Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRNO-BELI VEĆ ZNAJU S KOJIH PET IGRAČA DOČEKUJU MOGUĆI RULET SA LUDOGORECOM

Partizan sa penala traži prolaz dalje!

Autor: M. Rangelov | 05.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Penale niko ne može da predvidi, ali oni ostaju kao jedna sasvim realna opcija preko koje bi Partizan ili Ludogorec mogli da pronađu prolaz u plej-of za Ligu šampiona.

Čovek odluke: Saša Ilić

Čovek odluke: Saša Ilić | Foto: Marko Metlaš

Posle bugarskih 0:0, a uoči sutrašnjeg revanša trećeg kola kvalifikacija, crno-beli se uveliko spremaju na moguće produžetke, samim tim i za penale. Trener Marko Nikolić je otvoreno priznao da njegovi igrači ovih dana pojačano vežbaju izvođenje jedanaesteraca, iako svi žele da do njih ne dođe.


Pamti se i Artmedija


Jesu penali rulet, ali oni su Partizanu doneli uspeh u Briselu i Njukaslu. Samo, mnogi navijači crno-belih se na pomen jedanaesteraca prvo sete Artmedije. Tada je odlučujući penal na stadionu u Humskoj (oba meča završena 0:0) promašio Kamerunac, Pjer Boja. Crno-beli snovi o Ligi šampiona te noći ostali su na stativi. Imao je Nenad Brnović priliku da pogotkom vrati Partizan u igru, i on je promašio. A onda je na stadionu usledio pravi muk. Slovaci su ni krivi ni dužni otišli u Ligu šampiona.

- Ne mogu da kažem da ih želimo, ali ne bih imao ništa ni protiv njih. Naravno, gledaćemo da rešimo pitanje pobednika ranije - rekao je Nikolić.


Na osnovu informacija koje nam stižu sa treninga Partizana, koji se odvija iza zatvorenih vrata Sportskog centra „Teleoptik“, trener Nikolić je najbližim saradnicima iz stručnog štaba već saopštio spisak penaldžija u slučaju da i posle 120 minuta revanša sa Ludogorecom rezultat ostane 0:0. Naravno, fudbal je potpuno nepredvidiv, ali početna ideja postoji, Nikolić želi da iznenađenja svede na minimum.


Kako „Alo!“ saznaje, redosled Partizanovih šutera je - Vladimir Volkov, Nikola Drinčić, Danko Lazović, Voja Stanković, a na kraju ako zatreba, loptu će na „kreč“ postaviti Petar Škuletić ili kapiten Saša Ilić, u zavisnosti od toga koliko budu fizički iscrpljeni.
Jedno je jasno, i Škuletić i Ilić se psihički već spremaju kako da pogledaju u oči čuvara mreže Ludogoreca - Vladislava Stojanova. Što se golmana Milana Lukača tiče, on se već pokazao kao penal-majstor, fudbaleri Crvene zvezde to najbolje znaju, tako da bi Partizan imao fine šanse i na mogućoj lutriji koja bi mogla da usledi u sredu uveče.

Vladimir Volkov, crnogorski reprezentativac iz redova Partizana, za „Alo!“ potvrđuje da je potpuno spreman za sve moguće varijante na putu ka plej-ofu Lige šampiona, pa čak i na tu da sa penala povede svoj tim u naredni krug takmičenja.

Spreman da preuzme odgovornost: Danko Lazović

Spreman da preuzme odgovornost: Danko Lazović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Penali su lutrija, prava igra nerava. Voleo bih da pitanje pobednika rešimo ranije, ali ne plašimo se ni šuteva sa bele tačke. Ja sam uvek spreman da preuzmem odgovornost. Još ne znam stranu u koju bih šutirao, to je odluka koja se donosi u trenutku. Mnogo zavisi i od golmana i njegovih karakteristika. Jednostavno, odrediš mesto i zategneš po lopti. Imam puno poverenje u saigrače, svi mogu bez problema da realizuju penal - jasan je Volkov.

Ekspedicija Ludogoreca u Beograd stiže danas. Novi trener šampiona bugarske, Georgi Dermendžijev veruje u uspeh.
- Nema straha i pritiska. Imam snage da razdrmam ekipu na pravi način. Pokazaćemo bolju igru u revanšu sa Partizanom. Ludogorec ima dobre igrače, spremne da crno-belima nanesu poraz na njihovom terenu - ocenio je Dermendžijev.

Jasno je, trijumf Partizanu donosi ostanak na „evro“ sceni. Ako zaista dođe do jedanaesteraca, jedan šut sa bele tačke vredeće možda čak i četiri miliona evra! Sve je moguće, sve je otvoreno. Crno-beli fudbaleri su spremni i za penal seriju, a navijači?

PENAL MAJSTORI
 

Ludogrec 11 od 11, Partizan 5 od 5!
Prethodne sezone oba rivala nisu grešila sa bele tačke. Fudbaleri Partizan su tokom takmičenja u JSL pogodili pet penala iz isto toliko pokušaja. Ni Ludogorec nije imao nijedan promašaj sa jedanaesterca, šampion Bugarske je tokom borbe za titulu realizovao svih 11 kaznenih udaraca.

ONI SU SPREMNI ZA PENAL SERIJU

1. VLADIMIR VOLKOV
OBRAZLOŽENJE: Njegov siguran šut bi značio pola obavljenog posla! Volkov je u nekoliko navrata pokazao da ima jaku levicu, stoga treba očekivati precizan, ali pre svega - snažan šut.


2. NIKOLA DRINČIĆ
OBRAZLOŽENJE: On je Partizanov izvođač svih prekida. Iskusni vezista je pokazao da ima dinamit u nogama, ako dođe u situaciju, sa penala će pocepati mrežu Stojanova.


3. VOJA STANKOVIĆ
OBRAZLOŽENJE: Junak čuvene briselske noći. Golman Anderlehta, Silvio Proto tada nije imao nikakve šanse da zaustavi njegov šut sa bele tačke. Ako do penala dođe, navijači od štopera očekuju reprizu. Hrabro, snažno, pod prečku!


4. DANKO LAZOVIĆ
OBRAZLOŽENJE: Njegovo iskustvo je Partizanova prevaga na terenu. Četvrti jedanaesterac može da bude presudan, pa će odgovornost pasti na sjajnog napadača. Lazović krasi lucidnost, penal bi mogao da izvede šmekerski, da loptu samo „bocne“ preko Stojanova.


5. PETAR ŠKULETIĆ
(SAŠA ILIĆ)

OBRAZLOŽENJE: Ukoliko Ilić bude bio starter, on će biti izvođač pete serije, ako do nje dođe. U suprotnom, odlučiće Škuletić. Ako je neko zaslužio da Partizan uvede u plej-of za Ligu šampiona, onda je to legendarni kapiten!

Poslednji komentari
  • Dejan stamatovic Vreme: 05.08.2014 09:33h

    Pa jeste li vi normalni, koji crni penali, treba napadati za bar 2-0. Ako dodje do penala, ispadamo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP