Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRNO-BELI U POHODU NA LIGU ŠAMPIONA

Partizan - Dila 1:0 (KRAJ)

Autor: Alo.rs | 14.07.2015 - 22:40:00h | Komentara: 0

Crno-beli se u pokušaju da se treći put domognu najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja na svom stadionu u Humskoj sastali su sa gruzijskom ekipom Dila Gori. Samo 1:0 za crno-bele, iako su bili apsolutno nadmoćniji i imali nekoliko odličnih prilika za gol.

TOK UTAKMICE:

95' - KRAJ UTAKMICE! Partizan na revanš u Gruziju ide s prednoću od jednog gola, ali moglo je i mnogo bolje. Da je na terenu bio još neki Brašanac...

92' - Brašanca neće, pa neće! Da ga lopta nije pogodila, Partizan bi sada vodio 2:0! Šteta! Umalo da iz indirekta crno-beli udvostruče vođstvo, ali je lopt zakačila Brašanca, taman toliko da Ševčenko odbrani šut!

91' - Indirektan udarac za Partizan s levog ugla petzerca golmana Ševčenka! Skoro svi igrači gostiju su na svojoj gol liniji!

90' - Još pet minuta sudijske nadoknade vremena! Još pet minuta za drugi gol, s kojim bi Partizan mirnije išao na revanš u Gruziju!

89' - Cela ekipa dila Gorija je u ili ispred svog šesnaesterca! Pritisak crno-belih se nastavlja, drugi gol "visi u vazduhu"! Gosti svaki prekid koriste da "uštinu" štogod od vremena!

86' - Nova gužva u šesnaestercu gostiju, ali se odbrana Dile nekako izvukla!

83' - GOOOOOL!!! BABOVIĆ IZ SLOBODNJAKA!!! Majstorija sa nekih 18 metara! Ševčenko se nije ni pomerio, samo jep ogledom ispratio putanju lopte i raširio ruke zbog nemoći!

82' - Crveni karton dobio Falavandišvili zbog faula nad Živkovićem na ivici šesnaesterca! Idealna prilika za šut na gol mladog Ševčenka!

80' - Gosti su jedn od svojih retkih napada završili tako što su ničim izazvani izbacili loptu u aut.

78' - Ušao Šaponjić umesto Božinova! Crno-beli nastavljaju s inicijativom, ali i dalje nema gola.

77' - Pokušao je Saša Ilić s ivice kaznenog prostora - precizno, ali slabo. Golman ševčenko bez problema ukrotio loptu.

72' - Izašao Ninković. U igru ušao iskusni Saša Ilić - "Sale kapiten"!

71' - Partizan upravo izveo 12. korner. Gosti do sada imali samo jedan.

70' - Prilika za Babovića! Ali, s desne strane šutira direktno u golmana gostiju!

69' - Dve, kao, poluprilike za goste, koji su delovali kao da ih nisu ni očekivali, Akcije su tako i završene.

64' - I opet Brašanac! I ovog puta Ševčenko brani njegov udarac glavom!

61' - I ponovo Brašanac! Sada je pogodio prečku s gornje strane i uhvatio se za glavu iz očajanja!

60' - Izmena kod Partizana - Živković umesto Abubakara.

58' - Zagrevaju se Živković i Šaponjić, mladići koji su se s "orlićima" okitili titulom prvaka sveta u fudbalu.

56' - Brašanac odbranu gostiju promešao kao špil karata, ali samo aut za domaćina...

54' - Još jedna bomba Ninkovića iz daljine! Lopta se od golmana Ševčenka odbila kao do zida, ali je odbrana gostiju nekako uspela da je izbaci iz šesnaesterca!

50' - Abubakar centrirao sa desne strane, nakon gužve na petercu gosti izbacili loptu, igrači Partizana tražili penal zbog faula Božinovim! Sudija nije reagovao.

46' - Počelo je drugo poluvreme. Ostaje da se vidi da li su i kako igrači crno-belih shvatili i prihvatili poruku svojih najvernijih navijača.

Palo postrojavanje u poluvremenu!

Navijači Partizana, "grobari", nezadovoljni igrom svojim ljubimaca u prvom poluvremenu, pozvali su igrače pod južnu tribinu gde su im poručili da u nastavku moraju da se poprave i pobede!

45' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Partizan nadmoćniji, opasniji, konkretniji... Gosti u defanzivi, pokušavali retkim kontrama, ali opasnim. Odbrana crno-belih u dosadašnjem toku utakmice odlično je reagovala, očekuje da se proradi i napad. A deluje kao da je blizu toga...

41' - Još jedan pokušaj gostiju iz kontre, ali je odbrana Partizana ponovo odlično reagovala i otklonila potencijalnu opasnost.

37' - Ninković i Abubakar iznudili šesti korner za Partizan. Udarac s leve strane izveo je Ninković, stvorila se gužva na penalu, ali su gosti uspeli da izbace loptu u aut!

33' - Odličan šut Ninkovića iz daljine, pravi projektil, ali posred gola! Golman gostiju Ševčenko morao je da izboksuje loptu u korner, peti za Partizan! Odmah potom još jedna prilika za domaćina, ali je novi šut Brašanca glavom Ševčenko uspeo da dodirne taman toliko da lopta prozuji pored stative.

30' - Opasna kontra gostiju, ali je odbrana Partizana odlično reagovala. Centarfor gostiju Matsvladze je na kratko pobegao Ćirkoviću, ali ga je mlađani štoper stigao na ivici šesnaesterca. Akciju je ispratio Bala žic i izbacio loptu u korner, prvi za Dilu.

29' - Serija prilika i poluprilika za crno-bele, ali i dalje bez završnice.

20' - Već četvrti korner za Partizan, ali i dalje bez realizacije. Inicijativa bez šanse za gol od one iz petog minuta i šuta Brašanca. Gosti se odlično brane.

17' - Ninković iz slobodnjaka s leve stane pokušao direktno da šutira na gol, ali je golman gostiju uspeo da izboksuje loptu s druge stative.

14' - Partizan nastavlja s pritiskom, do sada je izveo dva kornera, ali gosti za sada uspevaju da se odbrane.

10' - Nastavlja se pritisak srpskog šampiona, novi pokušaj šuta, ali nedovoljno opasan.

7' - Slobodan udarac za crno-bele, bez opasnosti po gol gostiju.

5' - PRVA VELIKA ŠANSA ZA PARTIZAN! Brašanac glavom s nekoliko metara šutira tik pored gola!

1' - Crno-beli su odmah krenuli ofanzivno.

Stadion JNA

Stadion Partizana | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ovacije za Pauna!
"Silov'o si Brazil, Pauneeee...", orilo se Humskom u trenutku kada je preko terena prošetao Veljko Paunović, selektor "orlića", svetskih prvaka u fudbalu!

Srpski klupski fudbal je predugo izostajao iz Lige šampiona. Baš je Partizan, u sezonama 2003/04. i 2010/11., uspeo da se kvalifikuje u grupnu fazu, ali ne i da ode korak dalje.

O tradiciji i trofejima srpskog predstavnika dovoljno je reći samo da je Partizan osvojio 26 titula šampiona države, 12 domaćih Kupova, daje bio vicešampion Evrope 1966. godine, kao i pobednik Srednjeevropskog kupa 1978.

Partizan bez "orlića"

upalio motore
Šampion Srbije je u pohod na Ligu šampiona krenuo bez svetskih prvaka Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića. Prednost su od prvog minuta dobili Valeri Božinov i Nikola Ninković.

Ali gosti, s druge strane, predstavljaju potpunu nepoznanicu.

Ono što se ipak zna, jeste da je Dila Gori osvojio samo jedno prvenstvo i kup svoje zemlje, kao i da su im crno-beli tek osmi protivnik na međunarodnoj sceni.

Ipak, oni su u kvalifikacijama uspevali da izbace daleko poznatije klubove, pa su tako pre tri godine "uzeli skalp" danskom Arhusu, pre dve kiparskom Anortozisu i splitskom Hajduku. Sve te pobede ostvarili su u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Na stadionu Partizana nalazi se oko 15.000 vernih pristalica crno-belih.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, 1. meč 2. kola

Partizan - Dila Gori

Sastavi timova:

Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, N. Petrović - Brašanac, Jevtović, Babović - Oumaru, Ninković - Božinov

Dila Gori: Ševčenko - Kurcilava, Papava, Kvakadze, Kvirkvelija - Falavandišvili, Razmadze, Gvalija, Iluridze - Martsvaladze, Navalovski

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP