Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FIZIČKI SUKOB

Opet bih ga udario!

Autor: Dražen Ostojić | 18.10.2012 - 07:14:00h | Komentara: 3

Srđan Maksimović, trener golmana u Crvenoj zvezdi i mladoj reprezentaciji Srbije, bio je, kako tvrdi, ne svojom voljom jedan od glavnih aktera opšte tuče u Kruševcu posle meča „orlića“ i Engleza (0:1) u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo sledeće godine. „Sramota me je, ali ponovo bih udario Viglija“, poručuje Maksimović u razgovoru za „Alo!“.

Srđan Maksimović u obračunu kod tunela za igrače

Srđan Maksimović u obračunu kod tunela za igrače

- Dobro je da me je neko nazvao da kažem kako je bilo! Nije sve onako kako pričaju i pišu Englezi, a nisu ni fotografisali sve što se desilo na terenu. Puštaju fotografije koje samo njima odgovaraju. Jesam udario Viglija, kao što se i vidi na slici, ali tek pošto je on udario mene pesnicom u bradu.

Milivojević: Nisu mogli da prođu nekažnjeno!

Luka Milivojević, mladi fudbaler Srbije i Crvene zvezde, oglasio se na „tviteru“.
„Provociraju i podsmevaju se publici, a na kraju bi da prođu nekažnjeno, ne može! Srbija“, napisao je Milivojević.

Naučen sam da ne napadam, ali i da se branim i branim prijatelje. Do incidenta među članovima stručnih štabova je došlo jer je Stjuart Pirs rekao Dejanu Govedarici da od***e. Dejan ga je posle toga pitao: „Zašto tako?“, a ovaj mu je pružio ruku cinično se smeškajući. Naravno, Govedarica je odbio pozdrav, a onda se prema njemu zaleteo Pirsov pomoćnik Stiv Vigli.
Zaustavio sam ga, a onda me je on udario pesnicom u bradu. Naravno da sam mu vratio, opet bih ga udario. Pa šta je trebalo, da ga pustim da me udari i drugi i treći put? Da mi izbije zub pa da mu onda odgovorim? - otvorio je dušu Srđan.

I nas je publika psovala
u Noriču!

Srđan Maksimović nam je izneo i zanimljiv detalj iz prve utakmice u Noriču, kada su Englezi takođe pobedili minimalnim rezultatom.
- Svi znate da su kod njih klupe za trenera i pomoćnike skroz gore, među navijačima. Kod neke sporne odluke sudije na našu štetu u tom meču, mi smo skočili, a salve uvreda su krenule od ljudi oko nas. Međutim, mi se na to nismo žalili - otkriva Maksimović.

Maksimović nam je potom iz svog ugla objasnio kako je došlo do tuče.
- Oni nas optužuju za rasizam, tema koja je aktuelna kod njih godinama. Kakve mi veze imamo s tim? Mi u našoj zemlji nemamo ljude crne rase. Najlakše je nekoga drugog optužiti...
Verujte mi, normalno je da publika reaguje onako kako je reagovala kada im je Rouz pokazao srednjak i „navlačenje“. Isto bi reagovala i da je to belac uradio - dodaje trener golmana.

Maksimović se osvrnuo i na nepromišljen potez Nikole Ninkovića, koji je prvi krenuo u fizički obračun sa Rouzom.
- Ninković jeste plahovit momak, lucidan je na terenu, to se vidi. Ne sme da se ponaša onako kako se poneo posle meča, ukoren je zbog toga odmah u svlačionici.

Tužan dan u Kruševcu: Srpski i engleski fudbaleri u klinču

Tužan dan u Kruševcu: Srpski i engleski fudbaleri u klinču | Foto: Miroslav Todorović

Međutim, iznerviran je bio zbog toga što se Rouz svađao sa publikom, kao i zbog toga što Englezi nisu poštovali fer-plej i dali su nam gol dok je jedan naš igrač ležao na zemlji. Zaključio bih rečenicom selektora Saleta Jankovića: „Za tuču je potrebno dvoje“ - kaže Maksimović.

ALEKSANDAR JANKOVIĆ: Ni Englezi nisu bili baš dobri momci!


I dva dana posle incidenta iz Kruševca, selektor „orlića“ Aleksandar Janković ostaje pri stavu da oba tima u najmanju ruku snose istu krivicu za haos posle meča.
- Ponavljam, za tuču je potrebno dvoje. Ja sam svoje momke, naravno, opomenuo zbog incidenta, a šta sam im tačno rekao, to će ostati među nama. Međutim, nisu ni Englezi bili baš dobri momci u celoj situaciji. Iskreno verujem da kazne UEFA neće biti oštre - kaže Janković.

Poslednji komentari
  • pop Vreme: 18.10.2012 20:10h

    kako lako optuzuje ninkovića jer je iz partizana,a o udaranju mudrinskog koje se vidi na snimku ni reci...jadan si ti jer se pravdas za nesto za sta nema opravdanja.igra nikakva i da se igralo do treceg dnevnika ne bi dali gol,a inace nepoznat sportskoj javnosti(niko ga se ne seca kao golmana)osim kao udarac(braga-zvezda).i takav radi u fss sa mladjim kategorijama.zato i jesmo tu gde smo.

  • Milan Vreme: 19.10.2012 01:57h

    Jadan si ti iskompleksirani glodar koji svuda samo vide zaveru protiv njihovog Franjevackog kluba.. zaista te zalim...

  • Huligan Vreme: 19.10.2012 05:56h

    Srdjane jel te Lukic naucio da se tako ponasas

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP