Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HOZE MUHIKA, PREDSEDNIK URUGVAJA, APELUJE ČELNICIMA FIFA:

Oprostite Suarezu, malo je glup!

Autor: M. Zdravković | 21.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Hoze Muhika (79), predsednik Urugvaja, apelovao je FIFA da pomogne Luisu Suarezu i obezbedi mu terapiju kod psihijatra, a ne samo da mu zabrani da posećuje utakmice.

„Pamet“ u nogama  mu je donele milione:  Luis Suarez

„Pamet“ u nogama mu je donele milione: Luis Suarez | Foto: Profimedia

Urugvajski šef države iskritikovao je odluku da se Suarezu na četiri meseca zabrani ne samo pristup stadionima na kojima njegov novi klub Barselona nastupa već i trening centru katalonskog giganta, a podsetimo i da Suarez nema pravo nastupa na devet međunarodnih utakmica posle ujedanja Đorđa Kijelinija na minulom Mondijalu. Muhika, koji je ranije čelnike FIFA nazvao „gomilom kučkinih sinova“, apelovao je Sepu Blateru i kompaniji da na drugačiji način pomognu Luisu Suarezu.


- On dolazi iz sirotinjskog okruženja. Njegova inteligencija nije u glavi, već u nogama, gde je briljantan. Taj problem FIFA sigurno neće rešiti drakonskom kaznom, već jedino ako ga odvede u bolnicu. A kada je već tamo, mislim da Suarez treba da poseti i psihijatra - poručio je Muhika.
Urugvajski šef države smatra da je u redu kazniti Suareza za ujedanje rivala, ali...

Hoze Muhika

Hoze Muhika | Foto: Profimedia


- Ono što je problematično su određene sporedne stvari koje nemaju baš prevelike veze sa tom kaznom. Tu, pre svega, mislim na zabranu Suarezu da se pojavljuje na utakmicama svog tima i reprezentacije, kao i da posećuje humanitarne fudbalske događaje. To je ludost! Čak ni vlada neke zemlje ne može da zabrani nekome da uđe na bilo koji fudbalski stadion u svetu, bez pravosnažnog potpisa sudije. Onda se samo pojavi FIFA, koji kaže da Suarez to ne sme da čini četiri meseca, i to bez ikakve validne sudske odluke - dodaje, po mišljenju mnogih, jedan od „najsiromašnijih“ svetskih predsednika.

Navijači su uzeli Suareza  na zub nakon Mondijala

Navijači su uzeli Suareza na zub nakon Mondijala | Foto: Profimedia


FIFA je, smatra Muhika, time iskazala praistorijsko ponašanje u slučaju Suareza, koje je nedostojno modernih civilizacijskih tokova.
- Verujem da FIFA i dalje gaji mentalitet staraca, koji je neće daleko odvesti niti unaprediti njen rad. Hoće da se predstave kao organizacija koja uči na svojim greškama, ali nikada to ne čine. Jedino što umeju je da gomilaju mržnju protiv sebe - zaključuje Hoze Muhika.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP