Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IVICA DRAGUTINOVIĆ IZ LISABONA ZA ALO!:

Odavno sam oprostio napad Skolariju!

Autor: D. Ostojić | 30.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

- Eno Draga! To je onaj fudbaler što ga je Skolari udario na utakmici Portugal-Srbija. To je on - prepoznali su još na aerodromu nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje koji je u Lisabon došao da sa tribina stadiona „La Luž” bodri „orlove” u prvom duelu dve reprezentacije od tog meča 2007. godine, koji je obeležio nesvakidašnji incident.

Bokserski duel iz 2007:  Skolari i Dragutinović

Bokserski duel iz 2007: Skolari i Dragutinović | Foto: Profimedia

Ugledni Felipe Skolari, tadašnji selektor Portugala, napravio je nepromišljeni potez nasrnuvši na našeg Ivicu Dragutinovića, čak ga je pesnicom dohvatio po glavi i zbog toga ga je UEFA kaznila.


Dragutinović osam godina kasnije priznaje da ga je taj Skolarijev bokserski napad učinio prepoznatljivim na ulicama Lisabona.

- Čim shvate ko sam, počnu da pričaju: „Drago... Skolari...”. Samo klimam glavom. Ne želim da se sad vraćam na nešto što je bilo davno, ali Portugalci na sve načine pokušavaju da podignu tenziju. To je njihov stil, vole oni sport, ali su želeli da na neki način destabilizuju našu reprezentaciju pred utakmicu - pričao nam je juče Ivica dok se pripremao za odlazak na rasprodati stadion Benfike.

„Vidim da Portugalci vole o tome  da pričaju, ali je za mene taj  sukob davno završena stvar”

„Vidim da Portugalci vole o tome da pričaju, ali je za mene taj sukob davno završena stvar” | Foto: Marko Metlaš


- Dakle, niste nasedali na peckanja?
- Pričao sam im onako kako je bilo, a ne kako su možda želeli da čuju. Kada se desilo to što se desilo sa Skolarijem i ja sam osećao određenu dozu krivice. Najpre zbog ružne slike koja je obišla svet. Svi su videli ko je bio inicijator incidenta. I pored svega, nisam to uzeo za zlo Skolariju. U telefonskom razgovoru Felipea i njegova četiri advokata sa mnom, odmah posle napada, rekao sam im da ga neću teretiti jer svi mi koji radimo u fudbalu od tog posla hranimo porodice. Skolari mi se odmah zahvalio i od tada za mene ništa više nije bilo sporno.

- Pozdravićete se s njim ukoliko se sretnete?
- Ne bih izbegavao da mu pružim ruku. Zavisi i od njega...

- Da li vas je neko od fudbalera pitao za taj sukob?
- Iskreno, nije bilo mnogo razgovora o tome i drago mi je zbog toga. Ponekad bih se sa Danijem Alvešom, dok smo zajedno igrali u Sevilji, dotakao te priče. Inače, Skolari mi se izvinio upravo preko Alveša i zahvalio se što ga nisam tužio za fizički napad, zbog čega bi sigurno dobio veću kaznu od četiri meča suspenzije - kaže Dragutinović.

Kako je puk‘o Felipe...


Te 2007. se igrao kvalifikacioni meč Portugal-Srbija (1:1) za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj. Zašto je nasrnuo na Dragutinovića, Felipe Skolari je pokušao da objasni na sledeći način:
- Kvarežma je uzeo loptu i rekao sudiji Merku da je trebalo da svira aut za Portugal. Tada se stvorio Dragutinović i sve je počelo.
Skolari nikad nije hteo da prizna da je pesnicom udario Ivicu Dragutinovića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP