Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ODZVONILO MU!

Ni sam ne znam da li sam još trener Zvezde!

Autor: M. Zdravković | 09.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 3

Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde, svestan je činjenice da bi mogao da dobije otkaz u danima koji predstoje, posle ne baš toliko ubedljive jeseni i šest bodova zaostatka koje ima za Partizanom u šampionskoj trci.

Pod  pritiskom:  Nenad  Lalatović

Pod pritiskom: Nenad Lalatović | Foto: Marko Metlaš

Mladi stručnjak je juče sumirao minulu polusezonu i najavio da će se, verovatno u četvrtak, posle sastanka sa rukovodstvom kluba znati hoće li i na proleće predvoditi crveno-bele.


LALA NE DA TITULU: Stizao sam i minus devet...


Lalatović veruje u šampionsku titulu, uprkos zaostatku na tabeli za večitim rivalom.
- Šest bodova nije velika prednost. Jeste lepa zaliha za zimu, ali nije nedostižna. Kao igrač, meni su bežali devet bodova, pa sam te godine osvojio “duplu krunu”, tako da se nećemo predati - poručuje Lalatović.

- Teško je raditi kao trener u Zvezdi. Kada god nema rezultata, uvek se spekuliše da ću biti smenjen i šta god da se desi, ja sam spreman na to. Kada sam dolazio letos, nisam očekivao da ću biti trener ceo život, mada bih to voleo, jer je ovo moja druga kuća. Razgovaraću s upravom kluba, spreman sam na sve odluke - poručuje Lalatović.

Mnogi su ga pre šest meseci savetovali da ne prihvata posao na “Marakani”.
- Znao sam težinu problema kada sam dolazio, ali sam prihvatio posao, jer se Zvezda ne odbija. Za mene je to bio vruć krompir, probao sam da ga ohladim i pojedem, ali nisam uspeo na onaj način na koji sam očekivao.

Odlučuju o sudbini trenera Lalatovića: Terzić i Kokeza

Odlučuju o sudbini trenera Lalatovića: Terzić i Kokeza | Foto: Miloš Cvetković

Da smo pobedili u Lučanima, sve bi bilo bolje... Ako neko treba da bude kriv, onda sam to ja. Pričaćemo, videćemo šta i kako dalje. Kako bude rekla uprava, kako budu rekli navijači, tako će biti - ističe Lalatović.

Mladi stručnjak kao da sluti smenu...
- Ne, samo čitam po medijima. Ne mogu da kažem da sam sto odsto siguran da ću ostati trener. Realan sam. Najlakše je promeniti trenera. Kada sam došao u Zvezdu znao sam da će biti tako, jer se kod nas treneri menjaju kao na traci. Treba da se istrpi. Da li će mene ljudi iz uprave istrpeti, ne znam. Ja sam sada tu i dalje sam trener, radim posao ozbiljno i želeo bih da ga završim onako kako sam ga započeo, da to bude mnogo bolje na proleće. Ali, o tome ne odlučujem ja, već uprava kluba - prebacuje lopticu Lalatović.
Trener crveno-belih veruje da, uprkos slabijim rezultatima, ima podršku rukovodstva.

Moraju mnogo bolje:  Despotović i saigrači

Moraju mnogo bolje: Despotović i saigrači | Foto: Miloš Cvetković

 
- Mislim da imam podršku. Ne vidim razlog da je nemam. Imam lepu saradnju s čelnicima, jako su korektni prema meni, na dobrim smo relacijama i nisam nijednog trenutka osetio da nemam podršku - zaključuje Nenad Lalatović.
O sudbini Nenada Lalatovića narednih dana odlučivaće najuže rukovodstvo Crvene zvezde. Kako nezvanično saznajemo, generalni sekretar Zvezdan Terzić bi rado posegao za novim trenerom, ali nije siguran da li i unutar Upravnog odbora ima podršku za ovakav rez, jer Lalatović kao Zvezdino dete uživa podršku zvezdaške javnosti i posebno navijača.

Mijailović, Džajić  i Popović, tvorci  titule iz Tokija

Mijailović, Džajić i Popović, tvorci titule iz Tokija | Foto: Marko Metlaš

Zvezda obeležila 23 godine od Tokija

FK Crvena zvezda obeležila je juče 23 godine od osvajanja titule šampiona sveta u Tokiju. Tog 8. decembra 1991. crveno-beli su u finalu savladali čileanski Kolo Kolo sa 3:0, a sećanja na ovaj uspeh evocirale su legende kluba: Dragan Džajić, Vladica Popović i budući predsednik Svetozar Toza Mijailović.

Bili bi prvaci sa Mrđom, Lukovićem i Milijašem!


Nenad Lalatović ne krije da bi voleo da vidi u svom timu na proleće Dragana Mrđu, čija je Osaka ispala iz lige, ali i Nenada Milijaša i Aleksandra Lukovića.
- Voleo bih da za proleće imam Mrđu, Milijaša i Lukovića na raspolaganju. Tada bih mogao da garantujem titulu, iako zaostajemo šest bodova. Ako, naravno, budem trener, voleo bih i da od prvog dana priprema imam sve igrače i pojačanja na raspolaganju, da prođu kompletan trenažni proces.

Realizacija loša, pojačanja zatajila...


Sumornu jesenju polusezonu u kojoj je Zvezda postigla svega 18 golova, Lalatović vidi na sledeći način:
- Počeo sam polusezonu sa jednim timom, završio je s drugim. I slepac vidi da nam je problem bila realizacija, koja nije bila na nivou. Rakić, Despotović i Jović su dobri špicevi, ali nisu zamenili Mrđu i Daudu onako kako sam očekivao. Nisu oni krivi, već ja. Svu krivicu za drugo mesto preuzimam ja - ističe Lalatović.

Poslednji komentari
  • naravno Vreme: 09.12.2014 09:24h

    da nisi

  • Milan Vreme: 09.12.2014 10:59h

    Je..š klub gde se navijači pitaju ko će biti trener. Strašno.

  • nikola Vreme: 12.12.2014 23:09h

    ti i nisi neki trener

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP