Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LORENCIJE REGEKAMPF, OSUMNJIČENI ZA NAMEŠTANJE MEČA BUNDESLIGE

Nisam štelovao
sa srpskom mafijom!

Autor: M. ZDRAVKOVIĆ - M. GRUJIĆ | 11.02.2013 - 00:30:00h | Komentara: 0

Veliki skandal koji je potresao Rumuniju i Srbiju sredinom prošle nedelje, a posle tvrdnji sportskog direktora Dinama iz Bukurešta Kornela Dinua da je trener Steaue Lorencije Regekampf kao fudbaler Kotbusa 2002. godine učestvovao u neuspešnoj nameštaljci utakmice Bundeslige protiv Bajerna (1:3) i da je tada jedva sačuvao živu glavu od Mileta Jerkovića, člana Šarićevog kriminalnog klana, izazvao je ogromne polemike u regionu.

Smeštaju mu jer ne trpe njegove uspehe:  Lorencije Regekampf

Smeštaju mu jer ne trpe njegove uspehe: Lorencije Regekampf

Podsetimo, prema pisanju rumunske “Gazete”, Regekampf je tada uzeo oko 200.000 evra, koje nije želeo da vrati kasnije, pošto je nameštaljka poraza Kotbusa sa tri i više golova razlike propala.
Trener Steaue u ekskluzivnom intervjuu za “Alo!” negira da je ikada imao posla sa srpskom mafijom, kako ga optužuju.

Moraće na sud:  Kornel Dinu

Moraće na sud: Kornel Dinu

Dinu je smešan kada tvrdi da je prijatelj sa Šarićem!

Lorencije Regekampf otkriva da će tužiti sve koji su ga optužili za nameštaljku.
- Dinu, Kirica i Martinović su izneli u javnosti takve gluposti o meni da će za njih odgovarati na sudu. Ono što je zabrinjavajuće je da se Kornel Dinu poigrao sa ozbiljnim imenima i umešao u priču gospodu Petrovića, Jerkovića i Šarića, bez razmišljanja o mogućim posledicama. Najsmešnije je čak to što on tvrdi da je prijatelj sa dotičnim ljudima, što nije istina koliko znam - ističe Regekampf.

- Nikada u svom životu, ni kao igrač, a ni sada kao trener, nisam ni sa kim razgovarao o nameštanju neke fudbalske utakmice! Ne znam ni ko su gospoda Jerković i Šarić. Nikada se u životu nisam susreo ni sa kim od njih, niti sam razgovarao sa bilo kim iz Srbije o bilo kakvom nameštanju utakmice. Sa Srbima sam posla imao samo u Kotbusu, i to isključivo kao saigrač - tvrdi Regekampf.

>>> Kornel Dinu kaže da vam je spasao život od srpskih kriminalaca koji su hteli da vas ubiju kada je nameštaljka propala?
- Radi se o starijem čoveku koji kaska za tokovima u fudbalskom svetu i to ga je odvelo u frustraciju. Činjenica da sam sa 37 godina uspešan trener Steaue, koja ima čak 17 bodova više na tabeli od njegovog tima, nahranila ga je lažima, zavišću i potrebom da ide okolo i priča bajke. Šokiran sam zbog njegovih navoda, jer sam pošten čovek, a njegove tvrdnje se ostvaruju samo u holivudskim filmovima.

Rumuni tvrde da je nameštao mečeve  širom Evrope: Mile  Jerković

Rumuni tvrde da je nameštao mečeve širom Evrope: Mile Jerković

>>> Njegovu priču je, međutim, potvrdio i vaš kum Julijan Kirica?
- Kirica je nekada krstio moga sina, a kada kažem nekada, to znači da nije deo mog života već deset godina, od kada smo se rastali. Ja sam tada izabrao svoj put, igrački i trenerski, dok je on krenuo drugom stazom o kojoj neću da pričam. Pretpostavljam da mu je sada teško da istrpi tuđi uspeh.

>>> Mađarska policija je u sklopu istrage o nameštanjima ispitivala i vaše nekadašnje saigrače iz Kotbusa Mirijucu i Seboka, ali i nekada zajedničkog vam menadžera svoj trojici Lasla Klebera?
- Gospodin Kleber je dobar agent koji je uvek držao sjajne fudbalere i to verovatno nekome smeta, pa ga blati. Mirijuca i Sebok su takođe bili dobri igrači i, koliko znam, istraga nije pokazala da su bili umešani u bilo kakve nečasne radnje.

>>> Zbog čega ste zamenjeni na spornom meču sa Bajernom u 66. minutu?
- Sećam se da je tada Bajern igrao neverovatno... Nisam pitao trenera zašto me je zamenio, jer se u Bundesligi te stvari nikada ne dovode u pitanje. Toga ima samo ovde kod nas, na Balkanu, da vas samo optuže bez dokaza i unište vam život, a moj je život trenutno, zbog laži, pakao.

Novak Martinović

Novak Martinović

Martinović me je napao jer nije igrač za Steauu!
>>> Zbog čega vam je srpski fudbaler Novak Martinović pretio Zoranom Petrovićem Zonjom?
- Nadam se da grešim, ali mislim da ga je Kornel Dinu nagovorio na tu izjavu. Moj jedini, da tako kažem, problem sa Martinovićem je taj što on nije bio dovoljno dobar za tim koji treniram - odgovara Regekampf i dodaje da ne poznaje Zorana Petrovića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP