Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TRANSFER

Otišao je najgori od sve dece!

Autor: M. R. | 10.08.2014 - 08:03:00h | Komentara: 2

Konačno! Zvezda je posle ko zna koliko pokušaja uspela da se otarasi Ifeanija Onjila. I to na veliku žalost ljudi sa „Marakane“ ne trajno, već samo na godinu dana. Nigerijac će narednu sezonu provesti na pozajmici u kiparskom klubu Ermisu. Novi tim je prihvatio da igraču plaća identičnu platu koju je imao u redovima šampiona Srbije (nezvanično oko 5.000 evra).

Doveli ga  preko noći,  terali ga do  besvesti: Ifeani Onjilo

Doveli ga preko noći, terali ga do besvesti: Ifeani Onjilo | Foto: Marko Metlaš

Mnogi prvotimci jedva su čekali da napuste Crvenu zvezdu, neki su raskidali ugovore, ali ne i Onjilo. Njega crveno-beli „ni puškom“ nisu mogli da oteraju.


Napadač je pre godinu dana u Zvezdu stigao iz Javora. Tadašnjem sportskom dirketoru Zoranu Stojadinoviću je zapao za oko posle prave simultanke i dva postignuta gola u direktnom duelu sa, ispostaviće se samo nekoliko dana kasnije, novim saigračima. Tim iz Ivanjice je tada, baš na krilima Nigerijca održao fudbalski čas Beograđanima. Ekipi sa „Marakane” je u tom trenutku bio potreban napadač, pa je za naše uslove astronomsku sumu (450. 000 evra) Onjilo stigao u prestonicu. Na njegovom dovođenju insistirao je i bivši predsednik kluba Dragan Džajić.

Posle samo nekoliko utakmica, napadač je odstranjen iz tima, a tadašnji prvi trener ekipe Slaviša Stojanović nekoliko puta je istakao da Nigerijac nema kvalitet!? Već u januaru, Onjilo nije otputovao na pripreme u Sloveniju, a navodni razlog više nego smešan - viza.

- Siguran sam da ću igrati na proleće, u klubu su mi rekli da je problem viza i da je to jedini razlog zašto nisam na pripremama - rekao je tada Onjilo.
Došlo je i fudbalsko proleće, ali Nigerijac ni tada nije dobio šansu. Želeli su crveno-beli po svaku cenu da okončaju saradnju, ali jednostavno nije išlo. Onjilo nije prošao probu u Lilestremu, onda je pominjan i kao moguće pojačanje Napretka (u okviru transfera Regana).

U međuvremenu, trener se promenio, ali ni kod Nenada Lalatovića nije bilo mesta za Ifeanija. Odlazak u Ermis predstavlja pravi spas, kako za klub, tako i za samog igrača.

BAJKO NAVIJAO SA „SEVERA”!

Boban Bajković

Boban Bajković | Foto: FoNet

 
Boban Bajković je ispunio obećanje! Bivši golman crveno-belih je duel prvog kola Superlige između Crvene zvezde i Radničkog posmatrao sa severne tribune. Ovaj Bajkov gest razgalio je “delije”, dugo se “Marakanom” orilo “Jedan je Bajković Boban!”

Sa njima su debelo pogrešili


Grešila je Zvezda prilikom dovođenja, ali i sa preranim otpuštanjem stranih igrača. Mnogi fudbaleri su posle odlaska sa „Marakane“ eksplodirali. Bilo je i onih koji nisu prošli porobe, a kasnije su potpisali milionske ugovore. Možda njihovim stopama krene i Ifeani Onjilo.

Poslednji komentari
  • jery Vreme: 10.08.2014 09:25h

    Stojanović i Dzajić, veliki stručnjaci!

  • Voja Vreme: 10.08.2014 11:30h

    Ovo je krajnje nekorektan tekst. Fudbaler je doveden od strane strucnjaka Crvene Zvezde a on je ono sto jeste. Sto novinar ne pise u istom stilu o Stojadinovicu i Djajicu o svim njihovim potezima i dovodjenjima i odvodjenjima fudbalera, i ne samo o njih dvojici. Ali to nije IN vec pisi o nesretnim igracima koji ni krivi ni duzni budu dovedeni i sto pre napusteni a o ugovorima nikom nista. Tako je jedan veliki klub unisten a o tome nema bas puno price niti podrobnog analiziranja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP