Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ILIJA PETKOVIĆ PRUŽIO PODRŠKU SELEKTORU BIH, KOJI JE U TIM POZVAO BRATANCA

Pape, izdrži, i mene su tako razapinjali

Autor: P. Milovanović | 28.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Safet Pape Sušić, legenda jugoslovenskog fudbala i čovek kojeg je donedavno Bosna i Hercegovina dizala u nebesa zbog istorijskog plasmana na Mondijal u Brazilu, preko noći se našao na udaru jednog dela tamošnje javnosti, jer je u nacionalni tim pozvao bratanca Tina Svena Sušića, člana Hajduka iz Splita.

Zna kako je Sušiću: Ilija Petković

Zna kako je Sušiću: Ilija Petković | Foto: Marko Metlaš

Papeu je prišiven i nadimak „bosanski Petko“, jer je povukao identičan potez kao Ilija Petković, bivši selektor Srbije i Crne Gore, koji je na Mondijal u Nemačkoj 2006. pozvao sina Dušana, da bi ga nakon pritiska medija u poslednjem trenutku precrtao sa spiska.


Pape za sada ne posustaje, fura svoju priču i sin njegovog brata bi trebalo da debituje 5. marta protiv Egipta, a Ilija Petković je u razgovoru za „Alo!“ poručio da nije zaboravio tadašnji linč medija, dodajući da Sušić ima njegovu punu podršku.

Safet  se našao  na meti kritika medija u  BiH zbog  Tina

Safet se našao na meti kritika medija u BiH zbog Tina | Foto: AP


- Možda nije zapamtio kakav je to bio nagon nada mnom. Milo mi je što je Sušić pozvao bratanca što nisam ja jedini koji je učinio takvu stvar. I treba da ga zove da igra. Pa šta to znači, da to dete, ako mu je tata ili stric selektor, nema pravo na život? U inostranim zemljama je nepotizam pozitivna strana jedne familije. Ako je deda bio lekar, logično je da kasnije otac, a zatim i sin krenu njegovim stopama. A kod nas je to skandal. Ružno, tužno, jadno i primitivno je što se uopšte piše o tome u tom kontekstu. Čovek koji je odveo tim na SP se osporava - otvorio je dušu Petković i prisetio se Mondijala u Nemačkoj.

Tino Šušić

Tino Sušić | Foto: AP

 
- Pa nisam ja tada pozvao sina zbog toga što smo krvno srodstvo, ne može toliko privilegija imati. Pozvao sam ga jer sam procenio da može da nam pomogne, ali je tada usledio strahovit pritisak medija. Žao mi je samo što nisam krenuo sa Dušanom, već sam ostao u Nemačkoj. To je naš primitivizam, ispao je problem, Dušan se vratio, a mi smo baš super prošli na Mondijalu - s dozom ironije u glasu priča Petković.

Napravio pometnju pred SP 2006: Dušan  Petković

Napravio pometnju pred SP 2006: Dušan Petković | Foto: RAS


SCG je na pomenutom turniru doživela debakl, završila je takmičenje na poslednjem mestu. Ilija Petković je na kraju razgovora poslao jasnu poruku kolegi Safetu.

- I treba Sušić da uzme bratanca, da izdrži pritisak, ostane dosledan i da mu igra. Pa neka biju sa svih strana, neka pričaju i komentarišu. To je javna scena i sve se vidi, pa ne može on da dovede berberina da igra... Drago mi je što se istorija ponavlja - zaključio je Petković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP