Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DEJAN SAVIĆEVIĆ ZA ALO! O IZDANJU MINHENSKOG KLUBA U LIGI ŠAMPIONA

Ovaj Bajern je jači i od one Zvezde iz 1991!

Autor: M. Zdravković | 25.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Dan posle velikog trijumfa nad Barselonom (4:0) u polufinalu Lige šampiona, u minhenskom Bajernu su mogli da se prisete i 24. aprila 1991. godine, kada im je Zvezda posle dva meča očitala lekciju i izbacila ih u polufinalu Kupa evropskih šampiona, takmičenja koje je kasnije i osvojila!

Dejan Savićević

Dejan Savićević

Bio je to veličanstveni revanš na prepunoj “Marakani” pred 80.000 ljudi, utakmica koje se svi sećamo po legendarnom autogolu Augentalera u poslednjem minutu i antologijskom komentaru Milojka Pantića - “Nebo se otvorilo!” Zvezda je tada, u prvoj utakmici dve nedelje ranije, tukla Bajern u Minhenu sa 2:1 golovima Darka Pančeva i Dejana Savićevića, a posebno lep bio je drugi pogodak Genija posle sjajnog sprinta koji je crveno-belima odškrinuo vrata svetske slave.

Izuvaju koliko su jaki: Fudbaleri Bajerna

Izuvaju koliko su jaki: Fudbaleri Bajerna


- Mi smo njih tada tukli tamo u Minhenu posle 47 utakmica uzastopno koje nisu izgubili na svom stadionu i to dovoljno govori kakav smo tim bili 1991. godine - prisetio se Dejo lepih sećanja u razgovoru za “Alo!”.

- Tada smo bili ozbiljna evropska ekipa, ali nisam siguran kako bi se danas isti taj moj tim snašao na terenu protiv ovog novog Bajerna, koji igra fenomenalno, agresivno, napadački... Imao je Bajern moćan tim i u ono vreme i bili su nas stisli par puta, nije nam bilo lako sigurno, ali smo pokazali karakter kada je trebalo.

Sprint za istoriju Dejo u Minhenu 1991.

Sprint za istoriju Dejo u Minhenu 1991.

Jup Hajkens vodio Bajern
i 1991. i 2013!


Jup Hajkens, trener Bajerna koji je u utorak uveče isprašio Barselonu, predvodio je Bavarce i u dvomeču sa Zvezdom 1991. godine.
BAJERN 1991: Auman, Švabl, Bender, Grahamer, Augentaler, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart,Ton, Laudrup.
BAJERN 2013: Nojer, Lam, Boateng, Dante, Alaba, Martinez, Švajnštajger, Roben, Riberi, Miler, Gomez.

Oni su tada imali Laudrupa, Volfarta, Augentalera, Efenberga... To su bile velike zvezde u to doba, ali i ovi momci danas - Roben, Riberi, Švajnštajger, Miler i ostali su baš dobar tim. Teško da bismo mogli da prođemo protiv njih bolje nego Barsa u utorak uveče - priznaje Dejo.

Savićević je uvek zanimljiv sagovornik kada je reč o vrhunskom fudbalu, pa se u njegovom glasu osetila i doza gorčine zbog neslavnog kraja ove generacije Barselone, koju je poprilično simpatisao.

- U Minhenu se desio kraj jedne ere Barselone. I sudija, Mađar Kasai, tome je dosta doprineo jer je pustio Bavarce da ih izlome, što su ovi dočekali i iskoristili. Trener Viljanova je bio katastrofalan taktički, vidi se da je bolestan čovek i da nema puno svežine u njemu, tako da je mnoge greške skupo platio.
Mesi je takođe povređen, a Barsa bez njega ne može da uradi ništa. Na sve to se nadovezao i treći gol. Sramota što je priznat, što ni pet sudija nisu videli faul Milera koji je video ceo svet - zaključuje je Dejo, koji je navijao za Barselonu, iako je 1994. godine upravo on u dresu Milana sjajnim golom sa aut linije označio kraj one slavne Krojfove ere na klupi Katalonaca.

Luis Oliveira

Luis Oliveira

I mene je ujela životinja!


Baneta Ivanovića je pre nekoliko dana Luis Suarez ugrizao za ruku. I Dejo se tokom karijere susreo sa sličnim incidentom, kada ga je Oliveira iz Kaljarija ugrizao za članak.
- Ma onaj Suarez je lud. Dečko očigledno ima problem, džaba mu fudbalski kvaliteti - komentar je Savićevića.
Sličan sukob sa Belgijancem pamtiće ceo život.
- Prvi put u životu nisam znao kako da reagujem. Taj Oliveira me je ugrizao kao životinja. Da me je pljunuo ili udario, znao bih šta da mu uradim. Ovako, nisam znao kako da reagujem, a nisam želeo ni da ga odalamim iako je verovatno zaslužio batine - iskren je Savićević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP