Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BELODEDIĆ O MOGUĆEM SUDARU PRVAKA SRBIJE I RUMUNIJE

Partizan je mali za Steauu

Autor: E. Selmani | 18.07.2015 - 15:27:00h | Komentara: 1

Partizan mora preko rumunske Zvezde do Lige šampiona! Trener crno-belih Zoran Milinković priželjkivao je Seltik, ali je žrebom u Nionu odlučeno da rival prvaka Srbije u 3. kolu kvalifikacija Lige šampiona bude najtrofejniji rumunski klub i nekadašnji prvak Evrope Steaua iz Bukurešta.

„Grobari“ neće  moći u Bukurešt,  jer Steaua  mora da igra  pred praznim  tribinama

„Grobari“ neće moći u Bukurešt, jer Steaua mora da igra pred praznim tribinama | Foto: Dragan Stanković

Pod uslovom da “parni valjak” u revanšu zadrži prednost od 1:0 protiv Dile Gori, a Rumuni odrade posao protiv Trenčina (slavili 2:0 u Slovačkoj), dva kluba sastaće se najpre 28. ili 29. jula u Bukureštu, a potom 4. ili 5. avgusta u Beogradu. Prvak Evrope iz 1986. godine preživeo je pravu golgotu prethodne sezone.

Najpre je gazda Điđi završio iza rešetaka, a potom je vojska u sporu pred rumunskim sudom Steaui oduzela pravo na grb, ali je klub i u tako teškoj situaciji uspeo da se domogne trofeja. Legenda rumunskog giganta i Crvene zvezde Miodrag Belodedić u razgovoru za “Alo!” poručuje da će, ukoliko do dvoboja dođe, klub iz Bukurešta dalje jer ima daleko veće iskustvo u evrokupovima. Da slavni libero ne priča napamet, svedoči i činjenica da je Steaua čak 11 puta zaredom igrala grupnu fazu bilo Lige šampiona, bilo Lige Evrope.

„Bez obzira na sve probleme koje imaju, stabilniji  su klub i imaju mnogo više iskustva od crno-belih,  tako da će proći dalje“,

„Bez obzira na sve probleme koje imaju, stabilniji su klub i imaju mnogo više iskustva od crno-belih, tako da će proći dalje“, kaže bivši igrač Zvezde

- Bez obzira na sve probleme koje je prošla i sa državom i sa hapšenjem gazde Bekalija, Steaua je i dalje stabilniji klub od Partizana. Bez premca je najbolji tim Rumunije, iako nije dobro startovao ove sezone. Izgubili su Superkup i remijem počeli prvenstvo, ali su protiv Trenčina igrali dobro. Ekipa ima mnogo više iskustva u Evropi i mislim da bi trebalo da prođe Partizan, ako se sastane sa njima - rekao je Belodedić za “Alo!”.
Prema rečima nekadašnjeg reprezentativca Rumunije, Steaua snagu vuče iz iskusne odbrane.


- Pap, Tamaš i Varela su igrači zadnje linije koji su veoma iskusni i prekaljeni. Nisu mnogo brzi, stariji su, ali umeju da se postave i da odigraju na iskustvo. Imaju dosta evropskih utakmica u svojim nogama. Doveli su i Tadea iz Kluža kao rešenje za napad, ali videćemo kako će se on pokazati. Iskusan je i dao je dosta golova u rumunskom prvenstvu.

Olakšavajuća okolnost za Partizan u eventualnom duelu protiv prvaka Rumunije jeste da je rumunski klub kažnjen sa dva meča igranja pred praznim tribinama zbog prošlogodišnjeg rasističkog ispada navijača na utakmici protiv Dinama iz Kijeva.
Poslednji komentari
  • mare Vreme: 18.07.2015 17:31h

    Taj mali Partizan,razvaljuje da,da

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP