Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JELEN SUPERLIGA

Partizan protiv "romantike", Zvezdin popravni na Vračaru

Autor: | 20.09.2013 - 11:07:00h | Komentara: 0

Utakmicama šestog kola ovog vikenda nastavlja se fudbalska Superliga Srbije, a najveću pažnju privlače mali gradski derbiji" izmedju Partizana i OFK Beograda, odnosno Voždovca i Crvene zvezde. Branilac titule Partizan vezao je tri pobede, a uspeh u Užicu protiv Slobode prošle nedelje nagovestio je bolje dane za crno-bele.

Miloš Ostojić FK Partizan

Miloš Ostojić FK Partizan | Foto: M. Metlaš

Trener Vuk Rašović u sutrašnjoj utakmici sigurno neće moća da računa na vezistu Nikolu Ninkovića, koji je po završetku meča u Užicu zaradio crveno karton zbog svadje sa sudijom Miloradom Mažićem.

Ekipa OFK Beograda u Humsku dolazi posle pobede nad niškim Radničkim, ali tradicija je protiv romantičara pošto su poslednji put protiv Partizana ostali neporaženi u sezoni 2006/2007.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju gostuju Voždovcu, ali pošto je meč visokog rizika, umesto na super-modernom objektu u naselu Braće Jerković, igraće se na stadionu Obilića na Vračaru.

Izabranici Slaviše Stojanovića prošlog vikenda ostali su dužni navijačima, jer je njih oko 40.000 došlo na Marakanu da proslavi 50. rodjendan stadiona, ali je videlo samo remi protiv Donjeg Srema.

Novi eventualni kiks Zvezde mogao bi ozbiljno da uzdrma poziciju slovenačkog stručnjaka u Ljutice Bogdana 1a. Takodje, ostaje da se vidi da li će priliku da zaigra u Zvezdinoj odbrani u nedelju dobiti neki od štopera novajlija, poput Omege Robertsa ili Migela Arauha.

Ekipa Voždovca, povratnika u elitni rang, u prošlom kolu je osvojila bod na nezgodnom gostovanju Napretku u Kruševcu.
Duel do prošlog kola neporaženog niškog Radničkog i novosadske Vojvodine pomeren je za 2. oktobar, jer će ovog vikenda na niškom stadionu Čair biti održana velika katolička misa u sklopu proslave 17. vekova od donošenja Milanskog edikta.

Najprijatnije iznenadjenje šampionata, Čukarički, koji deli prvo mesto sa Partizanom priliku da uknjiži nove bodove imaće na svom terenu u duelu protiv prošlogodišnjeg osvajača nacionalnog kupa, Jagodine.

Fudbaleri Rada u prošlom kolu su protiv Radničkog iz Kragujevca došli do prve pobede u Superligi, a sada ih očekuje duel kod kuće sa poslednjeplasiranom užičkom Slobodom.

U drugom derbiju začelja koji se igra u ovom kolu, Radnički će u Kragujevcu odmeriti snage sa ekipom Donjeg Srema. Ekipa Spartaka u Subotici će dočekati Napredak, koji je u solidnoj formi od početka šampionata, dok će Novi Pazar ugostiti ivanjički Javor.

Parovi šestog kola:
Subota: Rad Sloboda (16.30), Radnički Kragujevac Donji Srem (16.30), Novi Pazar Javor, Spartak Napredak, Partizan OFK Beograd (19), Čukarički Jagodina (19).

U nedelju od 15 sati sastaju se Voždovac i Crvena zvezda, dok se meč Radnički Niš Vojvodina igra 2. oktobra.
TABELA: Partizan 13, Čukarički 13, Radnički Niš 10, Crvena zvezda 10, Vojvodina 9, Napredak 7, Novi Pazar 7, Jagodina 7, Javor 7, Voždovac 6, OFK Beograd 6, Spartak 4, Donji Srem 3, Rad 3, Radnički Kragujevac 3, Sloboda 2.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP