Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VIDIĆ POTVRDIO DA SE RASTAJE SA MANČESTEROM

Od leta više neću biti „đavo”!

Autor: D. O. | 08.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

Svaka bajka ima kraj, pa će se tako ovog leta završiti i najlepša fudbalska priča Nemanje Vidića! Iako je po sopstvenom priznanju snove ostvario u Crvenoj zvezdi, jedan od najboljih štopera kojeg je svet ikada imao, juče je potvrdio da se posle osam, malo je reći uspešnih godina, rastaje sa klubom u kojem je dostigao vrhunac karijere - Mančester junajtedom.

Nemanja Vidić

Nemanja Vidić | Foto: Reuters

- Ovo je poslednja sezona mog ugovora, a iza sebe imam osam divnih godina u klubu. Vreme provedeno na „Old Trafordu“ zauvek će biti zapisano kao vrhunac moje karijere - navodi se u saopštenju koje prenosi zvanični sajt kluba.


Kao razlog za odlazak iz kluba u kojem je osvojio pet engleskih i jednu evropsku titulu, i stigao do statusa kapitena, Vidić navodi želju za novim izazovima.

- Nisam mogao ni da sanjam da ću osvojiti 15 trofeja, a posebno će mi u sećanju ostati nezaboravna noć u Moskvi, kada smo osvojili Ligu šampiona. Ta noć će u mom i srcu navijača živeti zauvek. Ipak, odlučio sam da na kraju sezone odem. Želim novi izazov u karijeri i pokušaću da što više izvučem iz sebe u godinama koje dolaze - iskreno će Vidara.

Bivši “orao” je u oktobru napunio 32 godine. Tokom prethodnih sezona interesovanje za njega pokazale su manje-više sve vodeće ekipe u Evropi, a ponude su stizale i sa drugih kontinenata. Ipak, Nemanja je po ovom pitanju ostao tajanstven.

- Ne razmatram mogućnost ostanka u Engleskoj, jer je Mančester junajted jedini klub za koji sam ikad želeo da igram na Ostrvu. Smatram da sam imao sreće da tolike godine provedem u njemu. Imam nekoliko opcija za nastavak karijere i izabraću onu koja je najbolja za mene i moju porodicu. Nadam se da ovim prestaju sve spekulacije o mojoj fudbalskoj budućnosti - zaključio je Vidić, za kojeg su na Old Trafordu izgleda već pronašli zamenu. Defanzivac Galatasaraja Semih Kaja trenutno je najveći kandidat za dolazak u Mančester, pošto je svojim igrama ove sezone skrenuo pažnju na sebe i sa 22 godine postao reprezentativac Turske. Njegova vrednost iznosi oko 12 miliona funti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP