Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

STEFAN BABOVIĆ, JUNAK TRIJUMFA CRNO-BELIH U MEČU SA DILOM GORI (1:0), ZA ALO!:

Partizan ima veliko srce!

Autor: Miloš Živković | 16.07.2015 - 16:00:00h | Komentara: 0

Partizan je u Humskoj savladao Dilu Gori u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Stefan Babović u 83. minutu posle sjajno izvedenog slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Iskoristio meč loptu u finišu utakmice: Stefan Babović

Iskoristio meč loptu u finišu utakmice: Stefan Babović | Foto: Marko Metlaš

Nema mnogo igrača koji bi kod kriznih 0:0, u onako naelektrisanoj atmosferi, kada navijačima popuštaju nervi, tako hladnokrvno preuzeo odgovornost i uzeo meč u svoje ruke. Babovića nisu poremetili ni želje dobrog dela navijača, koji su skandiranjem “Žile, Žile” imali svog favorita za izvođenje ključnog slobodnog udarca. Zamenik kapitena je u prvi mah želeo da ispoštuje želju “grobara”, lično je ponudio fudbal Živkoviću, ali je “zlatni orlić” odbio takav poklon, verujući u Babovićeve šuterske sposobnosti. Još jednom je junak Partizanove pobede pokazao hrabro srce, veliku petlju. Uhvatio je zalet i zabio loptu iza Ševčenkovih leđa...


Omiljena Barsina desetka


Kreator Partizanove igre Stefan Babović ove sezone je zadužio dres sa brojem deset. Kaže da mu laska to što nosi desetku, a takođe je otkrio koji su mu omiljeni fudbaleri koji su nosili isti broj kao i on.
- Mesi mi je, naravno, omiljeni fudbaler. Takođe su mi dragi i Ziko, Enco Frančeskoli, kao i Del Pjero.

- Ništa spektakularno se nije dogodilo te večeri. Toliko sam utakmica prevalio preko svojih leđa da bi bilo nelogično da nisam prišao lopti, da nisam preuzeo odgovornost. Ne mislim da sam hrabriji od ostalih prvotimaca. Svaki igrač koji je u Partizanu ima petlju, a bitne utakmice vas samo dodatno motivišu - tvrdi Stefan Babović.

I dalje se komentariše Babovićeva gestikulacija ka navijačima Partizana, a Stefan dodatno objašnjava situaciju kod proslavljanja gola.
- Nisam imao lošu nameru. Žao mi je što su mnogi to pogrešno protumačili. Aplaudirao sam navijačima i pokazao im veliko srce u znak zahvalnosti na podršci koju pružaju mom timu - kaže on.

Babović takođe kaže da mu je ovo veoma bitan gol, posle prve i teške utakmice ove sezone, i nada se da će taj pogodak pokrenuti Partizan da igra još bolje.
- Zaista je lep osećaj doneti pobedu svom timu. Ovo mi je izuzetno drag gol. Prva utakmica u sezoni je uvek najteža, samim tim dobro je da smo probili led na ovakav način. U nastavku bi trebalo da pokažemo još konkretniju igru - kaže Stefan.

Pred revanš u Gruziji, zamenik kapitena Partizana poziva na oprez.
- Svi znamo da Dila ne spada u fudbalske velikane, ali daleko od toga da ih treba potceniti. Imamo povoljan rezultat, steći ćemo dodatno samopouzdanje i mislim da ne bi trebalo da imamo problema na njihovom terenu jer smo, realno gledajući, daleko jača ekipa od njih - tvrdi Babović.

Božinov i Abubakar će uskoro pokazati kvalitet


Posle prvog zvaničnog meča Partizana, na snazi je jednoglasna konstatacija da novajlije Božinov i Abubakar nisu opravdali očekivanja, što je prokomentarisao i Babović, ali je stao u odbranu saigrača.
- Svi znamo da je Partizanov sistem vrlo komplikovan za nove igrače. Njima dvojici je potrebno malo vremena da se još bolje uklope u našu koncepciju igre, ali oni su sjajni fudbaleri. Uveren sam da će uskoro pokazati zašto su dovedeni - siguran je Babović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP