Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRNO-BELI BESKUĆNICI

Partizan ostaje bez stadiona JNA!

Autor: Mondo.rs | 02.10.2013 - 21:11:00h | Komentara: 3

Viši sud u Beogradu presudio u korist Ministarstva odbrane, advokati Partizana i dalje bez zvaničnog rešenja suda. Sledi žalba, pa se čeka drugostepena odluka...

Partizan tvrdi da još od 1990. trofejno sportsko društvo jedino polaže pravo na nekadašnji stadion JNA, dok se Ministarstvo odbrane ne slaže s tim.

Stadion JNA

Stadion JNA | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Spor pred Okružnim sudom u Beogradu između crno-belih i Vojske vodi se još od 1997. godine i izgleda da se epilog konačno nazire. Ministarstvo odbrane navodno je dobilo spor, iako pravna služba u Humskoj nije zvanično obaveštena o takvoj odluci.

Ceo slučaj za Mondo objašnjava generalni sekretar FK Partizan Darko Grubor.
"U utorak se na sajtu Višeg suda u Beogradu pojavila informacija da je predmet rešen u korist podnosioca tužbe, a to je u ovom slučaju Ministarstvo odbrane. Međutim, advokati koji zastupaju Sportsko društvo presudu još nisu dobili", rekao je čelnik Fudbalskog kluba crno-bele sportske porodice.
Grubor je naglasio da spor sa Ministarstvom odbrane oko stadiona vodi Sportsko društvo Partizan.
"Dogovor je da kada se dobije odluka suda da se sastanu advokati i čelnici sportskog društva i odluče šta i kako dalje".

Grobari

Gde će sada Grobari? | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Ipak, iako odluka suda bude negativna po crno-bele, ona nije konačna.

"To nije pravosnažna odluka. Ukoliko prvostepena odluka nije odneta u korist tužne stranke, sledi žalba, pa drugostepena odluka", pojasnio je Grubor.
Sportsko društvo Partizan u sporu oko stadiona sa Ministarstvom odbrane nalazi se još od 1997. godine, sa kraćim i dužim pauzama.

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije je u maju 2010. povodom ovog slučaja izdalo sledeće saopštenje:
"Ugovorom od 28. marta 1990. godine, zaključenim između Države SRJ - Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu i JSD Partizan, preneto je pravo korišćenja, upravljanja i raspolaganja na nepokretnostima, koje su bile sredstva JNA, bez naknade. 19. novembra 1997. godine, u ime SRJ - Saveznog ministarstva za odbranu, vojni pravobranilac Vojske Jugoslavije podneo je tužbu protiv JSD Partizan radi utvrđenja ništavnosti ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u društvenoj svojini".
"Direkcija za imovinsko-pravne poslove Ministarstva odbrane, na osnovu ovlašćenja republičkog javnog pravobranioca, obnovila je tužbu 20. marta 2007. godine. Tokom postupka Drugi opštinski sud doneo je 8. jula 2009. godine Rešenje kojim se određuje zabrana JSD Partizan otuđenje i opterećenje nepokretnosti koje su predmet tužbenog zahteva sve do pravosnažnog okončanja ovog parničnog postupka".
"Nakon toga, Okružni sud u Beogradu odbio je žalbu tuženog i potvrdio odluku Drugog opštinskog suda. Povodom insinuacija da je ministar odbrane Dragan Šutanovac potpisao pomenutu tužbu, radi istinitog informisanja javnosti, podsećamo da je stupio na dužnost 15. maja 2007. godine." 
Poslednji komentari
  • Shommy Vreme: 03.10.2013 04:14h

    Ma, napraviće Zeka stadion od Kežmanovog transfera.

  • ViktorKV Vreme: 03.10.2013 19:13h

    Nikad stadion JNA i nije bio njihov, uvek su i bili beskucnici. Ne bi se zvao stadion JNA da nije vlasnistvo Ministarstva odbrane, dosta je vise parazita u ovom drustvu. Kad ja mogu biti podstanar citav zivot sto ne moze Partizan..

  • Stevan Zemun Vreme: 04.10.2013 07:42h

    ja bi im uzeo zemunelo. To nije njihovo, pripada gradu Zemunu od koga su bespravno oteli najlepsu zemlju u centru, BEZ PAPIRA!!! Zajedno sa setrom c.zvezdom partizan je zaista grobar srpskog sporta, dve beskrupulozne organizacije koje sisaju ekonomiju drzave i unistavaju sport

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP