Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALSKA SRBIJA BRUJI O ZLATNOM DEČKU LUKI JOVIĆU (16), A NINKOVIĆ OPOMINJE:

Opasno je da od Luke pravimo Mesija i Ronalda!

Autor: M. Rangelov | 30.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Pogotkom u duelu sa Vojvodinom, na „Karađorđu“, u poslednjem kolu Superlige, Luka Jović (16) upisao je zlatnim slovima svoje ime u istoriju Crvene zvezde. Biti najmlađi strelac kluba koji ima tako blistavu prošlost velika je stvar.

Biser srpskog i evropskog fudbala: Luka Jović je sa 16 godina i 156 dana ušao u istoriju kao najmlađi golgeter Zvezde

Biser srpskog i evropskog fudbala: Luka Jović je sa 16 godina i 156 dana ušao u istoriju kao najmlađi golgeter Zvezde

„Ne sme da poleti! Pred njim je naporan rad, mlad je i ne može da razmišlja kao 30-godišnjak“, ističe Nine za „Alo!“

Pohvale na Jovićev račun pljušte sa svih strana, a aktuelni prvotimac kluba sa „Marakane“ Miloš Ninković poziva na oprez.


Pižon: Luka za bolju budućnost Zvezde
Zvezdina zvezda i bivši selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u Joviću vidi budućnost crveno-belih.
- Čim je sa 16 godina u prvom timu, znači da vredi. Na ljudima u klubu je da Luki obezbede šansu. Definitivno ima potencijal da Zvezdinu budućnost učini boljom.

- Luka je već uradio sjajnu stvar. Ali apelujem na medije da ne dižu toliku prašinu. Pred Jovićem je naporan rad, mlad je, ne može da razmišlja kao 30-godišnjak i ne sme da poleti. Postigao je jedan važan gol, ali ne smemo od njega da pravimo Kristijana Ronalda ili Lea Mesija. Izgubili smo mnogo talentovane dece, a srpski fubal to ne može sebi da dopusti. Ako Luka nastavi da se trudi, očekuje ga vrhunska karijera - ističe iskusni vezista Miloš Ninković.

Karasi: Jović je ekstratalentovan!
Stanislav Karasi, legenda Zvezde, predviđa Joviću sam vrh evropskog fudbala.

- Prvi put sam njegovo umeće primetio još u pionirima. Malo je reći da je dečko talentovan, on je ekstratalentovan. Ima elemenata u igri koje mora da doradi uz rad sa stručnjacima. U svakom slučaju, Zvezda u svojim redovima ima biser koji mora da izbrusi - konstatovao je Karasi.

Živković: Biće novi Darko Pančev!
Bratislav Živković, Lukin trener iz mlađih kategorija, imao je samo reči hvale na račun porodice Jović.

- Na neki način, ja sam ga doveo u Crvenu zvezdu, iako velike zasluge za njegov dolazak ima Tomislav Milićević. Došao je sa 13 godina, on je dete iz normalne, srpske porodice koja nijednog trenutka nije želela da po svaku cenu unovči Lukin vanserijski talenat. Sada je na Zvezdi da ne ispusti jedan takav biser, da se Luka ustali u prvom timu, jer to zaslužuje. On je rođeni golgeter, strašan igrač i imamo priliku da u njemu dobijemo jednog novog Darka Pančeva. Na potezu je Zvezda, da ne dozvolimo da nam iz kluba odlaze takvi igrači, naša deca i izdanci naše škole. Imao sam zadovoljstvo da ga treniram tri godine, slobodno mogu da kažem da sam mu bio i otac i majka, jer možete da zamislite u kakvoj situaciji je jedan 13-godišnjak koji iz jednog sela dođe u veliki grad kao što je Beograd. Srećom, momak je na mestu, verujem da će pametno praviti svaki naredni korak. Lukina je želja da što duže ostane u Zvezdi, da što više golova postigne. Zvezda je klub u kom će moći da se afirmiše - zaključuje Živković.

Ronaldo i Mesi

Zanimljivosti o Luki Joviću
- Najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde postigao gol sa 16 godina i 156 dana, čime je oborio rekord Dejana Stankovića


- Bio na korak od Partizana, čak je i odigrao utakmicu za crno-bele u mlađim kategorijama


- Fredi Bobić i Miroslav Stević želeli su da ga dovedu u Štutgart, odnosno Dortmund. Nudili mu predugovore, nemačko državljanstvo...


- Trenutno ima ugovor s agencijom „LIAN sports“, koji ga obavezuje na dve godine (Agencija Falija Ramadanija)


Spavao u kolima ispred „Marakane“
Lukin otac Milan Jović je u jednom od prethodnih intervjua otkrio i da je biser Zvezde spavao u gepeku automobila parkiranom ispred „Marakane“.


- Spavali smo u tom „pasatu“. Oborim zadnje sedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, pošto smo iz sela Batar morali da krenemo ranije. Često sam palio auto preko noći da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima. Svi su se čudili - rekao je Milan za „Mocart sport“.

Poslednji komentari
  • brka Vreme: 30.05.2014 13:41h

    propaganda,sta je taj decko uradio-dao nebitan gol u nebitnoj utakmici,ali oni nadju nekog da bi prikrili otimanje titule,svasta-pa partizan ovakvih ima deset

  • pop Vreme: 30.05.2014 16:17h

    zlatni dečko?ovako su pisali i o onom plavušanu što je trebalo da bude novi prosinečki i gde je sada?dao gol vojvodini u utakmici koja nije ni za šta bitna i odmah zlatni dečko...svašta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP