Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Đorđe Stefanović pun sebe napustio „Marakanu“

Nije bilo lako sačuvati Zvezdu u Ljutice Bogdana

Autor: G. Anđelković | 28.08.2012 - 22:17:00h | Komentara: 0

„Odlazim isključivo zbog zdravstvenih problema“, izjavio je Đorđe Stefanović (39), tvrdeći da njegova ostavka na mestu generalnog sekretara Crvene zvezde ne znači početak čistke na „Marakani“, koja je još ranije najavljena kao uslov za povratak Dragana Džajića na čelo kluba.

Đorđe Stefanović

Đorđe Stefanović | Foto: M. Metlaš

Stefanović je prvi otišao, čekaju se Lukić, Vesić i ostali.


- Nema osnova za te spekulacije. Ne želim da zvučim patetično, ali jedina istina je da odlazim iz zdravstvenih razloga. Rad u Crvenoj zvezdi nije maraton, gde trčiš sam. Rad u Zvezdi je štafeta, ja sam svoju deonicu istrčao, ima ljudi koji će da nastave - počeo je oproštajno izlaganje Stefanović, koji je priznao da je rešio da ode još u julu ,iako je to tada demantovao.

- U julu sam znao da ću morati da se povučem, a sada je došao taj trenutak. U međuperiodu smo pripremali teren novom generalnom sekretaru, čime smo pokazali da Crvena zvezda nije ribolovačko društvo - osetio je potrebu da se pravda odlazeći gensek, koji je u klubu bio od maja 2009. godine.

Đorđe Stefanović je demantovao priče da je ovu odluku doneo zbog sukoba sa predsednikom Vladanom Lukićem i espeesovcima iz uprave (Aleksandar Antić, Dušan Mrakić, Petar Škundrić).

Pantović novi gensek

Novi generalni sekretar Crvene zvezde je Stefan Pantović. Dojučerašnji poslovni direktor se od jula priprema za ovu funkciju, a prvi javni nastup umesto Đorđa Stefanovića imao je na žrebu parova kvalifikacija za Ligu Evrope u Nionu.

- Ja sam ponosan što sam bio deo tima Vladana Lukića, a ponosan sam i na naš zajednički učinak. Podsetiću vas da je ova uprava oživela klinički mrtvog pacijenta, da je ova uprava ponovo formirala omladinsku školu, da je ova uprava dovela ozbiljne sponzore u klub. Trudili smo se da isplatimo preko 50 igrača i trenera, sprečili smo da naši omladinci odu u inostranstvo u bescenje. Radili smo transparentno, o čemu svedoči i to da smo svake godine imali ne jednu, već više revizija. Uz to, Crvena zvezda je popravila odnose sa UEFA i Fudbalskim savezom Srbije - izjavio je Stefanović.

- Kad smo došli u klub, zatekli smo svega dva kompjutera. Lana sekretarica i Zoran blagajnik su imali pentijume, dok u ostalim kancelarijama nije bilo kompjutera. Nema potrebe da opisujem kakvi su sada uslovi za rad. Uradili smo stvarno dosta. Možda nas nisu ispratili rezultati, ali ovo je godina kada će Crvena zvezda slaviti titulu. Ubeđen sam u to. Kao što sam bio ubeđen da ćemo posle 0:0 na „Marakani“ izbaciti Omoniju u Nikoziji, tako sam ubeđen i u ovo. Nije nemoguće da čak izbacimo i Bordo. Crvena zvezda je posle tri godine konačno na pravom putu - u jednom dahu će Stefanović.

Na kraju, Đorđe je izjavio nešto što potvrđuje da će uskoro za njim krenuti i Vladan Lukić, Goran Vesić...

- Ostavljamo ekipu koja vredi više miliona evra. Taj luksuz nismo imali kad smo došli u Zvezdu. Možda najvažnije, zadržali smo Zvezdu na adresi u Ljutice Bogdana 1a, a mogla je da bude ko zna gde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP