Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA GUDELJ, REPREZENTATIVAC „ORLOVA“ I IGRAČ AZ ALKMARA

Pariz, bog te video!

Autor: V. Nestorović | 15.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nemanja Gudelj je neko na koga se ozbiljno računa među „orlovima“ da u narednoj deceniji bude jedan od stubova u veznom redu srpske reprezentacije. Fudbaler AZ Alkmara je debitovao za nacionalni tim protiv Irske, pokazavši svima tako da želi isključivo da brani boje Srbije.

Vreme je da nas  ponovo obraduju:  Fudbaleri Srbije

Vreme je da nas ponovo obraduju: Fudbaleri Srbije

- Znam da je Holanđanima krivo što neću igrati za njih, ali ja nikoga nisam zavlačio. Igrao za za mlađe kategorije u holandskim selekcijama u uzrastu od 12 do 15 godina, međutim, nakog toga sam svima jasno stavio do znanja da jedina reprezentacija za koju želim da igram jeste Srbija - kaže Gudelj.


- Misliš li da bi mogao da imaš problema u Holandiji zato što si odbio da igraš za njihov nacionalni tim?
- Ne verujem. Zaista bih se začudio ako bi se ljutili na mene zato što sam izabrao Srbiju. Jednostavno, ne mogu vam opisati kako sam se osećao u trenutku kada sam debitovao u Irskoj i bez obzira na to što je kratko trajalo, to ću pamtiti do kraja života i ne bih menjao za bilo šta na svetu.

Svim  srcem uz  Srbiju:  Nemanja  Gudelj

Svim srcem uz Srbiju: Nemanja Gudelj

 
- Mnogo se očekuje od naše reprezentacije ne samo u kvalifikacijama za EVRO 2016. u Francuskoj nego i na samom šampionatu, ako se plasiramo?
- Imamo strašnu ekipu, mnogo mladih igrača koji su u naponu snage ili čije vreme tek dolazi. Naravno da su očekivanja velika, ali daleko od toga da ćemo se sada prošetati kroz kvalifikacije. Neće nam biti lako, ali verujem da možemo da se plasiramo.

Scena iz filma „Montevideo“,  gde smo na SP ostvarili  najveći uspeh u istoriji

Scena iz filma „Montevideo“, gde smo na SP ostvarili najveći uspeh u istoriji


- Da li ikada razmišljaš o tome da bi jednog dana, ako opravdate očekivanja i uradite nešto veliko, mogao da se snimi film i o generaciji fudbalera kojoj ti pripadaš, kao što je to bio slučaj sa ekipom iz 1930?
- Uf, Montevideo, ma ko to ne bi voleo. Bilo bi sjajno, ali sada je teško reći hoćemo li uraditi nešto vredno pomena, kao što su to uradili igrači 1930. godine. Gledao sam film, sjajan je, i kada bi se ova generacija u reprezentaciji Srbije našla jednog dana na filmskom platnu, bio bih veoma ponosan.

Želim u Premijer ili Bundesligu


Holandija za mlade igrače momentalno ima najbolju ligu na svetu, ali normalno je da bih jednog dana želeo da napravim taj sledeći korak. Mislim da bi Premijer liga i Bundesliga bile idealne za mene - kaže Gudelj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP