Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OČINSKI PRISTUP MILUTINA ŠOŠKIĆA, LEGENDARNOG GOLMANA:

„Orlići“, ubiće vas proklete pare

Autor: P. Milovanović | 26.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Srbija i svet još bruje o neverovatnom podvigu „orlića“ Veljka Paunovića koji su pokorili planetu, a kako dani prolaze mnogi su u strahu da će ova fantastična generacija biti izgubljena na prelazu iz juniorske u seniorsku konkurenciju.

Bolje im je da igraju  za „male“, nego  da sede na klupi  „velikih“ klubova

Bolje im je da igraju za „male“, nego da sede na klupi „velikih“ klubova | Foto: Tanjug

Glavno pitanje je šta će biti sa Rajkovićem, Maksimovićem, Živkovićem, Milinković-Savićem i ostalim supertalentovanim momcima, oko kojih se uveliko otimaju najveći svetski klubovi. Upravo su pare glavni problem, ujedno i zvezda vodilja srpskim klincima... Domaći klubovi nemaju novca da ih zadrže, dok Milan, Roma, Čelsi, Valensija i ostali već nude milione kako bi ih što pre odveli.
To često zna da bude pogrešno rešenje, a Milutin Šoškić, legendarni golman Jugoslavije, za „Alo!“ je predstavio zanimljivu ideju kako sačuvati zlatnu srpsku decu.


- Kao čovek i roditelj nemam pravo bilo kome da zabranim da ide, ali mislim da momci koji su osvojili Svetsko prvenstvo treba da budu pod pažnjom i brigom države. Niko ne može njima da oduzme pravo da karijeru nastave preko, jer takav je sistem, ali država treba da se zauzme za njih, da ih sačuva, čak i po cenu da finansira njihov dalji razvoj za dobrobit srpskog fudbala - izjavio je Šoškić.

Zna šta priča:  Nekadašnji golman  Jugoslavije

Zna šta priča: Nekadašnji golman Jugoslavije | Foto: Marko Metlaš


Nekadašnja “jedinica” Partizana i SFRJ objašnjava zbog čega bi bila prava šteta da Paunovi “orlići”, od kojih njih čak 17 igra u Superligi, tako rano napuste Srbiju.
- Bojim se da će ukoliko odu, to biti kraj zlatne generacije koja bi u seniorskoj konkurenciji mogla da osvoji Svetsko prvenstvo za nekoliko godina. Premladi su, sigurno da neće biti tako uspešni, jer će se rasuti po brojnim klubovima. Većina će sedeti na klupi i biti pozajmljena na kaljenje u manje klubove, što je praksa. Baš zato Srbija i njihovi klubovi treba da učine sve da ih što drže zaduže. Za godinu dana cena će im se duplirati i svi će biti na dobitku. Bolje je tako nego da ih odmah unište proklete pare - nastavlja Milutin.

Šoškić, koji je po završetku igračke karijere radio 13 godina u Americi kao trener golmana, osvrnuo se na Predraga Rajkovića, za kojeg je Milan, navodno, ponudio čak tri i po miliona evra.

- Mali Rajković će biti vrhunski golman. Već sad je fantastičan, kompletna je ličnost i pravi lider zlatne generacije. Svi znamo da je Zvezda u situaciji da ne može da čeka i da joj je potreban novac, ali ne znam da li je pravi trenutak da Rajković ode. Ako je istina da Italijani nude tri miliona, Peđa će tamo za godinu dana vredeti 13 ili 20 miliona ukoliko bi se ustalio. Milan je veliki klub, a veliki klubovi “jedu” čak i svoju decu, a kamoli strance. Šteta je da ode tamo da sedi na klupi i gleda nekog starijeg ko može otac da mu bude kako brani. Klupa ubija moral i ponos.

Živković bio zreo za “zlatnu loptu“

Titula za najboljeg igrača otišla je u ruke Adama Traorea, napadača Malija. Milutin Šoškić nema dilemu kome je iz Srbije trebalo da pripadne pomenuto priznanje.
- Velika je šteta što Andrija Živković nije izabran za najboljeg igrača Mondijalita. Bio je “mozak” Srbije, nije davao golove, ali je nameštao, njegove lopte su imale “oči”, posebno ona kod odlučujućeg gola protiv Brazila u finalu - kaže veliki Šole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP