Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SINIŠA MIHAJLOVIĆ ZA ALO!

Pa šta ako je Tole pre 50 godina tukao studenta? Ja sam prebio 15 ljudi!

Autor: Dražen Ostojić | 27.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Srbija - Hrvatska, drugi deo... I opet Siniša Mihajlović u prvom planu.

„Gluposti su to što se neko vraća na to šta je Karadžić radio tako davno, pa i ja sam u prošlosti bio nestašan pa nisam kriminal

„Gluposti su to što se neko vraća na to šta je Karadžić radio tako davno, pa i ja sam u prošlosti bio nestašan pa nisam kriminalac

Miha stojički i dalje staje pred srpsku javnost, mrzela ga ona ili obožavala. Selektor „orlova“ nije pobegao ni od jednog pitanja koje mu je „Alo!“ postavio. Raspoloženo je odgovarao na sve ono što mu je po volji, ali je profesionalno prihvatio i svu našu znatiželju, čak i onda kada bi mnogi to tumačili kao provokaciju. A, to nam nije bila namera ni jednog trenutka. Želeli smo istinu, vi procenite da li smo je zaista i dobili.


Može Džaja da preuzme FSS!


- Pošto je Karadžić saopštio da se povlači, a javnost spekuliše sa imenima dva kandidata, pitamo Vas da li ste pre za Džajića ili Terzića?
- Što se tiče Džajića, on po svom imenu i po svemu što je napravio u fudbalu, može da bude predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Ovom drugom dečku, ne bih ni ime da spominjem, ne poznajem ga. Ako je Džajić opcija, ovaj drugi ne zaslužuje to mesto.
 

- Nećemo da okolišamo - hoćete li podneti ostavku u slučaju, ne daj bože, poraza Srbije od Hrvatske 6. septembra na „Marakani“?
- Kakav će biti ishod meča, to ne mogu da znam, ali ono što sa sigurnošću mogu da vam kažem, kako god se završilo sa Hrvatima, ja ostajem selektor do decembra. Jedino ako me neko ne otera. Ostavku neću da dajem.

- Čuli ste da je Tomislav Karadžić najavio odlazak u decembru?
- Nisam još razgovarao sa Karadžićem nakon njegovog saopštenja, ali siguran sam da nije mogao da izdrži prevelike pritiske klubova, pojedinaca... Nije moje da komentarišem zašto je došlo do toga, ali mi je iskreno žao što je tako loša atmosfera u srpskom fudbalu.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Čitam da Deki dolazi u Zvezdu...
- Ima li Siniša Mihajlović svog kandidata koji bi mogao da nasledi Karadžića?
- Ne.
- Možda Dejan Stanković?
- On bi po svemu što je uradio u fudbalu mogao da preuzme FSS, ali koliko čitam o Dekiju se piše da bi mogao da bude predsednik Crvene zvezde ukoliko Džajić ode u FSS.

- Karadžiću se, između ostalog, zamera i to što se po sopstvenom priznanju tukao u studentskim danima?
- Ma, kakve to veze ima. To su gluposti! I ja sam kao mladić bio nestašan i pretukao sam njih petnaestoricu, pa nisam kriminalac. Trebalo bi pričati o tome šta se radilo u proteklih četiri-pet godina u fudbalu, a ne o tome ko se tukao sa studentima tako davno, pre pola veka.

- Selektore, ni Vas baš nešto ne štede u Srbiji?
- Jedino se u Srbiji ne prašta nečiji uspeh. Mislim da je u našem narodu i dalje većina normalnih ljudi, ali znam i to da ima i onih kojima odgovara loše stanje u srpskom fudbalu. Čak mislim da ima i onih koji priželjkuju poraz Srbije od Hrvatske. Očigledno bi pojedinci želeli da dođe do nekog haosa kako bi to iskoristili u ličnu korist. Da li zaista postoje takvi ljudi i da li su, zapravo, izdali naš fudbal - videćete i vi i narod, kasnije... Meni je bitno da mogu svakog da pogledam u oči, ali ne znam koliko njih mene može pogleda u oči.

- Vratimo se meču na „Marakani“, hoćemo li napadački na Hrvate?
- Mi uvek igramo napadački. Imamo neke akcije koje uvežbavamo, bez obzira na protivnika... Sad, u kojoj ćemo formaciji nastupiti još ne znam. Ima još dve nedelje do meča. Ne znam ni da li će svi biti spremni, zdravi...

- Recept za pobedu i poruka navijačima za taj 6. septembar?
- Mora svako od nas da pruži maksimum. Čak i navijači. Voleo bih da dođu u što većem broju i navijaju za reprezentaciju. Ako budu navijali za nas, šanse su nam veće. Ako u sebi imaju negativnu energiju, neka je usmere prema meni, a ne prema igračima - u svom stilu će Siniša Mihajlović.

Večerao sam sa Matićem!


- Iz tabora Hrvatske se plaše da ipak ne pozovete Ljajića i Matića u reprezentaciju. Imaju li razloga za strah?
- Ništa tu nema novo, sve je kao što je bilo. Ne znam šta će da se desi narednih dana, ali ako se ništa novo ne dogodi - ja ostajem pri svom stavu! Reći ću vam da sam bio u Lisabonu da gledam naše reprezentativce protiv ekipe Žil Visentea. Nakon utakmice smo otišli na večeru - svih osam Srba iz Benfike i ja. Nije bilo razloga da ne razgovaram ni sa Matićem. Nema tu ništa čudno, nismo se mi svađali, ja sam se samo držao principa i još ga se držim. Ostale su još neke stvari da se dogode do nedelje kada budem objavljivao spisak. Od tih stvari zavisi da li će Nemanja biti na njemu ili ne.

Soraja  prati Mihu  i „orlove“  u stopu

Soraja prati Mihu i „orlove“ u stopu | Foto: Zoran Lončarević

Moji igrači znaju kako da se zaštite od naleta sponzoruša!

O SORAJI ME NE PITAJTE!


- Bliži se važan meč sa Hrvatima, bitno je igrače zaštiti od mnogih stvari, pa i od naleta „sponzoruša“ u kampu u Staroj Pazovi?
- Ma neee... Ne razmišljam o tako nečemu. Svako od reprezentativaca Srbije zna da se brani, ne treba im moja pomoć.


- Šta ćete uraditi ako vam neko pomene: SORAJA?!
- Eeeee, opet vi! Neću da pričam na tu temu... Kada se o tome bude pričalo, pričaće se na sudu!


- Postoji priča da Vas je Soraja zapravo ucenjivala zbog navodnih poruka?
- Ništa, ništa...


- Kako tumačite Sorajino pojavljivanje u Barseloni baš kada ste igrali meč sa Kolumbijom?
- Možemo li da pričamo o fudbalu?


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP