Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KAKO NAVIJAČI ŠIROM SVETA „ZAVODE RED“

Od kopanja grobova do prebijanja ispod tuša!

Autor: | 09.08.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

Nije Marko Šćepović jedini koji je na svojoj koži osetiio gnev navijača. Ako samo malo premotamo film, videćemo da je širom Evrope i sveta bilo svega i svačega - od kopanja grobova, pretnji, pa i premlaćivanja fudbalera.

Tifozi Pjaćence zavode red

Tifozi Pjaćence zavode red

Slučajeva je mali milion, odakle početi? U Evropi, incidenti su najčešći u zemljama Balkana, istočnoj Evropi, ali i Italiji, Španiji, gde je uobičajno da navijači daju sebi za pravo da dele lekcije. Pored Srba i Hrvata, ističu se Italijani, konkretno Rimljani. Malo-malo, pa fanovi Lacija ili Rome upadnu u trening kamp sa namerom da se obračunaju sa igračima. Lacijali godišnje upadnu bar dva puta igračima „u šesnaesterac“, o čemu je jednom čak pričao i Siniša Mihajlović.


- Ka nama su letele baklje, kamenice, a prepoznao sam i retrovizor mog automobila. Razbili su ceo vozni park - rekao je svojevremeno Miha.

Bes fanatika je osetio i Aleksandar Kolarov, takođe dok je igrao u Laciju, kada ga je navijač zvao da se biju. Šta tek reći za navijače Hajduka iz Splita, koji su iskopali na „Poljudu“ 11 grobova namenjenih igračima? Pre samo dve nedelje, i navijači Sarajeva su upali na trening, poskidali dresove igračima, koji su preplašeni, u suzama, otišli u svlačionicu.

Ipak, najgori su Latinoamerikanci, pre svih Argentinci. Pre četiri godine, navijači San Martina su upali sa pištoljima na trening i pucajući zahtevali od igrača da pobede u poslednja tri kola kako ne bi ispali iz lige. Još gore su prošli prvotimci Urakana kada su maskirani huligani upali u svlačionice i pretukli fudbalere koji su se u to vreme tuširali!

Autogol ga koštao života


Nekadašnji kolumbijski reprezentativac Andres Eskobar ubijen je 1994. godine u Medelinu. Pretpostavlja se da su 27-godišnjeg igrača upucali jer je postigao autogol protiv SAD na Mondijalu, koji je navodno naneo velike gubitke moćnim narko-bosovima koji su se kladili na Kolumbiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP