Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PARTIZAN SPREMAN ZA LIGU EVROPE

OČERUPATI „PEVCE”!

Autor: D. O. | 18.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ogroman uspeh napravio je Partizan samim plasmanom u Ligu Evrope, ali trener crno-belih Marko Nikolić s pravom kaže da je samo jedan cilj ostvaren tim podvigom. Obećava da će njegovi puleni dati sve od sebe da dočekaju proleće u Evropi, a prva prilika da se srpski vicešampion približi tom cilju će biti večerašnji meč (19 sati, RTS) sa slavnim Totenhemom u Humskoj.

Fudbaleri Partizana

Fudbaleri Partizana | Foto: Saša Čolić

Protivnik iz samog svetskog vrha dolazi kao apsolutni favorit na Partizanov stadion. Crno-beli su bez Škuletića, Živkovića i Brašanca, ali ne i bez želje za trijumfom, pogotovo pred „grobarima“.


C GRUPA


Parovi 1. kola (večeras)
Partizan - Totenhem 19.00
Bešiktaš - Asteras 19.00
Parovi 2. kola (2. oktobar)
Totenhem - Bešiktaš 21.05
Asteras - Partizan 21.05

- Ne želimo da budemo samo puki učesnici, hoćemo da se takmičimo sa svima, pa i sa Totenhemom. Nemamo nikakav imperativ i nećemo davati velika obećanja, ali jedino normalno i sportski je da kažemo da ćemo pokušati da pobedimo.

Teško je pogoditi ko će igrati za Totenhem, ali za očekivati je da će biti u najjačem sastavu, iako neki od njihovih glavnih igrača nisu nastupili u kvalifikacijama. Totenhem je ekipa koja ima dobar posed lopte, kvalitetnu organizaciju igre, i to odavno više nije engleski stil fudbala - poručio je Nikolić.


Fudbaler sredine terena Danilo Pantić rekao je da nema tremu zbog značaja utakmice i imena protivnika.
- „Pevci“ su godinama unazad u vrhu Pemijer lige, ali mi ćemo se potruditi da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže i izborimo dobar rezultat. Poštujemo rivala, ali ga se ne plašimo! - iskreno će mlađani Pantić.

Tukli se s „delijama” 2006. godine!


Navijači Totenhema imaju u biografiji i jedan obračun sa srpskim navijačima. Bilo je to 2006. godine, kada su “pevci” igrali sa Spartom u Pragu, a istog dana je Crvena zvezda gostovala Liberecu. Na jednom od lokalnih trgova došlo je do tuče, Englezi su bili iznenađeni što su ih “delije” napale kamenicama i bakljama, ali nisu pobegli, već su se, prema tvrdnjama učesnika, pristojno suprotstavili.

Izostaju Adebajor, Kabul, Dembele...


Totenhem će u Humskoj biti oslabljen neigranjem Adebajora, Šadlija, Dembelea, Rouza i kapitena Kabula. Menadžer Poketino je najavio da će izvesti “najjačii i najodmorniji tim” kojim raspolaže u ovom trenutku. On je najavio da bi na terenu mogao da se pojavi i Soldado, koji se oporavio od povrede.

Pevac - zaštitinik već 105 godina!

Zaštitni znak Totenhema je plavi pevac. Često ćete videti da navijači imaju ovu životinju istetoviranu na pojedinim delovima tela, a legenda kaže da je pevac simbol kluba zvanično od finala Kupa 1921. godine. Nezvanično, pevac se koristio kao maskota Totenhema još 1909. godine. Po legendi, Hari Hotspur (pravo ime Henri Persi), plemić koji je ževeo u 14. veku i po kome je klub dobio ime, voleo je da organizuje borbe petlova. Njegovi su pevci, kaže priča, bili najbolji i najkočoperniji u celom kraljevstvu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP