Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI PORUČUJE REPREZENTATIVCIMA:

„Orlovi“, Mondijal vam je na tacni!

Autor: E. SELMANI | 27.07.2015 - 08:39:00h | Komentara: 4

Nema se kud, reprezentacija Srbije mora na Svetsko prvenstvo u Rusiji, naročito posle žreba u Sankt Peterburgu, koji u grupu D sa “orlovima” nije spojio nijednu top evropsku selekciju. Javnost će u agoniji zahtevati od izabranika Radovana Ćurčića da bar malo neutrališu bol zbog propuštanja trećeg velikog takmičenja u nizu, a jedini melem na ljute rane biće plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Juriš ka  Rusiji:  Reprezentativci  Srbije

Juriš ka Rusiji: Reprezentativci Srbije | Foto: A. Dimitrijević

Sve osim toga bila bi potpuna katastrofa i najava da srpski fudbal nestaje sa mape Evrope i sveta. Svestan je toga i legendarni reprezentativac Dragan Stojković Piksi, koji je slikovito poručio “orlovima” da im je Mondijal serviran na tacni.


Krećemo od Iraca,
a završavamo sa Gruzijom


Predstavnici UEFA odredili su raspored kvalifikacija za Mondijal 2018. godine, a Srbiju je posle velike sreće na žrebu, Fortuna pogledala i prilikom određivanja kalendara za takmičenje u grupi D. “Orlovi” će pohod na Rusiju početi 5. septembra 2016. godine protiv Republike Irske. Sledeći rival biće im Moldavija, i to 6. oktobra naredne godine, a tri dana kasnije ugostiće Austriju. Sasvim dobar raspored i prilika da se u uvodnim kolima dođe do odlučujućih bodova. Izabranici Radovana Ćurčića kvalifikacije će zaključiti na svom terenu, utakmicom protiv Gruzije, koja je zakazana za 9. oktobar 2017. godine.
 

- Bila bi smejurija da ne odemo na Svetsko prvenstvo u Rusiji i da propustimo četvrto uzastopno takmičenje. Žreb nam je ponudio Mondijal na tacni, sad samo treba da uzmemo nož i viljušku i da pojedemo taj fini desert. Pitanje je da li ćemo to uspeti - rekao je Stojković za “Alo!”.

On je dodao da je nacionalni tim imao nezapamćenu sreću u žrebu, ali da nema prava nikome da preti jer iza njega ne stoje rezultati, već katastrofalan učinak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Utisak je takav da smo imali veliku sreću na žrebu, ali za nas je svaka grupa teška. Izbegi smo sve velike reprezentacije, ali mi nemamo rezultate, nemamo taj bekgraund na osnovu kojeg možemo da kažemo da ćemo s lakoćom nekoga da pobedimo. Mora dosta da se ćuti i da se radi. Selekcije poput Austrije i Velsa smo pobeđivali u bliskoj prošlosti, ali to više nisu iste ekipe. Ipak, mi ćemo biti ti koji će se pitati, ali moramo to na terenu da dokažemo. Ovako kako je išlo do sad ne valja - istakao je Piksi i dodao da reprezentativci već od prvog meča protiv Republike Irske moraju da pokažu mentalitet pobednika.

Bila bi smejurija  da ne odemo na SP:  Dragan Stojković

Bila bi smejurija da ne odemo na SP: Dragan Stojković | Foto: P. Dimitrijević


- Nadam se da smo izvukli pouke posle mečeva sa selekcijama poput Jermenije i Estonije i da smo shvatili da je uloga favorita na papiru jedno, a teren nešto sasvim drugo. Moramo da uđemo u kvalifikacije sa igračima koji imaju mentalitet pobednika i koji su spremni da ginu na terenu i da budu profesionalni do kraja. Od prve utakmice moramo da stavimo do znanja svima da smo mi ti koji ćemo biti lideri u grupi, a ne da se zadovoljavamo remijima. Nerešeno nikad nije dobar rezultat, već samo pobeda - zaključio je Stojković.

Raspored Srbije na putu ka Rusiji


5. septembar 2016.
Srbija - Republika Irska20.45
6. oktobar 2016.
Moldavija - Srbija20.45
9. oktobar 2016.
Srbija - Austrija20.45
12. novembar 2016.
Vels - Srbija20.45
24. mart 2017.
Gruzija - Srbija18.00
11. jun 2017.
Srbija - Vels20.45
2. septembar 2017.
Srbija - Moldavija18.00
5. septembar 2017.
Republika Irska - Srbija20.45
9. oktobar 2017.
Srbija - Gruzija20.45

Poslednji komentari
  • mikica Vreme: 27.07.2015 12:13h

    Ovo sto je napisano ne mislim da je bas tako,sobzirom da pratim I mislim da poznajem Austriski fudbal relativno dobro mislim da su bas Austrijanci u ovom trenutku favorite u grupi.Pogledaj te malo kvali za evropsko prvenstvo gde su ti austrijanci prvi u grupi I najverovatnije kvalifikovace se pored Svetske I Rusije u grupi,imaju par vanseriskih fudbalera sa nasih prostora,Junuzovica,Arnautovica,Dragovica a tu je I Alaba iz bajerna a sve je to ukonpovano pd vodstvom sjajnog trenera Svajcarca Kolera.Ovim pisanjem zelim samo da skrenem paznju da bas o njima treba voditi strogo racuna zato nije bas tako kako Piksi rece dobili smo kvali na tacni.

  • Lazar Vučković Vreme: 27.07.2015 13:49h

    Austrijanci jesu dobri ali brat bratu slabiju grupu nismo mogli izabrati ni da su nam dali da sami biramo protivnike...nego zagubili ste negde 10.utakmicu...uzvratnu sa Austrijom...samo 9 ste nabrojali

  • goran NS Vreme: 27.07.2015 14:05h

    sve reprezentacije koje su u "sesirima" pre naseg su SIGURNO KVALITETNIJE od nase. a to sto smo ih nekad pobedjivali NEMA VEZE

  • Mito Vreme: 27.07.2015 15:34h

    Ako ostane Karadžić i nastavi da dovodi selektore tipa Klemente, Vladimir Petrović, Advokat uz pomoć Ćurčića koji nas nisu odveli na tri EP i jedno SP, a pri tome izgubili između 40 i 60 miliona evra, onda ni Rusiju nečemo videti. Nema toliko slabih protivnika kojima Karadžić sa svojim štabom u FSS neće dati šansu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP