Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDARNI PEĐA MIJATOVIĆ PORUČUJE ZA ALO! DA SRBIJA MOŽE DO ČUDA U PORTUGALU:

„Orlovi”, sad se pokažite!

Autor: P. Milovanović | 27.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nestvarno deluje pogled na kvalifikacionu grupu I za EVRO 2016, u kojoj Srbija gleda u leđa Albaniji, Danskoj, Portugalu i zauzima sramno pretposlednje mesto sa samo jednim osvojenim bodom. Očajna izdanja „orlova“ neprijatno su iznenadila i Predraga Peđu Mijatovića, legendu jugoslovenskog fudbala i Reala, koji je u razgovoru za „Alo“”, poručio da i pored svega veruje da naši fudbaleri mogu da učine čudo u Portugalu i vrate se u život!

Reprezentativci Srbije  ne pamte kada su se  poslednji put radovali

Reprezentativci Srbije ne pamte kada su se poslednji put radovali | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Iznenađen sam lošim plasmanom. Generalno, niko nije očekivao da će Srbija biti četvrta, i da će biti čak i iza Albanije. Ja sam prvi bio siguran da će Srbija biti na Evropskom prvenstvu. Ali nije sve izgubljeno, mada je situacija prilično komplikovana - počeo je priču Mijatović.


Ne nasedajte na provokacije!


Poznato je da Portugalci važe za provokatore, posebno se to odnosi na njihovog štopera Pepea, koji je poznat kao veliki glumac među fudbalerima. S druge strane, Aleksandar Mitrović je poznat po kratkom fitilju, pa postoji opravdana bojazan da bi moglo da bude varnica između njih dvojice. Mijatović o tome kaže:
- Reprezentativci Srbije ni po koju cenu ne smeju da nasedaju na provokacije i olako da dobijaju kartone. Ipak, mislim da je selektor svestan toga, kao i igrači koji često igraju velike mečeve.

- Sami sebi smo zapržili čorbu i sada moramo da se čupamo protiv favorita grupe... Koliko je to realno?
- Optimista sam, jer do sada je bilo toliko loše da gore od toga ne može. Srbija ima kvalitetne igrače koji igraju u najvećim evropskim klubovima i sada je idealna prilika da se pokažu. Kao igrač sam voleo utakmice u kojima nema šta da se izgubi, a protivnik ima imperativ pobede.

- Hoćete da kažete da će Portugalci biti pod većim pritiskom od nas?
- Apsolutno! Portugal je u težoj psihološkoj situaciji jer njima od ovog meča zavisi direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Moraju da dobiju, nemaju prostora za kiks, e tu treba tražiti šansu.

- Šta tek onda mi da kažemo, kad imamo samo jedan bod?
- Sve može da se promeni jednom dobrom serijom, koja bi mogla da počne upravo u Lisabonu. I dalje je u igri to drugo ili čak treće mesto i odlazak u baraž. Ukoliko se i to ne desi, ostaje da se oformi jaka selekcija za naredne kvalifikacije.

Peđa Mijatović

Peđa Mijatović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Kakvu Srbiju očekujte u Lisabonu, ofanzivnu ili pametnu, strpljivu?
- Treba odigrati kompletnu utakmicu u svim fazama, svih 90 minuta. Ne treba se zaletati i dati prostor Portugalcima, koji su poznati po velikoj brzini od sredine terena ka napadu, da vas u dva-tri pasa ugroze. Naprotiv, treba izaći na teren hladne glave, a sve to vrlo dobro znaju naši igrači. Kontre, polukontre i prekidi su posebna priča. Moramo da ih se čuvamo.

- Zaključak, uz savet Ivanoviću i ekipi?
- Imaju idealnu priliku da protiv jakog Portugala, favorita u našoj grupi, ljubiteljima fudbala u Srbiji vrate veru. Pobedom bi se vratili u trku za odlazak na EVRO, ali tek tada bi trebalo smiriti strasti i verovati u svoje mogućnosti - zaključak je Peđe Mijatovića.

Ko je bolji Srbija ili Portugal?

Peđa Mijatović nije želeo da priča o imenima koja bi mogla da obeleže okršaj Portugala i Srbije, ali je zato pristao na stručnu analizu kada su u pitanju odbrana, sredina i napad. Ko je prema njegovom mišljenju bolji na tim delovima terena?

ODBRANA 1:1
Grešili i jedni i drugi

- Po onome što se do sada videlo u kvalifikacijama, više-manje su na istom nivou. I jedni i drugi su pravili kikseve, tako da ne dajem prednost ni Srbiji ni Portugalu. Čudi me da su igrači koji igraju u velikim klubovima pravili greške koje nisu u skladu sa njihovim renomeom.


SREDINA 1:1
Matić ne može sam!

- Slična je situacija kao i sa zadnjom linijom. Ovde moram da pomenem jedno ime, a to je Nemanja Matić, koji je jedan od najboljih zadnjih veznih na svetu. Ako kroz njega gledamo, onda prednost ide Srbiji, ali ne igra Matić sam i ne zavisi sve od njega, već još od tri ili četiri igrača na sredini, tako da je rezultat opet nerešen.


NAPAD 1:0
Ronaldo je genije!

- Tu je situacija apsolutno jasna. Portugal je jači jer ima Kristijana Ronalda. As Reala je nepredvidiv, ma neverovatan je. Za Kristijana ne postoji recept kako da ga čuvate. Može pola sata da „spava“ na terenu, a posle da vam zagorča život i reši meč jednim potezom. Ronaldo je fudbalski genije, baš kao i Mesi. Njih dvojica su neverovatni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP