Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALSKA REPREZENTACIJA SRBIJE VEČERAS (20.30) IGRA SA ŠKOTIMA

„Orlovi“ i dalje tihuju

Autor: D. Ostojić | 25.03.2013 - 23:35:00h | Komentara: 2

Posle poraza od Hrvata i opraštanja od Svetskog prvenstva u Brazilu već na pola kvalifikacija, možemo reći da će večerašnji (20.30, RTS) duel “orlova” sa Škotima na “Karađorđu” u Novom Sadu više ličiti na prijateljski meč nego na borbu za bilo šta!

Pokisli: Reprezentativci Srbije na  poslednjem treningu pred meč sa Škotima

Pokisli: Reprezentativci Srbije na poslednjem treningu pred meč sa Škotima | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zbog toga je kapiten Bane Ivanović, na poslednjoj konferenciji više vremena potrošio odgovarajući na pitanja u vezi s blamažom u Zagrebu nego na duel sa Škotima.


Posle Kuzme, otišli i Ignjovski i Šćepović


Brod koji tone prvi je napustio Zdravko Kuzmanović. Vezista Intera se dan posle meča sa Hrvatima vratio u Milano zbog povrede primicača, a juče su Staru Pazovu napustili i Aleksandar Ignjovski i Marko Šćepović. Vezni igrač Verdera je zbog problema sa mišićem trbušnog zida krenuo put Bremena, gde će u svom klubu nastaviti oporavak, dok je Šćepović vraćen u Partizan nakon jakog udarca u kuk, zbog čeaga je već u 8. minutu morao da napusti “Maksimir” u duelu sa Hrvatima. Van konkurencije za duel sa Škotima je i Aleksandar Kolarov, ali zbog parnih kartona.

- Najveća je čast za svakog igrača da bude kapiten tima svoje zemlje i da bude tu za sve odluke. Ova ekipa u ovom teškom momentu može da bude jača i bolja. Gledamo napred, imamo još mnogo toga da naučimo, da napredujemo. Uradićemo mnogo toga čime ćemo se ponositi u narednom periodu.
Utakmica sa Hrvatskom bila je jedna od onih koje spadaju u kategoriju velikih. Imali smo pritisak da moramo da odigramo dobro i od prevelike želje smo grešili. Postoji više razloga zbog kojih smo izgubili. Individualne greške su glavni razlog, ali to je sve na čemu bi trebalo da radimo i popravljamo.
Svi znamo da je teško, ovo je situacija koja može da se prevaziđe, ali moramo da razmišljamo o Škotima. Koliko god poraz od Hrvata ostavio traga, moramo zbog sebe da pokažemo protiv Škota da vredimo. Pobeda i dobar rezultat nam vraćaju mirnoću. To bi pokazalo karakter igrača u ovom trenutku - rekao je Ivanović.

Odlepršali: Šćepović i  Ignjovski

Odlepršali: Šćepović i Ignjovski | Foto: Marko Metlaš


O tome šta je naučio u poslednjih devet meseci kroz rad sa Mihom, Bane je odgovorio:
- Dobro smo radili, imamo potencijal, ali su nam nedostajale jake utakmice. Meč sa Hrvatskom je morao da nam posluži kao primer kako se igraju veliki mečevi. Što se tiče selektora, on je detaljno pripremao svaku utakmicu, kao i ovu sa Hrvatima. Svakome je po tezama rekao šta da radi, izdiktirao zadatke šta je trebalo mi da uradimo. Mi smo ti koji na terenu donosimo odluke, tako da tu selektor nema nekog uticaja, osim da ukaže na potencijalne opasnosti.
Ispratio sam naše medije posle meča u Zagrebu, nisam strane. Utakmica je privukla dosta pažnje, mi kao učesnici morali smo da pokažemo veliku odgovornost. Za nas sastav nije bio iznenađenje, bar dva dana smo uvežbavali igru tima koji je istrčao na “Maksimir” - zaključuje Bane.

Siniša se  ne brije od  Zagreba!

Siniša se ne brije od Zagreba!

Novinari bojkotovali Mihajlovića!

Selektor Siniša Mihajlović, koji je posle meča sa Hrvatima na novinarsko pitanje: “Da li ste vi trenerska neznalica?” odgovorio da ga ne zanima mišljenje sedme sile, juče je bio bojkotovan od strane srpskih medija. Naime, na poslednjoj konferenciji pred meč sa Škotima planirano je da pričaju on i kapiten Bane Ivanović, ali su selektoru upućena samo dva pitanja, jedno od kolege iz Radio-televizije Vojvodine i jedno od sajta FSS-a. Udruženje sportskih novinara Srbije osuđuje ponašanje selektora Siniše Mihajlovića, koji je posle meča Hrvatska - Srbija izjavio da ga ne zanima šta novinari pišu, a potom dva dana odbijao da izađe pred predstavnike medija. Takvo ponašanje je neprimereno i u suprotnosti sa propisima FIFA i UEFA, koji komunikaciju sa medijima tretiraju kao radnu obavezu svakog profesionalca, a odbijanje te komunikacije sankcionišu. Ako njega ne zanima šta misle mediji, zašto bi onda medije zanimalo šta misli Mihajlović, pitanje je koje se logično nameće, a koje bi trebalo da bude odrednica za budući odnos sportskih novinara prema selektoru, koji je već više puta dokazao da nije dorastao funkciji koju obavlja. Sportska javnost Srbije, sa pravom očekuje da Siniša Mihajlović bude adekvatno kažnjen.

Poslednji komentari
  • paja Vreme: 26.03.2013 00:14h

    tandara-mandara-tandara-broc.....

  • Zoran Vreme: 26.03.2013 08:38h

    Novinar koji je Mihajlovicu postavio pitanje "da li ste vi trenerska neznalica" treba da razmisli o svom krajnje nekorektnom pitanju. Ne branim Mihajlovica, upropastio je ove kvalifikacije totalno nerazumnim sastavljanjem reprezentacije ali mi ga je zao kao coveka. Zar stvarno mislite da je njemu prijatno sto se njegove zamisli nisu ostvarile ? Treba da ode sa mesta selektora jer ovaj odabir igraca sigurno nije najbolji ali ne mogu da zaboravim koliko nam je Mihajlovic radosti doneo kao igrac Zvezde i reprezentacije. Miho, nisi ti upropastio fudbal u Srbiji, vec je bio upropasten i pre tvog dolaska a bice tako dok god je Karadzica i kompanije. Glavu gore. Sve najbolje ti zelim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP