Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDA BI ZARADILA LOVU DA JE IMALA IGRAČA NA MONDIJALU

Od Garida mogli da plate bar struju!

Autor: P. Vuković | 27.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Da su u Crvenoj zvezdi malo razmišljali, mogli su i da zarade od Svetskog prvenstva u Brazilu. Nije mnogo novca, ne bi to Zvezdu izvadilo bog zna koliko, ali moglo je da se pokrije nešto, bar deo dugovanja za struju!

Garido je  igrao protiv  Švajcarske

Garido je igrao protiv Švajcarske | Foto: Profimedia

Kako? Pa FIFA je još krajem prošle godine odredila da će svakom klubu čiji se fudbaler nalazi na Mondijalu platiti 2.214 evra po danu, bilo da on ulazi u igru ili greje klupu. Neko, kao što je Barselona, možda će zaraditi i preko milion evra, a što se tiče Crvene zvezde, ona je za Hondurašanina Luisa Garida mogla da inkasira 62.000 evra.

Iako je ispao sa Hondurasom već posle grupne faze takmičenja, on je na Mondijalu proveo 14 dana, a FIFA računa i period proveden na pripremama u dužini od dve nedelje. Istina je da vezista Garido, koji sada igra u ligi Hondurasa, više nije član crveno-belih, još od juna 2013. godine, ali uzimajući u obzir da je momak imao volju da ostane na „Marakani“, jasno je da je srpski tim ispustio, ako ništa drugo, bar tih 60-ak hiljada evra. Što da ne, u ovakvoj krizi, svaki evro je dobrodošao, posebno kada Zvezda, samo za struju, nezvanično, „Elektrodistribuciji“ duguje 120 miliona dinara.

Dok je igrao u Zvezdi,  bio je jedan od boljih:  Garido i Ilić

Dok je igrao u Zvezdi, bio je jedan od boljih: Garido i Ilić


U odnosu na šampionat koji se održao 2010. u Južnoj Africi, ovo je skoro udvostručena suma, pošto se tada plaćalo 1.240 evra po danu za igrača. FIFA je za ovu priliku izdvojila 51 milion evra, ne računajući poreze i ostala potencijalna umanjenja. Jedini uslov za klubove da dobiju lovu je - da ispune formular u kojem potvrđuju da je određeni reprezentativac njihov član. Među 400 klubova koji imaju svoje igrače u Brazilu, nažalost, nema nijednog iz Srbije.

Od SP u Južnoj Africi najviše zaradili Englezi

Pre četiri godine, na Mondijalu u Južnoj Africi, najviše novca otišlo je u Premijer ligu. Engleski klubovi su tada dobili (dan se plaćao tada 1.240 evra) 4,37 miliona evra, dok je najplaćeniji klub bila Barselona, koja je dobila 640.000 evra. Ovog puta ta barijera će sigurno biti probijena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP