Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IVAN ŠAPONJIĆ (17), TINEJDŽER PARTIZANA, O SLAVLJU U HUMSKOJ:

Ostale su mi samo kopačke!

Autor: M. Zdravković | 18.05.2015 - 08:19:00h | Komentara: 0

Golobradi Ivan Šaponjić (17) eksplodirao je ovog proleća u dresu Partizana i sa četiri prvenstvena gola trasirao je u finišu put crno-belima ka 26. šampionskoj tituli.

Ivan Šaponjić

Ivan Šaponjić | Foto: Petar Dimitrijević

Zato, nije ni čudno što je dečak rodom iz Nove Varoši bio impresioniran proslavom prve titule šampiona koju je osvojio u karijeri. Samo dan nakon velike fešte u Humskoj, popularni Šapa je morao da polaže ispite iz tri predmeta u školi, jer je prethodnih nedelja bio zauzet profesionalnim obavezama. Naravno, izdvojio je vreme i za posetu redakciji „Alo!“, gde nam je prepričao „muke“ koje je imao sa „grobarima“ nakon utakmice sa Novim Pazarom.

Prvi  Šaponjićev trofej

Prvi Šaponjićev trofej

Sledi leto bez dana odmora!

Saigrači će uskoro na odmor, a Šaponjića dan posle finala kupa očekuje put na Novi Zeland, gde reprezentacija Srbije učestvuje na Svetskom prvenstvu (U-20).
- Biće to super iskustvo. Andrija Živković i ja putujemo kasnije zbog obaveza u klubu. Žao mi je i što moj ortak Luka Jović ne može da putuje zbog povrede. Opet, optimisti smo, verujem da možemo daleko da doguramo na Mondijalitu - ističe Šaponjić, koji neće imati vremena da predahne ovog leta, jer ga po povratku sa Novog Zelanda očekuju pripreme za novu sezonu, koja startuje 15. jula.

- Navijači su me skinuli skroz golog. Nikada mi se to nije desilo, bukvalno su poskidali sve sa mene, čak i kostobrane. Jedva sam sačuvao kopačke. Molili su me i za njih, svako je želeo suvenir, ali nisam mogao da se odreknem obuće. Treba mi za sredu, za finale Kupa sa Čukaričkim - ističe Šaponjić.

- Eksplodirao si ovog proleća i postao napadač o kome se priča?
- Jesam, a sve to zahvaljujući treneru Zoranu Milinkoviću. Iskreno, zbog njega sam fudbalski progledao. Pre toga sam retko dobijao priliku, a dolazak šefa, ozbiljnog čoveka i stručnjaka, uslovio je da uđem u top formu.

- „Grobari“ od tebe očekuju više golova na leto, kada počnu kvalifikacije za evropska takmičenja?
- Znam, i spreman sam za to. Voleo bih da ih obradujem i da uvedem Partizan u Ligu šampiona. To je pravi izazov za svakog fudbalera, pa i za mene.

Stampedo u kojem je Ivan ostao bez opreme

Stampedo u kojem je Ivan ostao bez opreme | Foto: Tanjug


- Opet, neizbežna je priča o selidbi u inostranstvo. Već sada te prate skauti brojnih evropskih klubova?
- Iskreno, ne opterećujem se time. Lično, voleo bih da odigram nekoliko sezona u Partizanu. Ne žurim u inostranstvo, verujte mi.

- Ova sezona još nije gotova, ali već sada imaš materijala za lepe uspomene. Jesi li sačuvao neki suvenir?
- Nisam još ništa konkretno uradio, ali verovatno ću uramiti neku fotografiju ili sačuvati dres. Imam po čemu da pamtim ovu godinu, sigurno.

Dan provodi  uz „Alo!“  novine

Dan provodi uz „Alo!“ novine | Foto: Petar Dimitrijević


- Otkrij i nama, po čemu?
- Po onom golu u Jagodini. Bio je to moj prevenac u crno-belom dresu, koji mi je ulio samopouzdanje i omogućio da se opustim. I danas se naježim kada ga se setim. Za takve trenutke se živi i igra fudbal - zaključuje Ivan Šaponjić.
Dečko koji obećava.

Radi sa Mitrovićevim trenerom!


Predodređen da bude Partizanov novi Aleksandar Mitrović, Šaponjić je već krenuo tim putem. Za početak, počeo je da trenira sa istim stručnjakom sa kojim je sarađivao i golgeter Anderlehta dok je živeo u Beogradu.
- Radim individualno sa Popom, poznatim stručnjakom za fizičku kondiciju. Priprema mnoge fudbalere, jedan je od najboljih stručnjaka i dosta mi pomaže tokom sezone - otkriva Šaponjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP