Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SUDAR SRPSKIH FUDBALERA U FINALU LIGE EVROPE: ČELSI - BENFIKA

Nemanja ili Bane?

Autor: P. Vuković | 15.05.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Kada je pre dve godine Nemanja Matić prešao u Benfiku, a na “Stamford bridž” stigao David Luiz, u Čelsiju su zadovoljno trljali ruke.

Pustili ga iz  Čelsija, sada  postao lider  Benfike: Matić

Pustili ga iz Čelsija, sada postao lider Benfike: Matić | Foto: Reuters

Istina, Luiz je opravdao novac koji su “plavci” uložili, ali šta tek reći za Benfiku! Za “male” pare dobila je Srbina koji je, evo, dve godine kasnije, jedan od lidera tima i preti drugom Srbinu Branislavu Ivanoviću u večerašnjem finalu Lige Evrope (20.45, “Amsterdam Arena”, RTS).


U najavi sudara dva fudbalska diva prosto je nemoguće zaobići pominjanje Matićevog „slučaja”, ne samo kod novinara već i kod fudbalera. Upravo se Luiz prisetio Matića kao potencijalno vrlo opasne pretnje u finalnom okršaju. Štaviše, Brazilac nije iznenađen tom činjenicom, kao i da su sada spremni vodeći evropski klubovi da dobro odreše kesu za Matića.

Propustio  Minhen, neće  Amsterdam:  Ivanović

Propustio Minhen, neće Amsterdam: Ivanović | Foto: Reuters


- Pratio sam Matićev napredak od kako je otišao u Benfiku, gde je postao jedan od njihovih najkvalitetnijih pojedinaca - priznao je Luiz da je Matićev fan.

A sam Matić je pre neki dan rekao da ne oseća ništa prema svom bivšem klubu, jer je to za njega “utakmica kao i svaka druga, s razlikom što će se boriti za trofej”. Naš drugi internacionalac u velikom finalu Branislav Ivanović gori od želje da posle pehara Lige šampiona podigne i pehar drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

- Doživeli smo razočaranje kada smo ipali iz Lige šampiona i pokušali smo da se motivišemo da uzmemo Ligu Evrope. Evo nas nadomak pehara, bio bi to sjajan finiš sezone. Uzbuđen sam što ću imati priliku da zaigram u tako važnom meču - objasnio je Ivanović, koji je prošle sezone propustio finale Lige šampiona sa Bajernom u Minhenu zbog žutih kartona.

Londonski tim za istoriju


I Čelsi i Benfika su takmičenje na međunarodnoj sceni ove sezone počeli u Ligi šampiona, ali su kao trećeplasirani u svojim grupama morali da se presele u Ligu Evrope. U slučaju da engleski tim pobedi, postaće prvi tim koji je u godinu dana osvojio u periodu od godinu dana Ligu šampiona i Ligu Evrope, a tek četvrti klub koji je u istoriji osvojio sva tri UEFA takmičenja (Liga šampiona, Liga Evrope/Kup UEFA, Kup pobednika kupova). Do sada to je pošlo za rukom Juventusu, Ajaksu i Bajernu. Benfika je 1962. godine osvojila Kup šampiona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP