Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZORAN MAMIĆ ZA ALO!SPRINT O PRIVATIZACIJI KLUBOVA NA BALKANU

Nije Roman lud da ulaže pare u Zvezdu!

Autor: M. Zdravković | 09.09.2013 - 07:25:00h | Komentara: 0

Priča o privatizaciji srpskih klubova, koja je prioritet za prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandara Vučića, poklopila se sa posetom Beogradu Zorana i Zdravka Mamića, čelnika jednog od finansijski najstabilnijih klubova na Balkanu, zagrebačkog Dinama.

Svestan finansijske  situacije u regionu: Zoran Mamić (41)

Svestan finansijske situacije u regionu: Zoran Mamić (41) | Foto: V. Lalić

Poput svog brata, i Zoran poznaje gotovo sve moćnike i gazde klubova u svetu, pa smo ga upitali da li je izvodljivo da Roman Abramovič, koji je favorit ovdašnje javnosti, kupi uskoro Crvenu zvezdu.


Odgovor čelnika „modrih“ je odrečan!
- Ne verujem da je to moguće. Taj Roman Abramovič je napravio lovu jer je pametan čovek, nije glup. Biznismeni tog ranga, koji imaju velike pare, lovu sigurno ne bacaju okolo. I Abramovič u biznisu gleda ulaz i izlaz. Videće koliki su prihodi i koliki rashodi, a plašim se da će, kada ih pogleda u Zvezdi ili Partizanu, odustati od celog posla jer je to previše para za bacanje - iskren je Zoran Mamić u razgovoru za ALO!SPRINT.

Sportski direktor Dinama objašnjava i zašto je u trenutnim uslovima nemoguća privatizacija i u Hrvatskoj, a kamoli u Srbiji. I zaista, po finansijskoj stabilnosti, Dinamo je mnogo isplativiji za kupovinu od srpskih klubova jer nema nikakve dugove i posluje pozitivno.

Roman Abramovič

Roman Abramovič

- U našim prilikama, govorim o Hrvatskoj, a mislim da je i kod vas slično, nemoguća je kvalitetna privatizacija. Ekonomski uslovi još nisu povoljni. Dinamo od svog celog budžeta samo pet odsto novca dobija od prodaje karate i sponzorstva. Ostatak finansiranja, 95 odsto, dolazi od igranja evropskih takmičenja i prodaje igrača u inostranstvu, tako da biznismen sa strane ne vidi neku računicu da kupi takav klub, osim ako taj čovek ne želi da odvoji 50 ili 100 miliona evra i dođe na ove prostore da se igra. Čak i ako kupi klub, taj gazda će kada te pare spiska da nam svima kaže doviđenja - smatra Zoran Mamić.


Funkcioner Zagrepčana ističe i da nijedan biznismen, pa ni Roman Abramovič, ne želi da kupi klub u kome se navijači pitaju za sve i donose odluke. Znamo svi da je takav slučaj i na Topčiderskom brdu, gde navijači večitih rivala često vedre i oblače.

- Nema uspešnog kluba ako ga vode navijači. Mi smo odlučili da grupi huligana iz redova „bed blu bojsa ne dozvolimo mešanje jer oni nisu rukovodioci. Trpimo pretnje zbog toga i Zdravko i ja, ali smo najuspešniji klub u regionu. Znam da je takav slučaj i u Beogradu, da navijači dosta utiču na rad kluba, a i Hajduk ima isti problem. Recimo, u nadzornom odboru u Splitu sede ljudi iz redova navijača i kada neki igrač treba da se proda, oni stopiraju transfer, pa klub zbog toga dugo stagnira i nijedan gazda neće da ga kupi, iako ima sve preduslove za privatizaciju. Neće nijedan normalan biznismen da se bakće sa klubovima u kojima odnosi između uprave i navijača nisu čisti - zaključuje Zoran Mamić.

„Poliglota“: Zdravko Mamić

„Poliglota“: Zdravko Mamić | Foto: V. Lalić

ZORAN: Najteže mi je kada moram da prevodim Zdravka!


Zoran Mamić kaže da je zadovoljstvo biti brat čelnog čoveka zagrebačkog tima, iako je i teško, jer Zdravko funkcioniše 400 na sat. Mlađi od braće Mamić nam je ispričao i da mu najteže pada kada mora da prevodi Zdravkove reči tokom pregovora sa strancima, jer Maminjo slabije stoji sa stranim jezicima.
- Kada smo s Vengerom pregovarali oko Eduarda, Francuz je bio tolika stipsa, da je iznervirao Zdravka, koji mi je rekao: „Sad mu kaži da me mora ‘izbit’ iz cipela’ ako hoće da mu ga prodam”. Samo sam ga pogledao s nevericom. Pa koji izraz da upotrebim na engleskom da bih to preveo - kroz smeh nam je ispričao Zoran Mamić.

Marija Karan

Marija Karan | Foto: Reuters

Ja s Marijom Karan? Ha, ha...


Mnogi mediji pisali su prošlog vikenda o navodnoj romansi između Zorana Mamića i srpske glumice Marije Karan. Naravno, pitali smo Zorana ima li istine u tome, a dobili smo samo tajnovit osmeh.
- Neka ostane na tom pisanju - kratko nam je odgovorio Zoran Mamić.
- Čim s nekim popijem kafu u Zagrebu, a to je ženska osoba, eto me odmah u tabloidima kako imam novu devojku. Iskreno, to mi malo smeta, pa ne želim da govorim javno - dodao je Mamić, koji je razveden.
Pitali smo ga i ko je lepši, Beograđanke ili Zagrepčanke?
- Sigurno da ima lepih komada na obe strane. Znam da se nama Hrvatima sviđa srpski akcenat koji imaju vaše devojke, a čuo sam da je i kod Srba slično, da vole kako govore Dalmatinke - napominje sportski direktor „modrih“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP