Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ODGOVOR ZVEZDI

PARTIZAN: Stojadinoviću,
BSK nije naša filijala!

Autor: Dražen Ostojić | 18.04.2013 - 15:44:00h | Komentara: 1

Nakon što je Zoran Stojadinović, sportski direktor Crvene zvezde, pecnuo komšije izjavom da je BSK, naredni rival crveno-belih, pod patronatom Partizana, odmah je usledilo saopštenje iz Humske.

Logo FK Partizan

Odgovor crno-belih prenosimo u celosti.

"U skladu sa starom, dobrom narodnom mudrošću 'sve se menja sem kamenja', pojedinci iz novog rukovodstva FK Crvena zvezda su preuzeli nesportsku i ružnu praksu svojih prethodnika - pokušaj da se u finišu takmičarske sezone izazove 'verbalni rat' sa ciljem da se pažnja skrene sa zbivanja na terenu i izvrši pritisak na javnost, rivale, takmičarske organe, sudije, navijače... Osnov takvog koncepta je odsustvo vere u sopstvene sportske kvalitete i želja da konačan plasman ne presudi objektivna vrednost igračkog kadra, već raznorazna nesportska i vanfudbalska dešavanja.

FK Partizan je posvećen isključivo unapređenju stručnog rada i kvaliteta igračkog kadra, uveren da je sportski rezultat produkt borbe na terenu i ničega drugog. Takav pristup nam je do sada donosio uspehe, donosiće ih u budućnosti. Verujemo u sebe, svoje trenere i igrače.

Takođe verujemo da će takmičarski organi učiniti sve da finiš sezone prođe bez primedbi, da se umanje i otklone greške koje se u zadnje vreme učestale upravo na utakmicama kluba koji, tobože, ukazuje na nepravilnosti.

Pretpostavka da neki klub neće pružiti maksimum na pojedinoj utakmici je strana našem sportskom vaspitanju. Svi koji razmišljaju na takav način mogu da dočekaju samo sopstveni neuspeh, ali i unazađivanje srpskog fudbala. FK Partizan svoje rivale nadigrava na terenu, provokacijama, pritiscima i sličnim radnjama ne umemo da se bavimo. Sa svim superligaškim klubovima imamo korektne obaveze samo iz jednog razloga - ulažemo maksimum napora da ispunimo obaveze koje preuzimamo. Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednički na rešavanju problema u srpskom fudbalu i sa FK Crvena zvezda i sa FK BSK. Novom rukovodstvu FK Crvena zvezda smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju.

Lansiranje priča o 'filijalama' predstavlja metod nesportskog pritiska na druge klubove, na takmičarske organe i delioce pravde. Uvereni smo da će sportska javnost prepoznati i osuditi takvo ponašanje i da niko neće podleći provokacijama.

U svojoj 65 godina dugoj i bogatoj istoriji bili smo orijentisani na sopstveni napredak, nikada nismo pokušavali da uspehe gradimo na problemima drugih. Naprotiv, svim rivalima, pa i onim najvećim, spremni smo da damo podršku i pomoć kada im je teško, sve u najboljem interesu srpskog fudbala. Rivalstvo klubova, a posebno Partizana i Crvene zvezde je motorna snaga razvoja srpskog fudbala, ali samo pod uslovom da se zasniva na zdravim i fer sportskim osnovama.

Iza Partizana i Crvene zvezde stoje armije navijača i odgovornost rukovodstava za javno izgovoreno je ogromna. Približava se 'večiti derbi' i nepotrebno raspirivanje strasti nosi u sebi brojne opasnosti. Verujemo da su naši prijatelji iz Crvene zvezde svesni toga i da ćemo se zajednički potruditi da finiš sezone prođe u sportskoj atmosferi. FK Partizan se više neće baviti javnim polemikama."

Poslednji komentari
  • VLADA Vreme: 19.04.2013 11:55h

    I ja odgovorno tvrdim da jeste Bsk filijala Partizana....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP