Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

GDE ĆE BRZO NESTATI ČETIRI MILIONA EVRA OD TRANSFERA

Od Škuletića pare za plate, dugove i sapun!

Autor: M. Zdravković | 14.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Gde je uprava Partizana? Dan nakon što je rukovodstvo crno-belih napravilo jedan od najskupljih transfera u srpskom fudbalu i prodalo Petra Škuletića Lokomotivi iz Moskve za četiri miliona evra, svi kao da su se sakrili u mišje rupe.

Škuletić u Lokomotivi uspešno prošao  medicinske preglede

Škuletić u Lokomotivi uspešno prošao medicinske preglede | Foto: Marko Metlaš

Da li da se raduju zbog unosnog biznisa i velike love (nezvanično, oko 800.000 evra završilo je u džepu Petrovog menadžera Radojice Božovića) ili da tuguju što će sve pare spiskati odmah, koliko danas, na plate, dugove i sapun, kao što to reče sam član uprave Milomir Gligorijević, tek samo je sportski direktor Dragan Ćirić, momak koji se nije mnogo ni pitao u celoj priči, juče odgovorio na telefonski poziv.

Nikolićeva dilema: Koga sad dovesti?

Spominjao se Abiola Dauda, zatim Kolumbijac iz Liteksa Vilmar Džordan, pa veteran Đibril Sise, a onda je prvi favorit za dolazak u Humsku bio Dejvidas Matulevičijus iz rumunskog Pandurija. Ipak, Litvancu je rampu u Humskoj spustio lično trener Marko Nikolić, koji je na sebe preuzeo obavezu da nađe novog napadača do sinoć u ponoć, kada je istekao prelazni rok u Srbiji.

Ostali čelnici kluba, predvođeni predsednikom Zoranom Popovićem, kao da su u zemlju propali. Niko se neoglašava, niko ne otkriva dalje planove, a nekoliko sati pre zaključenja prelaznog roka Marko Nikolić je od napadača na raspolaganju imao samo rekonvalescenta Nemanju Kojića i mladog Ivana Šaponjića.

Sama prodaja Škuletića, ipak je najbolja stvar koju je Partizan mogao da izvede u smiraj prelaznog roka. Bez obzira na to što je prilikom transfera dobrano radila “crnogorska veza”, jer je trener Lokomotive Mojkovčanin Miodrag Grof Božović, važno je istaći i da bi Petrovo proleće u Humskoj bilo jako mučno po sve u klubu i na tribinama, ponajviše po samog fudbalera.
Neodlazak u Lil krajem decembra sigurno je pomutio mozak najboljem strelcu Superlige jesenas (sa 14 golova) i pitanje je koliko bi Škuletić pružio u dresu crno-belih na proleće. Zato je transfer u Moskvu bio jedino rešenje za sve strane, posebno za Partizan, koji će sada imati love barem za sapun, ako ne za nekog dobrog igrača.

Samo, ovo je velika šansa i za Crvenu zvezdu koja i pored zaostatka od šest bodova za rivalom sad ima veće šanse da se nada velikom preokretu. Videćemo na kraju - da li će prodaja Škuletića crno-bele koštati i titule. U Partizanu priznaju da je ovaj njihov potez jedna velika kocka.

Teško je odmah naći zamenu za Škuletića: Ćirić

Teško je odmah naći zamenu za Škuletića: Ćirić | Foto: Marko Metlaš

Ćirić: Loš tajming za prodaju Petra

Dragan Ćirić, sportski direktor Partizana, demantovao je da nije znao da je ponuda za Škuletića prihvaćena.
- Nije da nisam znao, jednostavno, stigla je ponuda u tom danu. Samo je iznenađujuće vreme, ništa drugo. Loš tajming za prodaju. Titula? Da, naravno da treba da je osvojimo, ali hajde, to je sad neko drugo pitanje. Ponuda za Škuletića je velika, naravno, klub živi od toga. Ali za ovo kratko vreme ne može da se nađe adekvatna zamena. Opet, mnogo verujem u ove momke koji su u ekipi - rekao je Ćirić za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • Mika Vreme: 14.02.2015 19:56h

    Daj pomozite malo kosarkaskom klubu!

  • grobar Vreme: 14.02.2015 21:00h

    Zece vicu koji i dalje zari i pali a niko mu nista ne moze ni drzava ni niko

  • Игокејац Vreme: 14.02.2015 23:39h

    Што јес, јес... Скуп је сапун, нарочито ако га продају пулени СПС-а и ДС-а...

  • kondor 009 Vreme: 14.02.2015 23:59h

    Bilo bi dobro da bude tako kako napisa ovaj novinar , ali cisto sumnjam , prodali su oni fudbalera u zadnjih nekoliko godina verovatno za preko 100. miliona evra , pa su opet duzni skoro pola stadiona . Stadio im izgleda kao ruina nista nisu ulozili u njega , igracima i radnicima duzni po nekoliko placa , a drzavi za porez da i ne pisem . Tako ce biti i sa ovim evrima , svakome po nesto , a tamo gdje najvise treba nista . Umesto da pomognu KKP iz iste su porodice i da dovedu kvalitetnog spica , ali nista od toga . Firme od clanova novog UOP su u velikim dugovima . Zato su i dosli u Partizan da gase pozare u svojim firmama . Tako je to u FKP vec godinama , niko ne kontrolise , vozi dalje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP