Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Država započela rat sa fudbalskim menadžerima

PAO PAVLOVIĆ!
Ko je sledeći?

Autor: G. Anđelković | 24.12.2012 - 23:52:00h | Komentara: 1

Jedan od poznatijih srpskih fudbalskih menadžera Zoran Pavlović juče je priveden u Kragujevcu, zajedno sa potpredsednikom FK Radnički Nebojšom Vasiljevićem i generalnim sekretarom kluba Darkom Stojanovićem, pod sumnjom da su oštetili Radnički za 500.000 evra, u korist Pavlovića, prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića u Groningen.

Tereti se da je oštetio Radnički za 500.000 evra: Zoran Pavlović

Tereti se da je oštetio Radnički za 500.000 evra: Zoran Pavlović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Da li je privođenjem Pavlovića započeo rat sa fudbalskim menadžerima, koji su na indirektan način najavljivali mnogi, pa čak i Nebojša Čović, potpredsednik Crvene zvezde?


Piksi izgubio rat sa menadžerima

Jedan od razloga zbog čega je Dragan Stojković Piksi napustio predsedničku fotelju Crvene zvezde, pored dobre ponude Nagoje, bio je i taj što više nije mogao da se izbori sa fudbalskim menadžerima. Ovo je Piski jednom prilikom i javno izjavio, ne želevši da pominje imena.

- Nikad više ne može da se dogodi da neko klubu pozajmi 700.000 evra, a da potražuje 900.000, bilo da se zove Fali Ramadani, Steva Majami ili Florida - sa stisnutom pesnicom za skupštinskom govornicom na “Marakani” je izgovorio Čović 22. decembra.

Čović juče nije hteo da komentariše privođenje Zorana Pavlovića, a i Pavlovićev bliski saradnik, menadžer Dejan Joksimović, nije se javljao na telefon. Ipak, “Alo!” je dobio jednog od fudbalera kojeg drži Pavlović, Zvezdinog rezervnog golmana i mladog reprezentativca Srbije Aleksandra Kirovskog.

Kome je sve menadžer Zoran Pavlović?!

Na specijalizovanom fudbalskom sajtu “transfermarkt” nalazi se poduži spisak fudbalera menadžerske agencije “Friends and Football Internacional”, za koju rade privedeni Zoran Pavlović i Dejan Joksimović. Na prvom mestu po vrednosti je Branislav Ivanović, a tu su još: Miloš Krasić, Dušan Tadić, Milan Jovanović, Dejan Lekić, Milan Badelj, Ognjen Mudrinski, Igor Đurić... Iako ga nema na spisku, poznato je da je Zoran Tošić svojevremeno otišao u Mančester junajted preko Zorana Pavlovića.

- Zatečen sam. Iznenađen! Stvarno ne znam o čemu se radi, samo znam da mi Pavlović nikada nije delovao kao neko ko bi mogao da bude na udaru zakona. Nadam se da će se ova akcija policije pokazati kao greška - u neverici je bio Kirovski.

- Poslednji put smo se videli 20. decembra i tada smo se dogovorili da u ponedeljak, juče, zajedno odemo do Dragana Džajića i novog sportskog direktora Zvezde Zorana Stojadinovića kako bismo utanačili moj status u klubu i napravili planove za budućnost. Eto, do sastanka nije došlo. Čekao sam Zoranov poziv, a dočekao vest o njegovom privođenju - dodao je Kirovski, uz konstataciju da se ne oseća ugroženim.

- Nemam potrebe da budem u strahu jer u mom ugovoru nema stavke u kojoj se pominje Zoran Pavlović. Ja sam ugovorom vezan za Zvezdu, a ovde nisam došao zbog Pavlovića, niti ću iz Zvezde otići zbog njega - završio je Kirovski.
Od Zvezdinih fudbalera uhapšeni Zoran Pavlović drži i Ognjena Mudrinskog, čiji je telefon juče bio nedostupan.

Hans Najland, sportski direktor Groningena

Hans Najland, sportski direktor Groningena

Najland: Sa Srbima je rizično poslovati!

Kasno sinoć, a povodom hapšenja Zorana Pavlovića, oglasio se i Hans Najland, sportski direktor Groningena.
- Čuli smo za hapšenje Pavlovića i znamo za njega da je fudbalski agent koji je inače jako prijatan i slatkorečiv tip. Mi znamo da poslovanje sa zemljama kao što je Srbija različito od našeg i samim tim rizičnije, pa smo bili jako oprezni kod ovog transfera. Proverili smo apsolutno sve, uključujući i takse, jer smo pazili da ne uprljimo prste - rekao je Najland.

Tomislav Karadžić: Menadžeri su zlo srpskog fudbala!

Najavio borbu protiv kriminala: Karadžić

Najavio borbu protiv kriminala: Karadžić | Foto: FoNet

I Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, često se javno suprotstavljao fudbalskim menadžerima.

- Menadžeri su zlo srpskog fudbala, od njih ne može da se živi. To je prava armija ljudi koji žive od prodaje dece - izjavio je Karadžić 2009. godine.


- Moj stav prema njima se nije promenio. I dalje mislim isto. Ipak, ne bih želo da komentarišem privođenje Pavlovića, jer stvarno nisam upućen u njegov slučaj - dodao je juče Tomislav Karadžić, koji je i održao monolog na ceremoniji dodela nagrada Fudbaksog saveza Srbije.


- Prioritet za sledeću godinu nam je borba protiv nasilja, kriminala i korupcije u fudbalu. Pred nama je veoma složen zadatak i prilika da raščistimo neke stvari. Mnogi izveštaji ukazuju na to da je Fudbalski savez Srbije učinio sve što je u njegovoj moći, ali u toj priči treba da nam pomogne i država - istakao je Karadžić.

Poslednji komentari
  • velko Vreme: 25.12.2012 19:16h

    Koji menedžeri? Radi se o najgoroj vrsti robovlasnika zbog tranzicionog pravosuđa i leglu kriminala.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP