Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UTAKMICA GODINE

Partizan - Crvena zvezda 1:0!

Autor: S. R. | 18.05.2013 - 17:59:00h | Komentara: 2

Otvorena je nova stranica večite srpske fudbalske priče, 144. u nizu! Duel Partizana i Crvene zvezde, čini se, nikada nije privukao veću pažnju, jer u poslednjih pet godina nijednom „večiti derbi“ nije imao tako veliki ulog - titulu. Ostanite uz „alo.rs“ i saznajte sve najbitnije informacije vezane za sportski događaj godine!

derbi

90+7 - KRAJ! Partizan je savladao Crvenu zvezdu u 144. "večitom derbiju" i stigao na korak od odbrane titule prvaka države!

90+6 - Maksimović je isključen zbog guranja Saše Markovića koji ga je prethodno s leđa faulirao.

Slavlje

90+1 - Kadu je imao priliku da na identičan način izjednači, ali je Stojković vrlo dobro reagovao i sačuvao svoju mrežu.

90' - GOL! Jojić je sjajno izveo slobodan udarac i savladao Bajkovića.

87' - Vuk Rašović pravi prinudnu izmenu. Umesto umornog Volkova u igri je Lazevski.

77' - Sa Pinto pravi poslednju izmenu - umesto Mikića na terenu je Maksimović.

derbi

73' - Partizan ponovo preti i to u dva navrata preko Lazara Markovića. Prvi put je Markec sam pokušao da postigne gol, Bajković je to odbranio, dok je drugi put asistirao Jojiću koji je bio neprecizan.

Slavlje

70' - Po jedna izmena u oba tima. Luka Milunović je zamenio Garida, čime je pojačan napad crveno-belih, dok je kod Partizana umesto Luke u igru ušao Jojić.

68' - Partizan je znatno aktivniji u drugom delu igre, čeka se Zvezdin odgovor.

61' - Magija Bajkovića! Golman Crvene zvezde odbranio je nešto što ni najbolji čuvari mreže na svetu ne bi mogli, pokazavši da ima izuzetan refleks. Centaršut sa leve strane nespretno je zakačio Dauda, Mitrović samo malo zahvatio loptu glavom, ali je Bajković na čudesan način sa gol linije odbranio udarac.

56' - Lazar Marković je odlično iskoristio kiks Petkovića, centrirao sa desne strane, ali je lopta posle udarca glavom Mitrovića završila koji centimetar pored leve stative Bajkovića.

49' - Utakmica je prekinuta zbog bakljade na severnoj tribini...a nastavilo se bacanjem pirotehničkih sredstava sa južne trbine Partizanovog stadiona.

46' - Počelo je drugo poluvreme 144. "večitog derbija". Izmena nije bilo.

45' - U smiraj prvog dela igre Partizan je imao još jednu priliku. Predrag Luka je sa desne strane centrirao i bukvalno pogodio Mitrovića u glavu, čiji je šut krajnjim naporom odbranio Boban Bajković.

42' - I dok se prilično dosadno i nezanimljivo prvo poluvreme bliži kraju, polako peristižu informacije zbog čega je kasnio početak 144. derbija. Kako "alo.rs" saznaje, u tunelu je došlo do koškanja između Nikole Petkovića i Predraga Luke.

25' - Navijači Zvezde razvili transparent: "Pogledaj jug što budi se sad, a navijali za Zvezdu, Zemun, OFK i Rad".

21' - I Partizan je zapretio! Grešku Garida na sredini terena iskoristio je Mitrović koji nije želeo da asistira otvorenom Lazaru Markoviću, već je sam pokušao da završi akciju. Ali bezuspešno.

17' - Prva šansa na utakmci! Filip Kasalica je sa gotovo 30 metara uputio projektil, a Stojković samo pogledom ispratio loptu koja je na nesreću crveno-belih završila samo na prečki gola Partizana.

Jug

14' - Prva tuča na južnoj tribini! "Grobari" su se zakačili kod zastave, odmah je upaljena baklja koja je korišćena u tuči. Jedan od navijača je bacio u masu, pri dnu tribine, kod ograde. Nastao je ozbiljan stampedo i tek posle par minuta situacija se smirila. Prizor nije bio nimalo prijatan.

11' - Prvi maler na utakmici. Darko Lazović se povredio i napustio je teren, a umesto njega u igru je ušao napadač Abiola Dauda.

8' - Kako se to obično kaže, na početku meča se ispituju snage, a zabeležen je i prvi oštar start i to od strane Milivojevića, ali bez posledica.

Derbi

19.38 - Atmosfera na stadionu Partizana je zaista fantastična. Nadjačavanje pesmama s južne i severne tribine je u toku, a dobro su raspoloženi i navijači u VIP loži, Dragan Bjelogrlić i Zoran Kostić Cane.

VIP na derbiju Partizan - Crvena zvezda | Foto: Rajko Ristić

19.37 - KONAČNO: Počeo je 144. "večiti derbi", pa neka pobedi bolji...

19.23 - Prilikom zagrevanja navijači Partizana sa istočne tribine gađali su fudbalere Zvezde sa petardama, koje su im, maltene, padale pod noge. Zbog toga su morali da se sklone na centar igrališta, a Nikola Petković im je oddmahnuo rukom.

kcs

19.14 - Neverovatna scena viđena je u Kliničkom centru Srbije, gde je grupa od oko 50 huligana sa bejzbol palicama unela strah u kosti pacijentima koji su glavom bez obzira bežali. Meta huligana nisu bili bolesnici, već su samo tražili prečicu do stadiona Partizana.

18.52 - Poznati su sastavi za večiti derbi. Trener Vuk Rašović ostavio je Nikolu Ninkovića i Marka Šćepovića na klupi, a priliku da zasijaju dobili su: Stojković, Miljković, Volkov, Ivanov, Pajović, Smiljanić, Marković S., S. Ilić, Luka, L. Marković, Mitrović. A, evo koga Rikardo Sa Pinto izvodi na teren: Bajković, Petković, Spajić, Mikić, Vešović, Garido, Milivojević, Kadu, Milijaš, Lazović,Kasalica.

18.41 - Ispred stadiona Partizana zabeleženi su prvi incidenti. Prvo je jedan navijač crno-belih "zaradio" flašu u glavu, da bi potom simpatizeri crveno-belih kamenovali autobus sa igračima Partizana, pri čemu je načinjena materijalna šteta. Informacija o eventualnim povredama nema.

18.08 - Fudbaleri Partizana doputovali su na stadion u klupskom autobusu. Oni su do sada boravili u "Zemunelu", a prilikom dolaska dobili su ovacije "grobara". Malo pre njih na tribnama su se pojavili i "zabranjeni" koji su skandirali ime nastradalog druga Ivana Perovića.

17.30 - Mnogo je priča i spekulacija da je predstojeći duel Partizana i Zvezde namešten. Bez obzira da li verujete u te priče ili ne, pročitajte šta o nameštanju u fudbalu misli pionir ove delatnosti Velibor Džarovski.

17.27 - Konačno jedna dobra vest iz RTS-a. Obezbeđen je direktan televizijski prenos 144. „večitog derbija“! Bravo!!!

Trener Zvezde Rikardo Sa Pinto

Trener Zvezde Rikardo Sa Pinto | Foto: A. Dimitrijević

16.32 - Iako su oba trenera večitih kao zmija noge skrivali startne postave, čaršija bruji da je Rikardo Sa Pinto spremio iznenađenje u vidu slanja prvog napadača crveno-belih Daude na klupu za rezerve.

15.46 - Nisu samo srpski državljani zainteresovani za 144. derbi. U pomoć „grobarima“ i „delijama“ stižu navijači iz regiona i Rusije. Poznato je da će crveno-bele podržavati navijači bratskih klubova Olimpijakosa i Sprtaka iz Moskve, dok će uz domaćina u Humskoj biti simpatizeri CSKA iz Moskve, imenjaka iz Sofije i tradicionalnih prijatelja iz Soluna, navijača PAOK-a.
14.30 - Prvi navijački obračun, nadamo se da ih neće biti više, zabeležen je u Crnoj Gori! Tamo su podgorički „varvari“ napali navijače Partizana koji su autobusom krenuli put Beograda.
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 18.05.2013 19:26h

    idemo zvezdo

  • Marko Vreme: 18.05.2013 19:49h

    PARTIZAN

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP