Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RAMA BEZ BLAMA:

Optužio Srbiju u 12 tačaka!

Autor: Ekipa Alo! | 18.10.2014 - 07:27:00h | Komentara: 1

Edi Rama, premijer Albanije, nastavio je da optužuje organizatore utakmice za incidente u Beogradu. Najnovija žalopojka je tekst koji je premijer Albanije objavio na svom Fejsbuk profilu, a koji sadrži 12 navodnih činjenica o meču Srbije i Albanije.

I dalje potura svoju priču: Edi Rama, premijer Albanije

I dalje potura svoju priču: Edi Rama, premijer Albanije | Foto: Profimedia

1 U utorak u tri sata popodne, 45 državljana Albanije, novinara, preduzetnika, javnih ličnosti i ljudi pozvanih od FS Albanije, držani su više sati na beogradskom aerodromu bez ikakvog objašnjenja.


2 Albanija u Beograd nije poslala navijače kako bi izbegla incidente.

3 Ambasadoru Albanije u Beogradu, koji je na aerodrom otišao kako bi rešio situaciju, nije dozvoljeno da kontaktira građane Albanije.

4 Ministar spoljnih poslova nije mogao da razgovara sa njegovim kolegom Ivicom Dačićem i reši situaciju kako je zahtevao, zbog nedostatka volje sa srpske strane.

5 U 8.45, na početku meča, srpski navijači su zviždali tokom kompletnog intoniranja albanske himne.

6 Na celom stadionu viđena je erupcija pretećih uzvika koji nisu prekinuti dokle god je meč tekao. Čulo se “Ubij Albance, ubij Albance, hrvatsku braću!”.

7 Predmeti su ubacivani na teren tokom meča, koji je prekinut kada su navijači počeli da ubacuju baklje.

8 Tokom prekida meča, baner sa albanskim simbolima viđen je kako leti iznad stadiona, gde su već hiljade zastava i srpskih simbola bili izloženi.

9 Ne postoji nijedna činjenica, niti jedan dokaz da su Albanci prisutni na stadionu uključeni u događaj sa zastavom. Svaka spekulacija s tim u vezi je propaganda.

10 U tom trenutku desetine navijača i huligana upali su na teren i počeli da šutiraju i stolicama udaraju igrače Albanije.

11 Redari na stadionu, koji bi trebalo da garantuju bezbednost, uzeli su učešće u fizičkom nasilju nad igračima albanskog tima. Igrači Albanije fizički su zlostavljani čak i u svlačionici, gde su fizički pretresani i ispitivani od specijalnih policijskih snaga.

12 Tek tri časa pošto je ostao zatvoren unutar stadiona, albanski tim sa građanima Albanije dobio je dozvolu da ode na beogradski aerodrom, gde je ponovo zadržan sat vremena zbog striktnih kontrola.
Poslednji komentari
  • citateljka Vreme: 18.10.2014 11:47h

    Gospodine prem ijeru, nikako nemojte dozvoliti posetu ovog coveka u ovom trenutku.Ja jesam za dijalog ali ne u uslovima vredjanja celog naseg naroda i drzave.Kada ovaj covek nauci da se ponasa civilizovano i prestane sa vredjanjima, moze doci u posetu.Sada nije dobrodosao ma sta brisel trazio od nas.Valjda ima nesto sta nije na prodaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP