Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MEĐUNARODNI SKANDAL

Ovo je klasična SRBOFOBIJA!

Autor: P. Vuković | 22.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 7

Međunarodni skandal! Hrvatski fudbalski savez prodaje karte za meč sa Srbijom (22. mart, „Maksimir“) isključivo državljanima Hrvatske! Da stvar bude još luđa, sami Hrvati su zgroženi činjenicom da dragoceno parče papira ne može da dobije niko osim njih - ni Slovenci, Kinezi, Japanci... A kamoli Srbi.

Zagreb, juče

Zagreb, juče

Našoj redakciji javio se Beograđanin Dejan K., koji se juče zadesio u Zagrebu i pokušao da kupi ulaznicu. Međutim, kada mu je rečeno da mora da dokaže da je Hrvat, jasno je bilo da neće dobiti kartu.

 

Gužva, haos, sve ulaznice
razgrabljene!


Hrvati su već prvog dana prodaje razgrabili sve ulaznice za meč sa Srbijom. Nekoliko stotina navijača je kampovalo celu noć na temperaturi daleko ispod nule, a kada su blagajne otvorene, pao je server, pa su morali da čekaju još ceo sat. Ništa nije bilo bolje ni na internetu jer zbog velikog broja zainteresovanih nije moglo da se pristupi sajtu...

- Iskreno, nije mi bilo svejedno kada su mi objasnili da karte mogu da kupe samo Hrvati, iako sam celu noć stajao u redu. Razmišljam o tužbi zbog povrede ljudskih prava, ovde je reč o klasičnoj srbofobiji - objasnio nam je momak, koji je, kako kaže, u Zagreb otputovao specijalno zbog kupovine ulaznica za meč decenije.

„Alo!“ je odmah kontaktirao zamenika hrvatskog zaštitnika građana Dejanom Palićem, koji je ovu odluku nazvao skandaloznom i indirektno pozvao oštećenog navijača da tuži HNS!

- Svako ko je odbijen ima pravo da tuži HNS i pokrene postupak. Nismo do sada imali takve slučajeve, pa bi ishod bio neizvestan i ne znam koliko bi trajao proces. Ako bi se iscrple sve opcije u Hrvatskoj, taj srpski državljanin bi mogao da podnese tužbu pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i dobije odštetu za putovanje, parnicu, pretrpljeni bol - jasan je Palić.

Karte na crno 220 evra!


Odmah posle prvog dana prodaje počelo se sa preprodajom ulaznica za utakmicu, popularnim tapkanjem - karte su dostigle velikih 220 evra! Na blagajnama su koštale, zavisno od položaja i tribine, od 6,5 do 33 evra.

On je pokušao da stavi sebe u tu poziciju.
- Nisam ljubitelj fudbala, ali kada bi meni neko tražio dokumenta, ne bih mu dao, jer to ima pravo samo policajac. Trebalo bi svi da dignu glas. To je skandal. Ne mogu da prihvatim da je neko u gorem položaju samo zato što je stranac. Negde sam pročitao da na „Maksimir“ neće moći da uđu ni registrovani navijači Zvezde i Partizana koji su državljani Hrvatske. To je za mene naučna fantastika - završio je Palić.

Nevena Petrušić, poverenica za ljudska prava u Srbiji, slaže se sa kolegom iz Hrvatske da je to diskriminacija.
- Kada bi se to desilo u Srbiji, svakako bi država reagovala - ne ostavlja dilemu Petrušićeva.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić

Mi Hrvate u Beogradu nećemo diskriminisati!


Uprkos dogovoru FSS-a i HNS-a da ne bude gostujućih navijača, Tomislav Karadžić, prvi čovek srpskog saveza, iznenađen je bio diskriminišućom odlukom Hrvata da prodaju karte samo svojima.
- Kada se bude igrao revanš u septembru, mi nećemo gledati ko je Srbin, a ko Hrvat. Svako ko dođe na blagajnu, neće morati da pokazuje čiji je državljanin. U Srbiji ima dosta Hrvata sa srpskim pasošem koji će, nadam se, korektno navijati za svoju reprezentaciju - Srbiju - rekao je Tole.
FSS je za meč dobio 150 ulaznica, s tim da je Davor Šuker, predsednik HNS-a, obećao Karadžiću još dodatnih 50.
- Verujem da će mi Šuker izaći u susret. Ali, nema problema, i mi ćemo im dati 200 u Beogradu - kaže Karadžić.

Poslednji komentari
  • Zoran-Dizeldorf Vreme: 22.02.2013 09:13h

    Koliko nas mrze xrvati,da na karti za utakmicu,njihov amblem je u boji,a nas sa cetir "S",crno-beli, katastrofa.

  • bakicaaa Vreme: 22.02.2013 13:28h

    ...al ga napinjete...pa unaprijed su oba saveza dogovorila da nema gostujućih navijača... ...tako da cijenjeni gospodin ne bi uspio ni na kakvom sudu... ...zašto cijenjeni gospodin nije kupio kartu preko interneta... ...sad lijepo navalite pa kupite karte od hrvatskih navijača...pa što košta da košta...

  • vojin Vreme: 22.02.2013 14:24h

    karadzicu karadzicu faca ti dovoljno govori kakva si osoba.povraca mi se kad ti vidim sliku

  • Amos Vreme: 22.02.2013 16:12h

    Bolesnici. Ocigledno. Ko im je kriv sto nisu Srbi vec ocigledno nesto sa velikim genetskim poremecajem. Sta se..e Karadzic. I mi bi trebali pordavati samo Srbima karte. Netreba dati ni onima koji imaju dvojne pasose vec samo srpske.

  • Luka Vreme: 22.02.2013 17:27h

    Krivo! Karte su mogli kupiti državljani hrvatske, što znači i svi srbi koji imaju hrvatski pasoš. A dogovor saveza je da nema gostujućih navijača. Novinari ne palite vatru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP