Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KOMENTATOR "EUROSPORTA RUSIJA"

Nikolaj Saprin: Šta ću kad vas volim bratuški! (VIDEO)

Autor: informer | 24.06.2015 - 11:57:00h | Komentara: 1

Komentator ruskog Eurosporta oduševio je srpsku naciju kada je posle gola Nemanje Maksimovića za 2:1 u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila uzviknuo: „Bravo, bratuški“!

Nikolaj Saprin / Foto: Fejsbuk

Nikolaj Saprin / Foto: Fejsbuk

Saprin je petnaestak sekundi vikao: „Šansa, šansa! Gooooooooolll! S-r-b-i-j-a!“. Potom je dodao: „Kakva radost Srbije, a kakva uznemirenost u redovima Brazila. Razbijeni su, potpuno su razbijeni“.
Saprin je izjavio u intervjuu za Informer da je njegovo iskreno radovanje spoj ljubavi prema srpskom narodu, ali lepote trenutka. Prenosimo interviju u celosti.
Kako komentarišete uspeh „orlića“?
– To što je Srbija pobedila fantastično je i za srpski i za svetski fudbal. Što je najvažnije, ova generacija je sada svetski i evropski U-19 šampion od pre dve godine. To je 30-40 dece koja mogu da osvajaju medalje i na seniorskim prvenstvima. Čuvajte ih, možda će na postolje već na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine – ubeđen je Nikolaj Saprin.
Otkud takav komentar iz srca? Možda zbog bratskih odnosa Srbije i Rusije koji traju vekovima? Znate li uopšte za to?
– Naravno! Mnogo toga imamo sličnog – jezik, tradiciju, istoriju, kulturu i religiju. Još kao dete, osamdesetih, znao sam da smo slični po duhu. Moja radost potekla je iz toga, ali i zato što Srbiju protiv trofejnog Brazila niko nije smatrao favoritom. A, uvek je lepo kada pobedi onaj od kog se to najmanje očekuje. Pre svega cenim dobar i lep fudbal. Čak i kada ne igraju Rusi, lepe golove komentarišem slično kao Maksimovićev. Ovde su se sve kockice sklopile – i lepota momenta, i privrženost srpskim prijateljima – poručio je Nikolaj Saprin.

Nikolaj Saprin / Foto: Fejsbuk

Nikolaj Saprin / Foto: Fejsbuk

– U subotu ujutru nisam ni sanjao da će se tako nešto dogoditi. Ne znam kako su uopšte saznali za to kod vas, čak su me pronašli na društvenim mrežama. Dobio sam mnogo toplih poruka iz Srbije od tog trenutka. Veoma sam ponosan što o mom komentaru priča u celoj Srbiji. Hvala svim fanovima i drugovima iz Srbije – istakao je Saprin.
Pratite li inače srpski fudbal?
– Odavno me interesuje vaš fudbal. Redovno gledam mečeve Partizana i Crvene zvezde na „jutjubu“. Pratim vesti vezane za sve vaše timove i povremeno gledam i A tim Srbije. Ali, pre svega obožavam fudbal, koji mi je sam po sebi interesantan – zaključio je sada omiljeni ruski tv komentator u Srbiji Nikolaj Saprin.
Srpski narod zrači toplinom
Jeste li nekada bili u Srbiji? Imate li neke prijatelje ovde?
– Nažalost, samo sam prolazio kroz Beograd na putu za Podgoricu, pa sam video samo aerodrom. Ali, znam koliko su Srbi topao narod. Na Mundijalu u Južnoj Africi 2010. išao sam da gledam meč Srbije i Gane. Kolega i ja razgovarali smo sa srpskim navijačima koji kada su čuli da smo iz Rusije, povikali su: „Naša braća!“. Bili smo im potpuni neznanci, ali takvu ljudsku toplinu nisam osetio nikada. Zato nisu slučajne čestitke koje Srbija dobija iz Rusije zbog ovog uspeha – smatra Saprin.
Poslednji komentari
  • teodor Vreme: 25.06.2015 20:29h

    Daj boze da na SP u Rusiji gledamo finale Rusija-Srbija!Srbija sad ima jednu cudesnu generaciju sa kojom uz odlicnog trenera moze napraviti novo cudo!Cuda su moguca ako sam verujes u to,pokazalo se, ali je potrebna izuzetna determinacija pored kvaliteta. Naravno da me je odusevio komentar bratuske o kojem prica cela Rusija. Bilo je prelepo i covek je to rekao od srca i iz srca, bas onako kao svoj o svojima! Hvala mu na tome a drago mi je da je Alo nasao majstora da sa njim napravi intervju. Hvala mnogo i redakciji na tome.Polako se smiruje euforija, trajace ona jod dosta podugo, ali ostaje nas ponos i radost za sva vremena koju su nam momci priredili. Pokazalo se kakva je popularnost fudbala u Srba!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP