Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

REPORTERI NAŠEG LISTA STIGLI DO HOSTELA IZ KOG JE KRENULA „OPERACIJA DRON“

Ovde je spavao Ramin saučesnik!

Autor: S. Vojinović - D. Ostojić | 21.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Srpska policija otkrila je ko je doneo dron na krov Crkve Svetog Arhangela i odatle ga lansirao iznad stadiona u Humskoj za vreme meča Srbija-Albanija.

Ismail Morina

Ovaj čovek je lansirao dron sa Crkve Svetog Arhangela Gavrila

Reč je o Albancu Ismailju Morinaju (32), čoveku koji ima albanski i italijanski pasoš i koji je u našu zemlju ušao 11. oktobra, sa jasnim planom kako da izazove incident velikih razmera. On se odmah posle meča vratio u Italiju, u Firencu, gde živi trenutno, a „Alo!“ je juče obišao lokaciju gde je Ismailj spavao od 11. do 14. oktobra, koliko je boravio u našoj zemlji.

Pozdrav iz Firence: Morinaj

Pozdrav iz Firence: Morinaj

Morinaj se bavi
alpinizmom!

„Alo!“ saznaje da se Morinaj bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, pa se pretpostavlja da se zahvaljujući tim veštinama lako i popeo na krov crkve. Postoje indicije da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

Reč je o hostelu „Ferit“, koji se nalazi ispod Autokomande. Taj objekat je sada zatvoren, a komšije kažu da je vlasnik stariji muškarac koga nazivaju „prepoštenim čovekom“ i da je na vrata hostela stavio katanac iz straha za sopstvenu bezbednost nakon što je policija bila u sobi gde je Ismailj boravio i tamo uzela dokaze.

- Ma jadan čičica, morao je da ode. Uplašio se kada je saznao ko mu je bio gost. Policija mu je dolazila, sada i vi novinari, verovatno je u strahu pobegao - rekao nam je jedan od komšija koji živi u blizini hostela.

Srpska policija sumnja da Morinaj nije bio sam u ovoj akciji.

Ismail Morina

- On je pobegao odmah pošto je pokrenuo dron sa krova Crkve Svetog Arhangela Gavrila i mi sumnjamo da je imao saučesnike u blizini koji su mu pomogli da pobegne. Što se tiče smeštaja, nikakve probleme nije pravio, čak je i unapred platio prenoćište i bio je sam u sobi sve vreme. Kulturno se ponašao, nije moglo ni da se nasluti da će da napravi ovakav incident - priča izvor „Alo!“ iz istrage i jasno kaže da vlasnik hostela Dragoš Kukoljac ni na koji način nije upetljan u priču oko albanskog provokatora koji je spavao pod njegovim krovom.

Morinaj je sa krova Crkve Svetog Arhangela lansirao dron koji je izazvao haos

Morinaj je sa krova Crkve Svetog Arhangela lansirao dron koji je izazvao haos
Morinaj, poznat i pod nadimcima Goglili i Balista Morina, rođen je u Kukesu u Albaniji, planinskoj oblasti na severu Albanije, smeštenoj blizu granice sa Srbijom. Trenutno živi u Firenci. U Srbiju je ušao 11. oktobra automobilom italijanskih tablica. U hostelu blizu stadiona Partizana odseo je koristeći italijansku ličnu kartu. Odmah posle utakmice je pobegao iz Srbije, ali ga je naša policija tokom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom hapšenju. On do sada nije bio „predmet interesovanja“ naših bezbednosno-obaveštajnih službi.

Olsi Rama i Ismailj Morinaj su dugogodišnji prijatelji

Olsi Rama i Ismailj Morinaj su dugogodišnji prijatelji | Foto: Profimedia

Podsetimo, Olsi Rama je zbog sumnje da je preko svog telefona naveo dron sa zastavom velike Albanije na teren u Humskoj priveden u VIP loži stadiona Partizana, ali je naknadno pušten na slobodu.

Opasna stvarčica za male pare

Opasna stvarčica za male pare

Dron je „kinez“ kupljen u Italiji!

Srpska policija je utvrdila nakon veštačenja da je dron kojim su Albanci izazvali haos na utakmici u Humskoj zapravo kineske proizvodnje, saznaje „Alo!“. Konkretno ovaj model, koji je lansirao Morinaj, kupljen je u Italiji.

Uredno platio četiri noćenja u hostelu „Ferit” i lagano išetao iz Beograda

Uredno platio četiri noćenja u hostelu „Ferit” i lagano išetao iz Beograda | Foto: Marko Metlaš

Porodica Kukoljac otišla u Crnu Goru?!
U više navrata smo juče pokušali da dođemo do izjave vlasnika hostela „Ferit“ Dragoša Kukoljca, ali se on nije javljao ni na fiksni, ni na oba mobilna telefona dostupna redakciji. Kako smo uspeli da saznamo, Dragoš se sa suprugom Mirjanom sklonio upravo u Crnu Goru dok se ne slegne prašina. Inače, Radoš, rođeni brat Dragoša Kukoljca, vlasnik je dva objekta na Toploj u Herceg Novom, apartmana i hotela „Kukoljac“, a porodica Kukoljac ima i stomatološku ordinaciju u istom gradu.

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 21.10.2014 09:31h

    Nazovite stvari pravim imenom, a to je albanska mafija po srbiji! Taj nije baš slučajno izabrao hostel Ferit, nego je to sve povezana ekipa iz drugih kombinacija!

  • Kuki Vreme: 21.10.2014 10:06h

    Bruka i za vlast i za nas,znaci ladno useta bilo ko i postavi bombu,znaci mogu a nece,nisu onda tako losi...

  • SENDA Vreme: 21.10.2014 14:25h

    Kasno Janko na Kosovo stize, to ste trebali otkriti mnogo pre

  • kole Vreme: 21.10.2014 15:40h

    Bio sam gost u apartmanu Kukoljac u Herzeg Novi to su divni ljudi koji su mukom sve to stekli i mogu reci a i siguran sam da covek nema veze s,tim sto se dogodilo...Veliki poz.... Topalovic

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP