirane isključivo na dešavanja na terenu, zato sam uveo psihologa i isplatilo se. Biće još mnogo utakmica važnijih od ove i igraće pred mnogo važnijim ljudima - objašnjava Nikolić.

Uživali u fudbalskoj predstavi u Pazovi:  Karadžić i Nikolić

Uživali u fudbalskoj predstavi u Pazovi: Karadžić i Nikolić


Perspektivni stručnjak sa kojim „orlići” krupnim koracima grabe ka EP (Malta, 2014) ne krije da je meč s Ircima bio za infarkt, ali se ne slaže da je najslađe kada pobeda stigne u poslednjim trenucima.

- Možda je takva pobeda najslađa nekome ko gleda sa strane, ali meni sigurno nije. Nije jednostavno doživeti takvu pobedu. Srećom, postigli smo gol u finišu i pobedili. Sledi meč sa Gruzijom, svesni smo da ništa neće rešavati i da nas ono pravo čeka protiv Nemačke u poslednjem kolu. Na dobrom smo putu da se plasiramo na EP - zaključio je Nikolić.

Za kraj nam je sin Tomislava Nikolića otkrio i da nije merio pritisak nakon meča, s obzirom na to da je Jović pogodio mrežu Iraca u dubokoj sudijskoj nadoknadi.

Narode, svi u Pazovu!


Trijumf „orlića” nad Ircima ispratilo je svega 400-500 ljudi, a selektor Nikolić nema dilemu da ovi momci zaslužuju daleko veću podršku.
- Nadam se da će podrška s tribina u narednim mečevima biti veća. Ne očekujem samo podršku predsednika, već ljudi sa strane, roditelja, rodbine... Deci bi to mnogo značilo. Protiv Iraca smo usred Stare Pazove imali situaciju da su gostujući navijači, koje čine roditelji, u jednom trenutku bili bučniji i da su vršili pritisak na sudije.

Poslednji komentari
  • Jovica Vreme: 28.03.2014 10:39h

    Bravo mali. Samo nastavi tako.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP