Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽIVOTNA PRIČA

Novinar "Alo!"
fudbalski heroj Tadžikistana!

Autor: D. J. Bužić - V. Nestorović | 02.10.2012 - 14:41:00h | Komentara: 0

Doskorašnji sportski novinar “Alo!”, koji je više od četiri godine za vas izveštavao o fudbalskim zbivanjima na domaćoj i inostranoj sceni, vrtoglavom brzinom je izgradio uspešnu internacionalnu karijeru.

Nikola Kavazović (37) je napravio pravu fudbalsku revoluciju u dalekom Tadžikistanu. Najpre je postao šef stručnog štaba Istiklola, aktuelnog šampiona države, ubrzo je postavljen i za selektora ove azijske selekcije, a u međuvremenu je već osvojio i dva trofeja. Posle trijumfa u Superkupu visoko je podigao i trofej namenjen pobedniku Kupa predsednika Azije. Njegova ekipa u finalu je savladala palestinski Al Almari sa 2:1!

Nikola Kavazović

Jednog dana i Liga šampiona: Kavazović sa peharom Kupa predsednika Azije | Foto: www.fc-istiklol.tj

Do pobedničkog podijuma, gde su uručene medalje, fudbaleri Istiklola su doneli našeg Kavaza, bukvalno, na ramenima. A onda su ga, poput Murinja, katapultirali visoko u vazduh.

Nikola Kavazović

Azijski Murinjo: Naš Nikola na rukama fudbalera Istiklola | Foto: www.fc-istiklol.tj

Nikola je medalju primio ogrnut srpskom trobojkom, ispod koje se jasno videla majica s njemu najdražim osobama - sinom Đoletom i suprugom Gocom. U redakciji smo mu zamerili samo jedno - “a, gde je bio ‘Alo!’? Zar nije trebalo da bude pod miškom?”.

- Ha, ha... Propust, priznajem! Al’ i ovde svima pričam koliko sam ponosan na to što sam bio deo redakcije “Alo!”. Iskustvo novinara mi puno znači u trenerskom poslu jer sad dobro poznajem obe strane i znam na koji način da zaštitim igrače od pritiska medija. Kad ide loše, guram sebe u prvi plan, kad pobeđujemo - zasluge pripisujem igračima. Svi znamo kakav je život u Srbiji. Dugo sam punim elanom radio dva posla, ovaj trenerski i novinarski. I to punim srcem. Posvećen sam bio i fudbalu i redakciji, a na kraju se to i isplatilo. Zato, “Alovci”, drugari, veliki pozdrav iz Tadžikistana i vidimo se prvom prilikom u redakciji.

Nikola Kavazović

Supruga Goca i sin Đole u srcu | Foto: www.fc-istiklol.tj


Ajmo dalje, znaš da nam treba neka ekskluziva, pričaj...
- Trofej Kupa predsednika Azije je najveći uspeh u istoriji kluba Istiklol. Napravili smo veliku feštu posle finala, došao je čak i predsednik Tadžikistana. Predsednik Emomali Rahmon je veliki zaljubljenik u fudbal. Gledao je uživo i finale Evropskog prvenstva, ali do preksinoć nije gledao mečeve domaćih ekipa punih devet godina. Stadion je bio dupke pun, a to se nije dogodilo još od 1989. godine. Da vam ne pričam o tome što smo sat vremena nakon meča morali da čekamo da se postavi specijalna bina od 30 tona kako bi proslavili trofej. Koliko je bilo teško osvojiti ovo takmičenje pokazuje i činjenica da smo na startu eliminisali Bordo iz Tirgistana, koji je budžetom od sedam miliona dolara bio apsolutni favorit.

Ja sam bosanski trener!
- Na svakom koraku ističem da sam ponosan sto sam rođeni Beograđanin, Srbin, Pravoslavac! Ali, lično, uopšte ne priznajem srpsku školu za trenere na čelu sa Milovanom Đorićem, niti je poštujem. Školovan sam u Sarajevu i u ovdašnjim medijima insistiram da me zovu Srbinom, ali bosanskim trenerom!

Nego, Džoni, šta je sa reprezentacijom Tadžikistana?
- Uspešnim debijem na klupi nacionalnog tima, posle pobede nad Katarom u Minhenu od 1:0, Tadžikistan je ostvario veliki napredak na FIFA listi. Samim tim, ova meni draga zemlja biće privilegovana u AFK kupu. Imaće dva predstavnika. Da pojasnim - azijska Liga šampiona je rezervisana za šampione najjačih liga, AFK kup za treće, četvrte i petoplasirane iz tih liga, a azijski Kup predsednika za ostale lige koje nisu među deset najjačih. Primera radi, svaki bod u AFK kupu vredi 100.000 dolara, a samo učešće donosi 150.000 “zelembaća”. Za nekoliko dana trebalo bi da se dogovorim sa čelnicima Saveza hoćemo li da potpišemo ugovor na dve godine - zaključuje Nikola Kavazović, koji se posle 16 godina rada u beogradskim klubovima, na preporuku FS BiH, pre šest meseci obreo u dalekom Tadžikistanu.
Guraj, majstore!

 
Goco, srećna godišnjica! 

Nikola Kavazović

Srećna porodica Kavazović | Foto: Privatna arhiva

Priznaje Nikola da su ga “pukle emocije” pošto je na podijumu podigao jedan od najvrednijih pehara u azijskom fudbalu. Fotografija sina Đorđa i supruge Goce na majici koju je te večeri nosio, našla se na svim naslovnim stranama tadžikistanskih novina.
- Baš na današnji dan Goca i ja slavimo osmogodišnjicu braka. Uz pozitivne vibracije koje mi svakodnevno šalje iz Beograda, moram da joj javno poručim - hvala Gole, i hvala ti što si rodila takvog divnog sina. Đole je kruna našeg braka!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP