Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIROSLAV STEVIĆ O DOLASKU GVARDIOLE U MINHEN

Pep sa Bajernom na krovu Evrope

Autor: D. Lajšić | 18.01.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Kao bomba odjeknula je vest da se Pep Gvardiola posle jednogodišnje pauze vraća trenerskom poslu, i to u minhenskom Bajernu. Španac će Bavarce predvoditi od juna 2013. godine i time je konačno stavljena tačka na razne spekulacije koje su ga prethodnih dana selile od Španije do Engleske.

Čovek za trofeje:  Pep Gvardiola

Čovek za trofeje: Pep Gvardiola | Foto: Reuters

Miroslav Stević, nekadašnji fudbaler Partizana, Borusije Dortmund i Minhena 1860, za “Alo!” je prokomentarisao ovaj, po svemu sudeći, senzacionalni transfer.


Raul je sjajno rešenje za pomoćnika


Raul Gonzales, legenda Reala iz Madrida koji je nekoliko sezona proveo u nemačkom Šalkeu, pominje se kao rešenje za Gvardiolinog pomoćnika.
- To bi bilo sjajno. Raul je sjajan momak koji nije dugo u Nemačkoj, ali je zbog svoje harizme ostavio veliki trag. On dobro govori nemački, što je od velikog značaja. Biće zadovoljstvo gledati Bajern dogodine, uveren sam - rekao je Miroslav Stević.

- Bio sam iskreno iznenađen kao, uostalom, i svi kada je objavljena ta vest. Čestitam Bajernu, napravili su veliki podvig, doveli su trenera o kojeg se otimala cela Evropa. Biće to pun pogodak i za Gvardiolu, ali i za tim iz Minhena - počeo je razgovor Stević.

I naravno, prvo pitanje je da li ćemo gledati novu Barselonu?
- Mislim da ne. Pep je dovoljno pametan da ne pokušava baš da iskopira španski model i da ga prebaci u Bajern. Verujem da će to biti kombinacija španskih začina, ali da će jelo biti pripremano na nemački način, da se slikovito izrazim. Pep se pri dolasku u Bajern očigledno nije rukovodio novcem, već je gledao da preuzme ekipu u kojoj će najbolje moći da primeni svoj sistem. Osim Bajerna, Mančestera i možda Milana, ne postoji mnogo klubova u kojima bi on mogao na miru da radi i ponavljam, mislim da je napravio pravi potez - tvrdi Stević.

Željno iščekuje  španskog stručnjaka: Francuz Roben

Željno iščekuje španskog stručnjaka: Francuz Roben | Foto: AP


Od čoveka koji je za četiri godine u Barseloni osvojio 14 trofeja ništa se drugo ne očekuje ni u Minhenu.
- Bajernu je mnogo teško palo izgubljeno finale Lige šampiona od Reala i silno žele taj trofej. Nisu bez šansi ni ove sezone, ali sa Gvardiolom se ti procenti samo povećavaju! Ima šest meseci da gleda ekipu, da dovede pojačanja koja želi, svi mladi igrači će želeti da dođu u Bajern jer on je veliki magnet. Dokazaće Pep svim kritičarima da on nije trener koji može da radi samo u Barseloni, a to je ono što mu se najviše prebacuje - uveren je Stević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP