Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADOMIR ANTIĆ ZA ALO! O NEZABORAVNOM DOČEKU KINESKE NOVE GODINE

Noć kada je goreo Peking!

Autor: P. Vuković | 19.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Spektakularnim vatrometom širom Kine i zemalja jugoistočne Azije sinoć je obeležena Kineska nova godina, a u najluđoj noći su uživali i naši sportski radnici Radomir Antić i Nenad Milijaš. Godina drvene ovce ili koze, kako se naziva, počela je 4. februara, a tradicionalna proslava nove lunarne godine obavljena je u noći između 18. i 19. februara. Kinezi su na godinu koze čekali još od 1955. godine, tako da će 2015. godina biti posebna za njih.

„Božanstvo“  na istoku:  Radomir Antić

„Božanstvo“ na istoku: Radomir Antić | Foto: Profimedia

Utiske sa proslave, direktno iz Pekinga, preneo nam je Radomir Antić, novi trener ambicioznog drugoligaša Hebeja.


- Ljudi, vi ne možete da zamislite kakva je ovde bila atmosfera za doček Nove godine. Ovde pripreme traju uveliko, to je specijalan dan za sve Kineze. Svi su sa svojim porodicama, imamo četiri dana slobodno, a ja sam sinoć bio u društvu Nenada Milijaša. Mogu vam reći - gorela je čitava Kina!
Za njih će ovo biti jedna od glavnih energetskih godina - Jin elementa. U kineskom horoskopu ovca se smatra životinjom koja je okrenuta materijalnom uspehu, interesu prema prirodi, umetnosti, lepoti i misterijama. Godina 2015. je i godina u znaku broja osam - kaže za naš list Antić.

Nije ovo prvi put da naš proslavljeni trener slavi Kinesku novu godinu u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ušlo se u godinu  drvene ovce

Ušlo se u godinu drvene ovce | Foto: Profimedia

 
- Već jednom sam to doživeo, kada sam bio trener Šandonga, pre dve godine. Kinu treba doživeti. Oduševljen sam hijerarhijom koju sam ovde zatekao, odnosom prema životu, radu... Toliko luksuza nisam sreo na nekom drugom mestu, a verujte, prošao sam mnogo kao trener. Ovo prevazilazi sva moja dosadašnja iskustva - iskren je Antić.

Bivši selektor Srbije planira da oformi veoma ozbiljan tim koji bi ne samo ušao odmah u prvu ligu već bi dogodine i konkurisao za titulu.

 
- Priključio nam se Milijaš nedavno, sa Radovićem se takođe dogovaramo. Plan je da odigra večeras u dresu Legije utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope protiv Ajaksa, pa da nam se priključi. Dovešćemo još jednog stranca, a nažalost, nismo uspeli da dovedemo Serhija Garsiju (iz Espanjola, prim. aut), sa kojim smo pregovarali.

Antića smo pitali otkud to i da Hebej, grad iz istoimene severoistočne provincije, koji je osnovan pre pet godina, ima tako ambiciozan projekat.

- Iza kluba stoji jedna od najvećih kineskih građevinskih firmi. Žele da budu najbolji u Kini, doveli smo tri reprezentativca, to pokazuje da su naše želje zaista velike - zaključio je Antić.

Hebej - 300 kilometara istočno od Pekinga

Antić je krajem januara potpisao trogodišnji ugovor sa Hebejom prema kojem će godišnje zarađivati tri miliona evra i imaće određene bonuse u slučaju eventualnih uspeha. On je od 2013. godine bio bez posla nakon što je napustio Šandong, a u karijeri je vodio Real Madrid, Barselonu, Atletiko Madrid, Seltu, Saragosu...
Hebej je, inače, klub iz grada Kvinghuandao, 300 kilometara istočno od Pekinga, i ima oko tri miliona stanovnika. Ekipa igra na stadionu kapaciteta 38.500 mesta, a prošle godine je završila 14. na tabeli druge lige.

Poslednji komentari
  • steta za repku Vreme: 19.02.2015 14:50h

    Svu srecu matori I da se vratis u svoj partizan za direktora.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP