Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VIDIĆEVE KOMŠIJE IZ UŽICA PONOSNE NA USPEHE LEGENDE OSTRVSKOG FUDBALA

Odavde je krenuo na „Teatar snova“!

Autor: D. J. BUŽIĆ | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Užice. Nekad Titovo, danas Nemanjino! Sugrađani kapitena Mančester junajteda, zbog čijeg je odlaska u Inter preksinoć plakao ceo „Old Traford“, na svakom koraku ponosno ističu ko je, šta je i gde je pre 32 godine rođen čovek koji je sa 299 odigranih mečeva već postao legenda slavnog engleskog kluba.

Komšija  Milić Nedeljković  je među prvima  znao da je Vidić  fudbalski dragulj

Komšija Milić Nedeljković je među prvima znao da je Vidić fudbalski dragulj

„Iz malog stana se otisnuo u veliki svet. Kao dečkić je
besomučno jurcao za loptom. Budio je komšije, ali
ko da mu oduzme takvu strast prema fudbalu“, priseća
se Milić (62), čovek koji Nemanju poznaje od rođenja

„Alo!“ je dan posle veličanstvenog oproštaja na „Teatru snova“ posetio Vidićeve prijatelje iz detinjstva, komšije, ljude koji tvrde da su još pri njegovim prvim fudbalskim koracima znali da će postati sportska gromada.
Ispred zgrade u ulici Vojvode Maslaća, ljubazno nas dočekuje Milić Nedeljković. Za prijatelje - Mićko Pevac. Ovaj 62-godišnjak pamti dan kada se Nemanja rodio. Dobar je drug s Dragoljubom, ocem našeg fudbalera. Rukom pokazuje na zgradu iz koje je mali Nemanja stigao do neslućenih visina.


Kao dete živeo u ovom
stanu s bratom, mamom,
tatom, bakom i dekom!


- Koliko su Vidići skromna i skladna porodica, govori to da su u jednom stanu dugo živeli njih šestoro. Nemanja i stariji brat Dejan, njihovi roditelji, baka i deka. Važe za sjajne komšije. Uvek su bili prijatni, skromni, nije ih ponela Nemanjina slava. Verujte, takvi su i danas. Porodica za ugled i ponos - prenosi nam gospođa Nada (60), koja se družila i s Nemanjinom bakom Stanom.

- Evo, odavde je naš Nemanja preko Jedinstva, Zvezde i Spartaka kročio na „Teatar snova“. U one tamo garaže loptom je besomučno lupao, budio komšije, ali ko da mu zameri i uskrati tu strast prema fudbalu.

Oduvek je znao šta hoće, roditelji su ga podržavali u teškim trenucima, bili su uz njega i kad je kao dečkić, jedva 15-godišnjak, krenuo sam u Beograd, u Crvenu zvezdu. Ni ja nisam imao dilemu, pratim ga od fudbalskih početaka, jasno se videlo se da je Nemanja fudbalski dragulj, uz sve to dobro dete - objašnjava nam gospodin Milić.


O tome da je Nemanja oduvek znao šta hoće od života i sportske karijere, svedoče reči komšinice Nade.

Legenda  Mančestera:  Nemanja Vidić

Legenda Mančestera: Nemanja Vidić | Foto: Profimedia


- Nemanja je božanstvo Užica, Srbije, ma celog sveta. On je naša dika. Iako sam penzionerka i ne pratim fudbal, kad on igra sve kućne obaveze ostavljam po strani. Milina mi nekako da gledam to naše dete. Odrastao je u radničkoj porodici i sve bogatstvo koje je stekao stvorio je sam, svojom nogom!
Njegova baka Stana mi je pričala: „Moj Nemanja svaki dan stane pred ogledalo i naglas ponavlja - biću neko i nešto!“. Eto, već sada je postao legenda evropskog fudbala, reprezentacije Srbije. Ubeđena sam da će se i u Italiji snaći, takav je on, čvrst ko stena, što kažu Englezi - uz osmeh će gospođa Nada.

Venčanje na Zlatiboru: Nemanja sa  suprugom Anom i ocem Dragoljubom

Venčanje na Zlatiboru: Nemanja sa suprugom Anom i ocem Dragoljubom

I ženu našao u Užicu

Eh, to Užice... Nemanja je oduvek bio privlačan devojkama, naročito kada je postao fudbaler Crvene zvezde. Silnim napadima je odoleo zahvaljući pravoj ljubavi sa Anom Ivanović. Užičankom, naravno.
Zabavljali su se oko godinu i po pre braka. Venčali su se na Zlatiboru 15. jula 2006. u hotelu „Srbija“.

Nemanja Vidić

Porodica na prvom mestu | Foto: Profimedia

Nemanja i Ana imaju sinove Luku, Stefana i Petra.

Izdržao da  ne pusti suzu na  oproštaju  od „Old  Traforda“:  „Užička  stena“  Nemanja

Izdržao da ne pusti suzu na oproštaju od „Old Traforda“: „Užička stena“ Nemanja | Foto: Profimedia

Kao klinci smo ga zvali Rumenige!
Tokom Nemanjinog odrastanja, njegovi vršnjaci su znali da će biti strašan fudbaler. Čak je i devojčicama to bilo jasno...


- Nemanja je oduvek slovio za fino dete. Odrasli smo zajedno, iako sam od njega starija dve godine. Družili smo se, kao i mnoga deca, ispred zgrade u kojoj smo stanovali. Njegov stariji brat Dušan je bio bolji u košarci, a Nemanja, naravno, u fudbalu. Sećam se da smo ga još kao 12-godišnjaka prozvali Rumenige, po slavnom nemačkom fudbaleru. Nemanja je po ceo dan jurio za loptom, u parkiću, u školskom dvorištu, na parkingu. Normalno je da smo sad svi ponosni na njega. Da nije fudbalskih uspeha našeg Nemanje, čime bi se Užičani hvalili? Zatrovanom vodom, možda? Navijaćemo za njega i sada kada pređe u Inter - poručila nam je Marija Murić, komšinica iz Nemanjine zgrade.

Poslednji komentari
  • Žaerzinjo Vreme: 08.05.2014 18:44h

    Svaka čast Nemanji uspio je kao fudbaler,Svako ima pravo na svoje mišljenje tako i ja i mogu da kažem da mi se kao igrač ništa ne sviđa.Tehnika mu nije nikakva,pas lopta takođe,izlazak naprijed mu je veoma slab zbog slabe kontrola lopte..Jedino je dobar u skoku i borbeno ulazi bez straha u duele.Ali po mene nije dovoljno da bude igrač o kome treba puno da se piše.Vjerovatno će se neki složiti samnom da ima mnogo boljih igrača u Evropi na toj poziciji od njega!

  • Ivan Vreme: 09.05.2014 02:19h

    Najezio sam se dok sam ovo citao! Samo zamislite taj put! Svaka cast Nemanji Vidicu! Alal ti vera majstore!

  • Vladan Vreme: 09.05.2014 03:43h

    Žaerzinjo...) ajde, idi sad i ubi se, kompleksasu!

  • Srbin Vreme: 09.05.2014 21:26h

    Zaerzinjo,javi mi se da te prebijem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP